Tim Gabi és Timár Tomi tettre készen várja a Nyíregyháza Rallye rajtját, hiszen ez lesz idén az utolsó lehetőségük arra, hogy a 2018-as esztendő renoméján szépítsenek egy kicsit, és bebizonyítsák, hogy a Miskolc Rallye-n elért abszolút győzelmüket nem a hangyák hordták össze. Ezért az Opel Adam-ot hajtó páros különösen motivált, ráadásul, ha minden úgy történik, ahogy Gabiék megálmodták, akkor még a géposztályuk éves értékelésében is L-esről XL-esre növelhetik az év végi serlegük méretét. Tim Gáborral beszélgettünk.

A Salgó Rallye óta két hónapotok volt a pihenésre és a felkészülésre. Hogy sikerült az őszi szünetetek?

Pihenni nem sok időnk volt, mert rengeteget dolgoztunk, az autót viszont mi nem láttuk, a csapatunk gondoskodott róla. Ahogy a csapatvezetőnk, Farkas Kálmán egy korábbi interjúban elmondta, én is úgy tudom, hogy a kis Opel Adam készen áll az idei utolsó bevetésére, a szervizes srácok alaposan átnézték, és felkészítették. Reméljük, hogy Nyíregyházán, valamint a zempléni pályákon műszaki problémák nélkül versenyezhetünk.

Valóban rátok férne egy kis siker, még Salgótarjánban is a balul sikerült szombathelyi ugratást nyögtétek…

Mondjuk azt, hogy a Miskolc Rallye után nem nekünk állt a zászló. Borsodból, a Rallye2 Bajnokság éllovasaként távoztunk, de azóta rendesen visszaestünk. Voltak évközben jobb részeredmények, de nem mondhatjuk diadalmenetnek a legutóbbi öt futamunkat. Ezt fejben is fel kell dolgozni, nem könnyű, de igyekszünk alaposan összekapni magunkat az évzáró versenyre.

Mennyire vagytok járatosak a Zemplénben?

Tavaly, MARB futamon mentünk már a Bózsva-Telkibánya szakaszon, úgy látszik, hogy ezzel szerencsénk van, mert most is ott szerepel a gyorsaságik között, csak ezúttal Újhutáig kell majd autóznunk. Ezt a pályát leszámítva minden újdonság lesz. A felkészülés nem egyszerű, hiszen őrületesen hosszú verseny vár ránk, rengeteg gyorsasági, és még több etap kilométerrel, ráadásul éjszaka is sokat fogunk versenyezni. Ember legyen a talpán, aki erre maradéktalanul fel tud készülni.

Az összetett értékelésben tényleg elúszott számotokra a dobogó. Viszont a géposztályotokban a bronz szinte biztosan a tiétek, ám meglehet akár az ezüstérem is, az év végére.

Azzal, hogy Dudás Gergőék nem állnak rajthoz Nyíregyházán, a Rallye2-ben megszerezhetővé vált nekünk a géposztályban, a dobogó második foka. De a helyzetünk nem könnyű, a sikerhez 100%-os teljesítményre lesz szükségünk. 18 pont a lemaradásunk a rajt előtt, így az egész hétvégét meg kellene nyernünk a géposztályban, még a power stage plusz pontjaira is szükségünk van a 6-os kategória második helyéhez. Trencsényi Vincéék a kategória bajnokaként az összetett győzelemért hajtanak, azt gondolom, hogy nem fognak spórolni a tempóval.

Nálatok is ez a terv? Sietés lesz?

Taktikázni mindenképpen kell majd, mert hihetetlenül hosszú lesz a verseny, mi pedig szeretnénk szép eredménnyel célba érni, hogy a téli szünetre részben feledtessük az év közben átélt, váratlanul sok kudarcot. Szeretnénk mindenkinek bebizonyítani, hogy az második fordulóban megszerzett abszolút győzelmünk nem a véletlen műve volt, és reméljük, hogy megszerezhetjük az év végi ezüstérmet. De inkább óvatosan fogalmazok. Megteszünk mindent, ami tőlünk telik, a többit pedig a célban eláruljuk. 🙂

Rallye2.hu – Salánki Gábor

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!