Veszprém Rallye 2016 Rallye2 Salánki Gábor_454Kaptás Levente és Böröczi Levente egészen biztatóan rótta a kilométereket a Székesfehérvár Rallye-n, biztos kézzel tartották a 8-as kategória második helyét, az abszolút tízbe is befurakodtak szép csöndben, miközben a Hankook gumival versenyző párosok között, ha osztottak volna érmet, akkor az arany dukált volna nekik. Az idilli állapotnak az ötödik gyorsaságin inthettek búcsút a srácok, egyetlen csavar kiesése és az azt követő hibák sora sajnos a pálya szélére parancsolta a hondás duót. Kaptás Leventét kérdeztük.

Rallye2.hu: Milyen volt a felkészülésetek, hogyan készítettétek fel az autót, tetszettek a pályák a felírás során?

Kaptás Levente: Új szervizcsapatunk, új szerelője van az autónknak, Tajti Bence személyében, aki nagyon lelkesen készíti fel az autót. Jó munkát végzett, reméljük, hogy ez ezután is így lesz, mert nagyon ügyes, szívesen dolgozunk vele, nagy köszönettel tartozunk a munkájáért, a támogatóinknak pedig a segítségéért. A felkészítés során semmilyen rendellenesség nem volt az autónkkal és ez a kijelentés egészen az ötödik gyorsasági szakasz céljáig helytállónak is bizonyult.

Rallye2.hu: Mi történt a kocsival?

Kaptás Levente: Egy csavar kiesett, leesett az ékszíj a generátorról, a töltésünk pedig teljesen megszűnt. Az ötödik gyorsasági után az etapon félre is kellett állnunk, mert már a célban gőz jött a motortérből, forrt a vizünk, 120 Celsius fokon állt a hőmérő és ez így összességében a versenyünk végét jelentette.

Rallye2.hu: És veletek mi történt?

Kaptás Levente: A pályák nagyon tetszettek, az összes speciális szakaszon jól éreztük magunkat, kalandmentesen fogytak a kilométerek. A Csákberény volt a kedvencünk, ezért éreztük különösen csalódást keltőnek azt a tényt, hogy a második körben etappá nyilvánították. Megzavart minket, kizökkentett a ritmusból, ráadásul ezzel ugye a versenykilométereink negyedét is elvették tőlünk. Versenyezni mentünk volna, nem azért, hogy etapon kocsikázzunk. Az első két gyorsaságin még csak ébredeztem, de a harmadikon már sikerült az abszolút ötödik helyezést megkaparintanunk, ami szerintem elég jó volt, azt éreztem, hogy sikerült fejlődnünk a korábbi teljesítményünkhöz képest. A Csákberényen tehát nem tudtuk meg, hogy mire lehettünk volna képesek, majd az Oroszlány-Pusztavámon az abszolút nyolcadik hely került a nevünk mellé, miközben stabilan tartottuk a kategóriánk második pozícióját. A versenyünk igazából kalandmentes volt, Ezek a részeredmények bizakodásra adnak okot, látjuk, hogy jó úton járunk, szeretnénk előrébb lépni a bajnokságban, amiben ezek az eredmények csak megerősítettek bennünk.

Veszprém Rallye 2016 Rallye2 Salánki Gábor_100

Rallye2.hu: A kategóriátokra gondolsz?

Kaptás Levente: Nem csak. A Hankook-os versenyzők között ezúttal mi voltunk a leggyorsabbak és szeretnénk, ha a közeljövőben nem csak a gumi márkás versenyzők között, hanem a géposztályban, illetve az abszolút értékelésben is előrébb tudnánk lépni az évad folyamán és előbb-utóbb szeretnénk beleszólni a bajnokság élmezőnyének a csatáiba. Próbálunk ennek érdekében megerősödni, a követelményekhez felfejlődni. Bár teljes évet egyelőre úgy gondolom, hogy jövőre sem fogunk tudni menni a Rallye2 Bajnokságban.

Rallye2.hu: A Baranya Kupa a nyakunkon, de nem látom a neveteket a nevezési listán.

Kaptás Levente: Az nem is véletlen hiszen biztosan nem tudunk rajthoz állni Komlón. A hátra lévő versenyek sorsát is majd meglátjuk, egyelőre minden bizonytalan ezekkel kapcsolatban. Nincs még most semmilyen konkrétumunk. De sajnos nem csak Rallye2 Bajnokságra, hanem egyéb versenyekre, MARB vagy Mikulás, netán Szilveszter Rallye-ra is igaz, ott sem fogunk rajthoz állni. Esetleg csak az autónk fog pályára „lépni”, mert az még megeshet, hogy bérbe adjuk egy-két verseny erejéig. Eléggé képlékeny még számunkra az év hátra lévő része.

Rallye2.hu – Salánki Gábor

 

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!