Illés Zoltán és Tóth László teszt nélkül, hosszú kihagyás után ült vissza az Esztergom-Nyerges Rallye-n a versenyautójába és némi szerencsével egy bronzéremmel melegítettek be 2024-re. Csak sajnos a súlyos baleset miatt képtelenek voltak örülni ennek az eredménynek. Illés Zoltánnal beszélgettünk.

Mit vártatok az évnyitótól?

Túl nagy elvárásaink nem voltak az Esztergom-Nyerges Rallye-val kapcsolatban, régen ültünk a kocsiban, szerettünk volna egy jót autózni, a kategóriában pedig minél előbb végezni. Igazából ennyire vágytunk.

@rallye2.hu

Illés Zoltán-Tóth László Esztergom-Nyerges Rallye 2024 Rallye2 Gy1 Bajna-Lábatlan Rally rallye rallycar rally rallyecar rallying rali

♬ eredeti hang – Rallye2.hu/ORB2.hu – Rallye2.hu/ORB2.hu

Erre minden esélyetek megvolt, szépen haladtatok, az utolsó pillanatig versenyben voltatok.  Hogy sikerült a két nap?

Terveztünk egy főpróbát a szezon előtt, de az nem jött össze, így pontosan nulla méter teszttel a hátunk mögött érkeztünk meg a futamra, úgyhogy először vissza kellett rázódnunk a versenytempóba, fel kellett vennünk a ritmust. Ez nem volt könnyű feladat annak fényében, hogy az első gyorsasági szakasz a 2024-es szezon tesztje is volt nekünk. Nagyon gyors volt a pálya, de hiba nélkül mentünk mi is, az autó is, kezdésnek csaknem tökéletesen megfelelt. A sebességgel volt problémánk az első gyorsokon, de ahogy fogytak a kilométerek, úgy javultunk mindig egy-egy kicsit. A második nap egyértelműen jobb volt, mint az első, folytattuk a gyorsulást, a 6-os kategóriában tartottuk a harmadik helyünket, bár hozzáteszem, hogy ezt nem csak magunknak köszönhettük, a kategóriatársaink időbüntetése is hozzájárult ahhoz, hogy ilyen jó pozícióban találtuk magunkat már a szombati nap legvégén. Mi hibamentesen autóztunk, a lassítókkal sem adódott nézeteltérésünk, nem kaptunk plusz időt egyik szakaszon sem. Megforgásunk nem volt, próbáltuk nem feszegetni a határokat, eseménytelenül haladtunk a cél felé. Talán egyetlen korrigálásra volt szükség, egy apró megcsúszás után, de azon kívül semmi nem történt velünk.  Magát az eredményt a verseny előtt aláírtuk volna, mert egy harmadik hely az igen jó helyezésnek számít a mi géposztályunkban. De visszagondolva az eseményekre teljesen mindegy, hogy hányadikok lettünk, vagy lettünk volna. Mindent beárnyékolt a szörnyű tragédia. Ezúton szeretném kifejezni őszinte részvétünket minden érintett családjának, hozzátartozóinak, a sérülteknek pedig drukkolunk, hogy minél hamarabb és teljesen felépüljenek!

Ha mehettek, akkor hol szeretnétek legközelebb rajthoz állni?

Miskolcra mennénk, ha lesz Diósgyőr Rallye. Az lenne idén hazai versenyünk, vagyis inkább azt mondom, hogy a legközelebbi futamunk, mert tőlünk, Salgótarján környékéről mindent elvettek az idei évre, így Borsodban ott kellene lennünk, de még nem biztos a részvételünk. Pécset és Győrt egyáltalán nem tervezzük, ám a Zemplén Rallye-ból még lehet valami ősszel.

Rallye2.hu/ORB2.hu – Salánki Gábor

@rallye2.hu

Illés Zoltán-Tóth László Esztergom-Nyerges Rallye 2024 Rallye2 Gy6 Tatabánya-Környebánya Rally rallye rallycar rally rallyecar rallying rali

♬ eredeti hang – Rallye2.hu/ORB2.hu – Rallye2.hu/ORB2.hu

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!