Veszprém Rallye 2016 Rallye2 Salánki Gábor_005Fekete Dani és Harsányi Zsolti emberfelettit küzdött Veszprémben a Subarujával, de a szombathelyi sikeres célba érkezés után most legyűrte az előfutó srácokat a technika ördöge, féltávnál kiállni kényszerültek. Dani azonban nem sokáig szomorkodott, nekiláttak a motor újjáépítésének, amivel Székesfehérváron már mindenképpen el szeretnének indulni, még akkor is, ha Dani bánatára, a székesfehérvári viadalt nem murván rendezik. Fekete Danit kérdeztük.

Rallye2.hu: Egy sikeres, célban végződő szombathelyi verseny után érkeztetek a hírhedt veszprémi pályákra. Hogyan készültetek ezekre az embert és gépet egyaránt a végletekig igénybe vevő gyorsaságikra?

Fekete Dániel: Én konkrétan sehogy nem készültem, mert bőséges tapasztalatom van már a veszprémi versenyekről, ezekből építkeztem a mostani megmérettetés előtt. Mindig nagy kedvencem volt a Veszprém Rallye, amikor a bajnokságban, élesben versenyeztünk, akkor nyerni is tudtunk a Balaton partján. Szeretem és ismertem is ezeket a pályákat. Ellentétben Szombathellyel. No nem mintha az ottani szakaszokat nem kedvelném, csak ott soha sem sikerült nemhogy nyerni, még célba érni sem.

Rallye2.hu: Most azért némileg fordult a kocka…

Fekete Dániel: Hát igen. Célba értünk az Iseum Rallye-n a célban ünnepelhettük a verseny végét, Veszprémben viszont kiestünk.

Rallye2.hu: Mi történt veletek?

Fekete Dániel: Azután, miután beszélgettünk a szervizparkban az első kör végén sajnos már semmi. Odáig jutottunk ott fel kellett adni a versenyt, mert leszakadt egy szelep a motorban, ami a versenyünk végét jelentette. Köszönjük a csapatunknak és a támogatóinknak, hogy ott lehettünk Veszprémben.

Rallye2.hu: Az öröm az ürömben, hogy a motort is meg akartátok csinálni a Subarutokban, csak még nem most. Mikorra várható, hogy készen lesz az új motor?

Fekete Dániel: A Székesfehérvár Rallye-ig mindenképpen el szeretnénk készülni vele, mert ott már azzal kell mennünk. A munkát elkezdtük, nekiláttunk, motort építünk. A régi motort kivettük, megvan a donor helyette, az alkatrészeket megrendeltük, remélem, hogy már a jövő héten készen lesz a motor és végre egyszer sikerül mindennel időben elkészülnünk egy verseny előtt. A legtöbbször mindig az utolsó pillanatban szoktunk kapkodni. Most nem szeretnénk.

Veszprém Rallye 2016 Rallye2 Salánki Gábor_003

Rallye2.hu: Egy kört mentetek Veszprémben Harsányi Zsoltival. Milyen volt ez a három gyorsasági szakasz?

Fekete Dániel: Küzdelmes. Az elsőn, Kislődön, lelazult az intercooler csövének a bilincse, így nem volt meg a megfelelő teljesítménye az autónak. De legalább működött az autó. Hegyesd előtt etapon elromlott az alaktörlőnk, mondani sem kell, hogy természetesen a legnagyobb esőben. Ezért egy faluban félre álltunk, nem tudtunk elrajtolni a kettes gyorsaságin. Hajmáskéren pedig elromlott az autó. Pedig nagyon vágytam arra, hogy autózhassunk, nagyon szeretem a veszprémi pályákat, de ez a verseny sehogy sem akart összejönni. Mondjuk, amennyire tudom a második kör sem lehetett volna egy felhőtlen örömautózás, mert a versenyzők elmondása és a látott fotók alapján nagyon sarasak, vizesek voltak a pályák. De a kiállástól még az is lényegesen jobb lett volna. Örültünk volna, ha a Székesfehérvár Rallye-n is murván mehetünk, de ott már aszfaltos gyorsaságik várnak majd ránk, amit persze nem bánok, mert jó lesz újra a kocsiba ülni. Várom már, hogy kipróbáljuk a megújuló motorunkat, de azért az nem kérdés, hogy az én szívem pici csücske a laza talaj, a murva marad, amin bármikor nagyon szívesen rajthoz állok.

Salánki Gábor – Rallye2.hu

 

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!