Rallye2.hu
logo
…csak a Rallye2 -ről szól!

Molnár Ferenc: A tempónk jó volt

Molnár Ferencnek és Kása Ferencnek csak az Eger Rallye egyharmada jutott idén, mert a máskor abszolút megbízhatóan muzsikáló Hondájuk ezúttal megmakacsolta magát. Az autó azonban nem hagyta cserben a fiatalokat, és két sebességfokozat nélkül is bizonyította, hogy komolyan számolni kell a párossal a 2WD kupában. Molnár Ferenccel beszélgettünk.

Milyen tervekkel utaztatok Egerbe, és hogy sikerült a versenyetek?

Csak jól szerettük volna magunkat érezni Egerben, a kikapcsolódás, az autózás volt kizárólag a tervünk. Szuper volt, élveztük az elsőtől az utolsó percig a futamot, már amíg mentünk. Jó formában voltunk, a Hondánknak feküdtek az egri pályák, kár ezért a versenyért. A kockás zászlót nekünk sajnos elég hamar meglengették, mert a váltónkban szétesett a negyedik fokozat, harmadikból ötödikbe pedig nem tudtam kapcsolni. Ez egy ilyen váltó. Vasárnap reggel, a szarvaskői pályán egy alkatrész három részre tört, és igazából még örülhettünk is, hogy nem jutott bentebb egy darabja a váltóba, és nem tette azt teljesen tönkre.

A váltó már a mesternél van, akivel egyeztettünk és arra az álláspontra jutottunk, hogy változtatások lesznek, máshogy lesz összerakva a váltó, mint, ahogy eddig volt. A versenyre visszakanyarodva el kell, hogy mondjam, nem panaszkodhattunk a tempónkra, a 2WD kupában jól álltunk, Szarvaskőn még a „lesántult” váltónk ellenére sem maradtunk le vészesen sokkal az elejétől, ha minden rendben lett volna biztos, hogy a dobogós helyezésekért csatázhatunk. De tudjuk, hogy volna és ha nincs a rallye-ban, ez egy technikai sport, kiállni kényszerültünk. Most nem jött ki a lépés.

Minket már nem érintett, de természetesen mi is hallottunk arról, hogy a Rally2-nek etap lett az utolsó gyorsasági, és elég hevesen reklamáltak emiatt a versenyzőtársaink. A rendelkezésünkre álló információk alapján szerintem volt némi igaza a srácoknak, mert azon a széles pályán, még ha felhordásos is, akkor sem lett volna megoldhatatlan a feladat.

A Vértes Rallye következik a versenynaptár szerint. Ti is ott lesztek?

Ha lesz, akkor mindenképpen, mert nagyon gyűjtenünk kéne a pontokat. A Mikulás Rallye-ra mi biztosan nem szeretnénk menni, mert decemberben már hideg van, a Hondánk nem a legideálisabb a veszprémi pályákra, és murva gumink sincs a garázsban. Szóval várjuk a Vértes Rallye-t és ha minden jól alakul, akkor még talán a Nyíregyháza Rallye-n is elgondolkodhatunk.

Rallye2.hu – Salánki Gábor

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük