Évadzárásra, bajnokavatásra, és rettenetesen komoly gyorsaságikra készülnek a Rallye2 versenyzői, a Nyíregyháza Rallye-n, találkoztunk nem is egy olyan párossal, akiknek már a pályabejárással is meggyűlt a baja. A versenyzők többsége szerint minden gyorsaságinak megvan a maga nehézsége, de az Újhuta-Bózsva-Telkibánya szakasz lesz minden bizonnyal a vízválasztó, ott sok minden eldőlhet, a verseny és a bajnokság sorsával kapcsolatban. Az adminisztratív átvételen beszélgettünk a Rallye2 Bajnokság versenyzőivel.

Lendvai István: A bemutatkozó versenyünkre készülünk a Rallye2-ben. Nyíregyházi versenyzőként fontosnak éreztük, hogy itt legyünk, és összerakjuk ezt a futamot. Régen versenyeztem már, a legfontosabb az lesz, hogy teljesítsük ezt a nem rövid versenytávot, autózzunk, csapassunk egy jót, és sokat mosolyogjunk.

Kiss Zsolt: Hazai verseny, aminek nagyon örülünk, terveink nincsenek, csak annyi, hogy jól érezzük magunkat. Régen volt már arra példa, hogy a célban fejeztünk be egy versenyt, így cél, a cél.

Balics Ákos: Okos versenyzéssel célba kell érnünk, a legfontosabb számunkra, hogy annyi pontot szerezzünk, amennyi elég a 7-es géposztály bajnoki címének a megszerzéséhez. Bárhogy is legyen, nem gondolnám, hogy fejetlenül kell nekifutnunk ennek a hétvégének. A 25 kilométeres, újhutai gyorsasági rengeteg meglepetést tartogat majd, bízunk benne, hogy nem kell belőle egyszer sem etapot csinálni. Azt gondolom, hogy ha valaki, a versenykiírás alapján, becsületesen akarja felírni a szakaszokat, és nem járt erre néhány héttel korábban „kirándulni”, akkor szinte fizikailag kivitelezhetetlen feladattal találja szemben magát. Csütörtökön, reggeltől estig, nekünk a 2-es és 3-as szakaszon egyszer sikerült autóznunk, a 4-es és 5-ös pályán pedig 3-3 alkalommal gurultunk végig. Folytatnunk kell pénteken a tréningezést.

Kolencsik Balázs: Az elsődleges célunk, hogy teljesítsük a versenyt, mert az idei évünk hagy némi kívánnivalót maga után. A legfontosabb, hogy mind a 9 gyorsaságit sikeresen abszolváljuk és célba érjünk.

Bacsa Tamás: Üdvözlünk mindenkit! Szeretnénk a P12-es géposztályban és a Lada kupában is megszerezni az év végi aranyérmet, ennek megfelelően fogunk Nyíregyházán autózni. Ez az álmunk. De továbbra is az a legfontosabb, hogy egyben és rendben célba érjünk. Akinek ez sikerül, ezen a versenyen győztesnek vallhatja magát.

Trencsényi Vince: Mindenképpen futamot szeretnénk nyerni az abszolút értékelésben. Keveset gurultam a futam előtt a kocsinkkal, mert Angliában, Egyetemen voltam a Salgó Rallye óta. A kategóriánk bajnoki címe már megvan, most már csak itthon kell tartanunk az összetett értékelésben is a kupákat. Taktikázni nem tudunk, úgy lehetünk abszolút bajnokok, ha a hétvégén mindent megnyerünk. És még ekkor is szükségünk lehet egy kis szerencsére.

Szabó Norbert: Mivel félig meddig hazai pályán vagyunk, szeretnénk jól szerepelni. Úgy érzem, hogy a szokásostól jobban felkészítettük az autót, bízunk a jó eredményben.

Foczkó Ákos: Edzeni szeretnénk a jövő évi Rallye2 Bajnokságra és kipróbáljuk a Pirelli gumikat, amikkel eddig nem versenyeztünk. Az egyedi licencünk miatt nem leszünk értékelve a géposztályban, de kíváncsiak vagyunk, hogy MARB abszolút bajnokként hová vagyunk jók a Rallye2-ben.

Baksai László: Nagy terveink lehetnének, de nincsenek, mert nem rajtunk múlik a 2WD kupa bajnoki címének a sorsa. Feri bácsiék dolga egyszerű, mögöttünk kell célba érniük, és övéké a titulus. Nekünk csak akkor lehet esélyünk a sikerre, ha ők hibáznak, de természetesen ilyet nem kívánunk nekik. A pályák eszméletlen jók, VB-sek, kár lett volna kihagyni ezt a versenyt. Holnap kiderül, hogy mit bír a Ladánk.

Gyöngyösi Marcell: A bronzéremért talán matematikailag még harcban vagyunk, de nem is tudom pontosan a matekot. Nem foglalkozunk vele, mert többeknek ki kellene esnie ahhoz, hogy mi dobogóra állhassunk, mi pedig soha nem gondolunk ilyesmire. Érjen mindenki célba, érezzük jól magunkat, autózzunk és pacsizzunk az év végére, mindannyian, a célban, épségben. Nagyon nehéz futamra számítunk, főleg úgy, hogy lesz hideg és meleg, sötét és világos is az őrületesen technikás gyorsaságikon. Ha az autónk mindezt kibírja, akkor nagyon boldogok leszünk.

Várnai Dávid: Természetesen minél jobb eredménnyel szeretnénk végezni, de az első benyomások alapján rettegünk a pályáktól – főleg Disznókőtől és Újhutától – és még sötétben sem versenyeztünk korábban. Próbálunk majd ésszel és körültekintően autózni.

Krehlik Nándor: Nem akarunk igazából spórolni, mert a verseny végén osztják a pontokat. Ezúttal nem feltétlenül akarunk nyerni, azt a pozíciót szeretnénk megszerezni, ami nekünk elég ahhoz, hogy elhódítsuk a bajnoki címet. Nem hajt a tatár, de törekszünk arra, hogy ha problémánk adódik, akkor se tudják az ellenfelek kiénekelni a sajtot, a szánkból.

Molnár Ferenc: Nagy tervekkel jöttünk, de a pályabejáráson látottak után behúztuk a kéziféket. 🙂 Pénteken folytatjuk a tréninget, a célban meg majd meglátjuk, hogy mi lett a vége. Szeretnénk legrosszabb esetben is közvetlenül Baksai Laciék mögött célba érni, és akkor miénk a 2WD kupa éves elsősége.

Pethő István: Hosszú a versenytáv, kemény meccsre számítunk, örülünk, hogy sokat versenyezhetünk. Sötétben nem autóztunk korábban. És mindenhol is tudok vezetni! (Az utóbbi mondatot Gyöngyösi Marci szúrta közbe. 🙂 )

Milcsevics Lóci: A cél a jókedv, a balesetmentes versenyzés, az ép lökhárítók és a vidám hazatérés. Ennyi.

Madari Imre: Az elsődleges szempontunk a hétvégével kapcsolatban, hogy aktívan kikapcsolódjunk. De azért szeretnénk célba is érni. A pályák tetszenek, rendkívül nehéz és hosszú szombatra készülünk, és valahol arra számítunk, hogy egy túlélő show-n fogunk részt venni. Megpróbáljuk magunkból és az autóból is kihozni a maximumot.

Ráti Gergő: A tervünk az lenne, hogy megszerezzük az abszolút első helyet a versenyen, mert csak így van esélyünk az abszolút bajnoki cím megszerzésére. Mondjuk, a végső sikerre ez sem jelent garanciát, a bajnoki cím elhódításához nekünk jókora szerencsére is szükségünk lesz. A pályabejárás nem volt könnyű, volt olyan pálya, ahol csak kettőt mentünk csütörtökön, és mindegyik ismeretlen nekünk. Nagy kihívás előtt állunk, ez biztos.

Hajdú Tamás: Az év utolsó versenyét semmiképpen sem akartuk kihagyni, mert különösen jó futamnak lett beharangozva. A felkészülésünk körül még mindig van egy kis káosz, a fejemben is nagy a zűrzavar, az autónknak pedig van még híja. A gépátvétel előtt, kerékcserénél kiszakadt az egyik tőcsavar, a szervizcsapat pedig csak szombaton reggel érkezik. A rajtig igyekszünk rendet rakni magunk körül.

Bencs Zoltán: Szerencsésen ideértünk, hideg van és párás az idő. A pályákat csütörtökön nagyrészt bejártuk, de elég húzós volt a napunk, sietni kellet, hogy mindenhová odaérjünk háromszor. A bronzéremért még harcban vagyunk, sok minden lehet, technikai sportot űzünk, nem kiabálunk el semmit.

Szombati István: Elég komolyak a pályák, tetszenek, nagyon szeretnénk hiba nélkül végigmenni rajtuk. Részben versenyeztünk már ezeken a gyorsaságikon, de nagyrészük újdonság lesz.

Kopcsó Péter: Mindenképpen a P12-es géposztály élmezőnyében szeretnénk végezni. Akár az év végén is jól jöhet, ha itt nyerni tudunk. Csütörtökön nem sikerült teljesen feldolgoznunk a pályákat, úgyhogy még mára is maradt velük egy kis dolgunk, úgyhogy sietünk is tovább.

Kopasz Krisztián: Ez lesz az első és egyben utolsó versenyünk is az évben, de ettől függetlenül szeretnénk egy jót versenyezni és jól érezni magunkat a Nyíregyháza Rallye-n. Igyekszünk majd a géposztály elejében célba érni. De a legfontosabb, hogy teljesítsük a versenytávot, nem akarjuk odacsapni a kocsit.

Ruszó Krisztián: Egy ennyire peches évnek a végén, mint amilyen a miénk volt, nincs más vágyunk, minthogy célba érjünk. Mindig kiestünk, apróbb gondok miatt általában, ezt a szériát szeretnénk végre egyszer, s mindenkorra lezárni. Semmilyen helyezéssel kapcsolatos elvárásunk nincs.

Géczi László: Ez a futam lesz a bemutatkozó versenyem a Rallye2-ben, a navigátorom Gergő már korábban is ment itt, de nekem minden újdonság lesz. Végig szeretnénk menni a versenytávon, amit óriási dolognak tartanánk. Már a rajthoz állással is gyerekkori álmunk válik valóra, de az lenne az igazi, ha célba is érnénk. Nagyon nagy szó nekünk, hogy itt lehetünk.

Kovács Zsolt: Szeretnénk jól érezni magunkat. A pályákon még csak egyszer mentünk, de látjuk, hogy nem mindenütt fognak tetszeni a Trabantunknak. A második közepe és a vége jó lehet nekünk. Ahol lesz helyünk, és elférünk, nem bántunk senkit, ahová beírtuk, hogy parádé, ott húzni fogjuk a kéziféket. 🙂 A harmadik gyorsasági nem kedvez nekünk, a 10%-os emelkedőn harmadikban, hetvennel fogjuk felküzdeni magunkat. A lobogós Erdőbényét, azt hagyjuk, a borászatos pálya pedig nem ébreszt bennünk jó emlékeket, nemrég tértünk haza Németországból.

Tamás Gergely: Cél a cél. Csak ennyire vágyunk. Szerintem, aki egy ennyire komoly versenyen végig ér az már győztesnek vallhatja magát. Főleg, ha ehhez még egy jó eredmény is társul. Végig kell menni. Ez lesz a titka. És gyorsan… 🙂

Takács Márk: Most indulunk először a Rallye2-ben, próbálunk majd minél jobb időket elérni. Miskolciak vagyunk, a környék hellyel-közzel ismerős lesz, törekszünk a biztos célba érkezésre.

Rallye2.hu – Salánki Gábor

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!