Kategóriagyőzelmei, és abszolút futamgyőzelmei után elérkezett a lehetőség Ifj. Fogarasi Attila számára, hogy autót, bajnokságot és csapatot váltson 2018-ra, így a móri pilóta, az idei esztendőben már egy Honda Civic Type-R-el és Papp Tamással a jobb1-ben fog repeszteni az Országos Rally Bajnokság I. osztályában. Ifj. Fogarasi Attilával beszélgettünk.

Elég jelentős változás következett be a karrieredben. Mi és hogyan történt?

A tavalyi esztendőben keresett meg Szilágyi Tomi, hogy mi lenne, ha a mostanra már kialakult formában folytatnánk a versenyzést 2018-ban. Már elsőre biztosnak látszott, hogy mindkettőnknek tetszik az, amit a másik nyújtani tud. Konkrétan január elején tettünk pontot a megbeszélések végére. Ezúton is köszönöm neki a lehetőséget! Az autón kívül a navigátorom is új lett. Papp Tomival folytatom a versenyzést, akivel a Baranya Kupán már tudtunk együtt menni. Baráti a viszonyunk, profi navigátor, sokat ment már az I. osztályban, úgyhogy neki nem lesz újdonság sem a bajnokság, sem a rigojáim. 🙂 A kérdéseket megelőzve, Toloczkó Petivel továbbra is változatlan, baráti a viszonyunk.

Ez a lehetőség konkrétan egy Honda Civic Type-R, amivel az ORB mezőnyébe fogtok rajthoz állni. Nemrégiben kipróbáltátok az autót. Milyenek az első tapasztalatok?

Nagyvelegen teszteltünk a kocsival, de sajnos az időjárási feltételeket nem nevezhettük ideálisnak. Havas, vizes volt az aszfalt és nem tudtunk túl sokat autózni első nekifutásra. Egy ilyen kocsi megismerésére nem, ez volt a legjobb főpróba. Ha nem esik a hó és nem lesznek vállalhatatlan időjárási körülmények, akkor részt veszünk az Eger Rallye előtti hivatalos teszten is, ami hasznos lenne az éles bevetés előtt. De nekem már ennyi után is nagyon tetszik az új autónk, és alig várom már az első gyorsasagit!

Óriási váltás ez most a karrieredben.

Valóban jelentős előre lépésként élem meg ezt az autót, illetve az ORB-s szereplést is, pláne azok után, hogy tavaly igen kevés versenyen tudtunk rajthoz állni. Újabb hatalmas – ha nem a legnagyobb – álom válik ezzel valóra. Csapatot váltottam emiatt, de nagyon jó látni és érezni azt, hogy a régi csapatom mindenben maximálisan támogat, bíztat, kitartanak mellettem és segítenek ebben az új helyzetben is. Köszönöm nekik!

Te mindig is a legjobb eredményre, időre törekedve autóztál. Így lesz ezután is? Milyen eredménnyel lennél elégedett Egerben?

Mivel a kategóriánkban elég kevesen vagyunk – és ez a helyzet valószínűleg év közben sem változik majd – a kétkerék meghajtásúak kupájára fogunk leginkább figyelni. Szerencsére ott sokan leszünk. Próbálunk ezután is gyorsan menni, és a lehető legtöbb ponttal haza térni, de az autó még annyira új, hogy a megismerését nagyon komolyan kell venni. Remélem sikerül gyorsan összecsiszolódni az új Hondával.

Köszönöm támogatóinknak, és a csapatnak a segítséget!

Rallye2.hu – Salánki Gábor

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!