Tellér Antal és Tellér Antónia személyében egy újabb apa és lánya páros mutatkozik be a Rally2 Bajnokságban, és a jó hír, hogy nem csak Orfűn terveznek rajthoz állni egy Peugeot 208 R2-vel, hanem a Rally2-es versenynaptár minden futamán. Tellér Antallal beszélgettünk.

Ha jól tudom ti még nem versenyeztetek mezőnyben, a Rally2-ben, csak előfutóként, a Mikulás Rallye-n. Honnan érkeztek a Rally2 Bajnokságba?

Tavaly próbáltuk ki magunkat először a Rally2-ben, de valóban „csak” előfutóként. A Mikulás Rallye mellett a Vértes Rallye-n is autóztunk a Rally2 előtt, és Miskolcra is ez volt a tervünk, de Borsodban sajnos elmaradt a futam. Ezeken a versenyeken kívül, a Rally Szakágban, két Rally3-as versenyen indultunk, Kisvaszaron, valamint Lyukóbányán. Én már 2007-2008 óta foglalkozom az autósporttal, de igazából csak amatőr szinten. Szlalom, illetve FRT versenyeken és kisebb hegyi futamokon álltunk rajthoz. 2020-ra szépen felcseperedett a lányom, és annyira megtetszett neki az autósport világa, hogy eldöntöttük, hogy kipróbáljuk magunkat a rallye-ban, megpróbálunk néhány versenyen előfutóként rajthoz állni. Ez megtörtént, ezután pedig jött az újabb, még komolyabb gondolat, hogy idén szeretnénk a Rally2 Bajnokságban a teljes szezont abszolválni.

A hat futamos bajnokság teljesítésén belül mik a terveitek a 2021-es évre?

Tavaly egy Citroen C2R2Max-al versenyeztünk, amit erre a szezonra lecserélünk, egy Peugeot 208R2-re, amivel a PSZA Motorsport csapatában versenyezünk, de a szervizparkokban a Bakó Rallye Team sátra alá fogunk beállni, tőlük érkezik az autó. Abban biztosak vagyunk, hogy előfutóként minden teljesen más volt, nagyon sokat kell tanulnunk mindenről, az autóról, a rallye-ról, és minden másról, ami a versenyhétvégékhez kapcsolódik. A tanulás a tervünk az idei szezonra.

Fotó: Kollár Attila Kollár Sportfotó

Ennek hamarosan neki kezdhettek, hiszen az Orfű Rallye-ra ti is neveztetek.

A folyamat már elkezdődött, hiszen teszteltünk a Peugeot-val, FRT versenyeken vettünk részt télen többször is. Soha az életben nem versenyeztünk még az Orfű Rallye pályáin, mondhatnám, hogy egyelőre teljesen vakon vagyunk velük kapcsolatban. Nézőként én egyszer jártam a környéken, Antónia talán többször is, de más tapasztalatunk nincs egyelőre a gyorsasági szakaszokról. A legfontosabb célkitűzés az lesz Orfűn a számunkra, hogy célba érjünk. Kíváncsiak várjuk, hogy hová lesz elég a tudásunk, mert ezt jelen pillanatban felmérni még nem igazán tudjuk.

Rallye2.hu – Salánki Gábor

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!