Kovács Gergő és Pálfi „Begyó” Péter ismerkedni és tanulni akart az Esztergom-Nyerges Rallye-n, ami az eredményeik alapján sikerült nekik, jó úton járnak, de a lábatlani szakaszon történt baleset természetesen a fiúkat is mélységesen lesújtotta. Kovács Gergővel beszélgettünk.

Idén visszatértetek az ORB2-be, mit vártatok az évnyitó versenyhétvégétől?

Tanulni, ismerkedni utaztunk Esztergomba, Nyergesújfalura, össze kellett, hogy szokjon újra a csapat, mi pedig az első éles bevetésünkre készültünk Begyóval, az új navigátorommal, akivel már mentem egy tesztversenyen. A lényege az volt az egésznek, hogy megtanuljam, megismerjük az autót, mert most hála Istennek, kapott olyan beállításokat, meg olyan dolgokat, amit eddig nem használtunk. Ezek az új navigátoromnak is köszönhetők. Örültünk az újdonságoknak, ezeket akartam leginkább megtanulni az Esztergom-Nyerges Rallye-n.

@rallye2.hu

Kovács Gergő-Pálfi „Begyó” Péter Esztergom-Nyerges Rallye 2024 Rallye2 Gy1 Bajna-Lábatlan Rally rallye rallycar rally rallyecar rallying rali

♬ eredeti hang – Rallye2.hu/ORB2.hu – Rallye2.hu/ORB2.hu

Sajnos csak hat szakasz állt rendelkezésetekre a tanulásra. Mit gondolsz? Milyen volt ez a hat gyorsasági, amin mehettetek?

Az első napon, megmondom őszintén, hogy egy kicsit be voltam alukálva, kellett, hogy Begyó noszogasson, biztatott is szorgalmasan a jobb oldalról, hogy haladjunk, jó lenne, ha most már mennénk egy kicsit. A nap végére ott voltunk az öt leggyorsabb Rallye2-es páros közt, a P14-ben és a BMW Kupában a második helyen álltunk. Jó itt lenni, a régi családban, mert tényleg óriási az összhang, ami van a Rallye2-ben. Nekem ez nagyon hiányzott, jól esett az évnyitó futamon, hogy mindenkinek volt egy jó szava a másikhoz. Vasárnap reggel már nem volt elalvás, alaposan bekezdtünk egy abszolút második idővel nyitottunk, mert Ollé Tomiékat lehetetlenség volt elkapni, brutálisan gyorsak voltak. Ekkor már minden jó volt, szépen felépítettük szerintem az egészet, a verseny váratlan végére már az első háromban voltunk az összetettben is, ahol egyébként nem értékelik a mi géposztályunkat. Nagy gondunk nem volt a pályákon, kalandba nem keveredtünk, de pénteken este bemelegítésként szembe találtuk újfent magunkat egy féltengelyes anomáliával. Arra ki kell találnunk valamit, mert ez nem az első eset volt. Mostanában jelentkeztek a féltengelyhibák, amióta nálam van, a kocsi ez egyáltalán nem volt jellemző, jelenleg meg küzdünk vele. Nehézen szoktam meg, hogy nagyon tempósak a pályák, át kellett szellemülni.

Fel kellett venni újra a ritmust…

Így is mondhatjuk, igen. A többiekhez fel kellett zárkóznunk, mert hihetetlen gyorsan megy a Rallye2 Bajnokság élmezőnye. Végsebességgel is lobogtunk rengeteget, persze, ez hozzátartozik a rallye-hoz. A mezőnyben nem a mi autónk a legnehezebb, de nem is a legkönnyebb, meg nem is a legerősebb, tehát mese nem volt mindenhol nyomni kellett a gázt, ha elöl akartunk menni. Végül ez a P14-es kategória, valamint a BMW Kupa második helyét eredményezte, sajnos jóval a verseny tervezett vége előtt. Természetesen a helyezések egyáltalán nem érdekeltek minket, nem tudtunk a jó eredményekkel foglalkozni ennek a borzalmas tragédiának az árnyékában. Őszinte részvétünket szeretnénk kifejezni minden érintett családjának, ismerőseinek, a sérülteknek pedig gyors és teljes felépülést kívánunk!

A folytatáson gondolkodtok már? Hol mennétek legközelebb, mi a terv?

Szeretnék menni, de úgy gondolom, hogy amíg ilyen biztonsági feltételeknek vagyunk kitéve, addig el kell töprengeni a dolgokon. Sajnos nem csak a baleset miatt lehetünk elkeseredettek és dühösek, hanem amiatt is, hogy számos, más olyan dolog is a tudomásunkra jutott, ami további veszélyes helyzeteket szülhetett volna, ha nem történik közbelépés. Amikor majdnem 200-al száguldunk bent, az erdőben, ezek nem adnak túlzott biztonságérzetet. Úgyhogy nem tudom… Szeretnénk menni Diósgyőrben, de most drasztikus változások kellenek, minden részéről. Szeretjük a rallye-t, szeretnénk továbbra is versenyezni, de komoly változásokra van szükség, ráadásul nagyon sürgősen.

Rallye2.hu/ORB2.hu – Salánki Gábor

@rallye2.hu

Kovács Gergő-Pálfi „Begyó” Péter Esztergom-Nyerges Rallye 2024 Rallye2 Gy6 Tatabánya-Környebánya Rally rallye rallycar rally rallyecar rallying rali

♬ eredeti hang – Rallye2.hu/ORB2.hu – Rallye2.hu/ORB2.hu

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!