Fotó: Bittó Zsolt Fotó forrása: Krajnyák Petra/Facebook

Krajnyák Petra és Lukács Zoltán a 2020-ban használt Ford Fiesta R1-esét 2021-re egy még gyorsabb, R2T-re cseréli. Krajnyák Petrával beszélgettünk.

Mit terveztetek 2020-ra és az elképzeléseitekből mit sikerült megvalósítanotok?

A célunk az volt tavaly, hogy minél többet fejlődjünk, és szerettünk volna a lehető legjobban összeszokni a kocsival. Ez szerintem sikerült is. Év végén elégedettek voltunk a teljesítményünkkel, a helyezésünkkel, ezt szerintem Zoli nevében is elmondhatom. Az 1. Pálháza Rallye-n igazából mi magunk is meglepődtünk, hogy mennyire jól alakultak a dolgok, megfelelő módon tudtuk lezárni az elmúlt évünket, a Zemplénben.

Mondhatjuk a Pálháza Rallye-ra, hogy az volt az évetek legjobb versenye? Mire emlékeztek legkevésbé szívesen 2020-ból?

A legrosszabb az volt, amikor az évnyitó Salgó Rallye negyedik szakaszán, Kazáron becsúsztunk. Az egyáltalán nem volt egy jó pillanat. A legjobb pedig, igen, mondhatjuk, hogy a Pálháza Rallye volt, mert volt olyan gyorsaságink, aminek a végén mindketten azt mondtuk, hogy ez tényleg kiválóan sikerült.

Hogyan képzelitek el 2021-et?

Teljes évet szeretnénk menni a Rally2 Bajnokságban, a Ford Fiesta R1-ünk helyett pedig szereztünk egy Ford Fiesta R2T-t. Miután ismét új autóban ülünk majd, a terveink egyelőre nem változnak, mindenekelőtt a kocsit szeretnénk megismerni, elsőként el kell sajátítanom a kezelését. Ehhez biztosan lesz szükség néhány versenyre, úgyhogy, ha az ismerkedésen túl leszünk, akkor majd kitűzzük a tapasztalatainkhoz mérten az év végi céljainkat.

Hihetetlen, de lassan vége a téli szünetnek, és indulhatunk az Orfű Rallye-ra. Mennyire ismerős nektek a környék?

Szerencsére mindegyik gyorsasági szakaszon versenyeztem már legalább MARB futamokon, így egyik pálya sem lesz ismeretlen. Alapvetően otthonosan mozgok a környéken, úgy gondolom, hogy mindkettőnknek van már elegendő helyismerete a Mecsekben.

Az új Ford Fiesta R2T Fotó: Bitto Zsolt

Tervek, vágyak, álmok?

Igyekszek a realitás talaján maradni, és nem konkrét helyezéseket kimondani, olyan eredményként, amivel elégedettek lennénk, hanem azt mondom, hogy vannak a mezőnyben olyan versenyzőpárosok, akikhez mérni szeretném magunkat. Ha hozzájuk közel tudunk kerülni, tudjuk tartani velük a lépést, annak örülni fogunk, ha pedig esetleg sikerül őket megelőzni, az már tényleg nagyon jó lesz. Erről azonban most még nem szeretnék többet elárulni. 🙂

Rallye2.hu – Salánki Gábor

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!