Fábián Donát Paukovics Lillával és Tóth Szabolccsal rótta 2022-ben a versenypályákat és vagy szenzációs eredményeknek örülhettek, vagy idő előtt kezdhettek neki a csomagolásnak. Idén már Madarász Szabolccsal vág neki Donát az évnek, akivel teljes, ORB2-es szezont terveznek. Fábián Donáttal beszélgettünk.

Mozgalmas szezonon vagytok túl, 2022-ben egyszer fent, egyszer lent érezhettétek magatokat. Milyennek láttad belülről az elmúlt esztendőt?

A Székesfehérvár-Veszprém Rallye kivételével mindenhol rajthoz álltunk a Rally2-ben, és nagyjából olyannak éreztük az esztendőt, mintha egy hullámvasútra ültünk volna fel. Ahol célba értünk, ott sikerült jó eredményt begyűjteni, ahol pedig nem ott elég hamar meglengették nekünk a kockás zászlót, technikai hibák miatt álltunk ki. Egy sormintát rajzoltunk, mert egy sikeres szereplést mindig egy nullázott futam követett. Év végén valóra vált egy régi álmom, a Zemplén Rallye-n kipróbáltunk egy gyári építésű versenyautót, egy Citroen C2R2 Max-ot, ami hatalmas élmény volt, de célba sajnos azzal sem értünk.

Mindig azt mondod, hogy szeretnétek gyorsan menni. Sikerült tavaly gyorsan mennetek?

Azt gondolom, hogy voltak jó eredményeink, amik nem csak részeredmények voltak. Egerben például a P12-es géposztályban ezüstérmet szereztünk, a Lada Kupát megnyertük, míg a Mediterrán Rallye-n a P12 bronzérme és a Lada Kupa ezüstje lett a miénk. Ezekhez kellett a jó tempó, a nagy sebesség. Amikor az autó rendesen összeállt, akkor szépen haladtunk, amikor viszont rossz kedvében volt a kocsink, akkor rendre kihullottunk.

Hogy áll most a Ladátok? Sikerült a problémákat megtalálni és orvosolni?

Még dolgozunk rajta, az autó nincsen teljesen kész, amikor beszélgetünk, pénteken délután, akkor is a műhelyben vagyunk, szerelünk, alapvetően jól haladunk. A jövő hétvégén, az egri gépkönyvezésre szeretnénk odaérni. Azt nem hiszem, hogy addigra 100%-os lesz a gép, de minden esetre igyekszünk úgy csinálni, hogy legalább már autó formája legyen.

Mit terveztetek erre az esztendőre?

Madarász Szabi ül be mellém navigálni az idei évre, vele az ORB2-ben szeretnénk folytatni a versenyzést. Minden ORB2-es versenyt beírunk magunknak a versenynaptárba, aztán majd mérlegelünk, hogy az eredmények, az idő, az energia és a büdzsénk miként adja ki a terveinket. A szezont Dani autójával igazából már elkezdtük, a KZ Invest Kupasorozat kabai évnyitóján autóztunk egyet, és szeretnénk még a hajdúsági-nyírségi rallysprint kupasorozat más állomásain is ott lenni, de egy-egy kunmadarasi kirándulásra is készülünk. A legfontosabb viszont egy hivatalos, lezárt pályás, igazi rallye teszt lenne a számunkra, mielőtt felkerekedünk az esztergomi, évnyitó ORB2-es versenyre.

Rallye2.hu – Salánki Gábor

Köszönjük Szponzoraink támogatását és segítségét!

LLRacing, Optimus 92 Kft. Shell Helix Ultra, Mobil Credit Kft, Housemarket Kft.

Köszönjük a Borsod Talent Motorsport Egyesületnek!

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!