Tellér Antalnak és Tellér Antóniának igencsak sűrű lesz a 2023-as szezonja, hiszen a teljes ORB2-es évad mellett a Pirelli Kupa futamain is részt kívánnak venni az idei évben. Tellér Antallal beszélgettünk.

Hogy emlékszel vissza az elmúlt esztendőre?

Nagyon jó volt a 2022-es évadunk, csak az Orfű és a Zemplén Rallye-n nem vettünk részt, de ott voltunk a Székesfehérvár-Veszprém, a Mikulás és a Szilveszter Rallye-n is. A kimaradt két fontos bajnoki futam, ezeken betegség miatt nem tudtunk részt venni, ha rajtunk múlik, akkor az évnyitó és évzáró megmérettetésen is rajthoz állunk. Bízunk benne, hogy idén nem lesz ilyen helyzet, és az összes ORB2-es és az azokon felül tervezett futamokon is szerepelhetünk.

Mi történt veletek a téli szünetben?

Versenyeztünk is, majd alapos felújításon esett át az autónk, úgyhogy egy elég jó bőrben lévő Peugeot 208R2-vel várjuk a 2023-as bajnokság kezdetét. Az ORB2-ét is, de számunkra már hétvégén kezdetét veszi a szezon.

Beneveztetek az ORB mezőnyébe, ahol alaposan ki is próbálhatjátok a munkák eredményét…

Így van, bemelegítésként indulunk a Székesfehérvár Rallye-n, a murvás, bajnoki idénynyitón, de elárulhatom, hogy nem csak ennyi tervünk van a murvával 2023-ban. Az összes hazai, laza talajú versenyen ott leszünk, mert neveztünk a Pirelli Kupába is, aminek külföldön is lesznek állomásai. Új célkitűzéseink vannak, reméljük, hogy sikeresek leszünk ebben az új sorozatban.

Mi lesz így az ORB2-vel?

Ugyanúgy megyünk, ahogy eddig, mert A licencet nem váltottunk, Székesfehérváron egyedi rajtengedéllyel állunk rajthoz. A Pirelli Kupát is B licenccel csináljuk, mert az ORB2-ben teljes évet akarunk menni.

Mivel lennétek elégedettek Székesfehérváron?

A Szilveszter Rallye-n ültünk utoljára a versenyautóban, azóta eltelt négy hónap, jókedvűen, sok élményt gyűjtve szeretnénk visszarázódni a versenyritmusba. Murván a Mikulás Rallye-n autóztunk legutóbb, a murvát szeretjük, ennek ellenére komoly tapasztalatunk nincs rajta. Fontos lenne, hogy minél több murvás tapasztalatot szerezzünk, gyarapítsuk a murvás tudásunkat, főleg, ha már a Pirelli Kupa jókora fájába vágjuk bele idén a fejszénket.

Rallye2.hu – Salánki Gábor

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!