Tellér Antal és Tellér Antónia csak egy kicsit maradt el a Diósgyőr Rallye-n a várt eredménytől, amit egyébként nem is tartottak fontosnak, de ezzel is befértek év végén a Top10-be, az ORB2 abszolút értékelésében. Tellér Antallal beszélgettünk.

Győrben sikerrel vettétek az akadályt, hoztátok a jól megszokott formátokat, vidáman, a célban fejeztétek be a versenyt. Diósgyőrben is ennyi volt az elvárás magatokkal szemben, vagy harcba szállhattatok még valamilyen serlegért az év végén?

Csak az volt a tervünk, hogy sikeresen célba érjünk és jó kedvűen fejezzük be az évet. Ez megvalósult és az ORB2 nem hivatalos végeredménye szerint az összetettben a 10-ik helyen zártunk. A Diósgyőr Rallye pályáin nem mentünk korábban és az az észrevételünk, a tapasztalatunk magammal kapcsolatban, hogy, ahol már versenyeztünk korábban, ott jobban teljesítek, mint az ismeretlenben. Bízunk abban, hogy jövőre, ha lesz ezeken a pályákon versenyünk, már itt is egy kicsit határozottabbak tudunk majd lenni.

@rallye2.hu

Tellér Antal-Tellér Antónia Diósgyőr Rallye 2023 Rallye2 Gy1 Mályinka-Garadna Rally rallye rallycar rally rallyecar rallying rali

♬ eredeti hang – Rallye2.hu/ORB2.hu – Rallye2.hu/ORB2.hu

A verseny hogyan alakult?

A lényeg teljesült, célba értünk, jól éreztük magunkat, az autó kifogástalan volt, úgyhogy semmilyen panaszunk nem lehetett a hétvégénkre. A szombatunk elég gyatrán sikerült, mert erős, szűnni nem akaró fejfájással indultunk neki a futamnak. Ezt vasárnapra nagyrészt sikerült kipihenni, de nem ez lett számunkra az év versenye, a jó az, hogy megcsináltuk a teljes versenyt, az elejétől a végéig.

Kalandunk, csúszkálásunk, technikai hibánk egyáltalán nem volt, a fejemnek ilyesmi miatt egyáltalán nem kellett fájnia. Leginkább saját magunkkal kellett megbirkóznunk. A fejfájással, az itinerrel, az ismeretlen dolgokkal. Mályinkának tetszett a vonalvezetése, csak azzal nem tudtam megbarátkozni, hogy rettentően változatosak voltak a felületek. Nehéz volt megtalálni azokat a helyeket, ahonnan normális féktávot lehet venni, nem tudtuk, hogy hol lesz murva, a szélesen már jobb volt a helyzet, de az erdőben igencsak változatosak voltak a körülmények. Bükkszentlászlóról indulva jobban tetszett a másik pálya, mint Bükkszentkeresztről lefelé.

@rallye2.hu

Tellér Antal-Tellér Antónia Diósgyőr Rallye 2023 Rallye2 Gy3 Mályinka-Garadna Rally rallye rallycar rally rallyecar rallying rali

♬ eredeti hang – Rallye2.hu/ORB2.hu – Rallye2.hu/ORB2.hu

Harmadik nekifutásra talán már abba is belejöttünk volna, de akkor meg etap lett. A cél az volt, hogy a Top10-ben végezzünk, a 12. helyen zártunk, túl messze nem álltunk az elvárásainktól. Mehettünk volna kicsit határozottabban, jobban, de elfogadhatónak ítéljük meg ezt az eredményt is.

2024-ről és az idei év végéről tudtok már valamit?

A következő szezon még nagyon messze van, 6-7 hónap múlva rajtolhat a következő ORB2-es bajnokság, nehéz róla bármit is mondani. Idén a helyzet annyiban változott, hogy korábban egy csapattal dolgoztunk együtt, de idén magunknak szervizeltünk, ez új kihívást jelentett és nekem is jobban bele kellett folynom az autóval kapcsolatos teendőkbe. Természetesen nem én szereltem, de mégis bele kellett tanulnom valamennyire a feladatokba. A versenyeink alapvetően jók voltak, szerettük mindet. A Salgó Rallye-n nem vettünk részt, mert ütközött az időpontja egy családi programmal, Egerben pedig, amikor nagyon jól álltunk, akkor egy 2000 forintos szíj elszakadása miatt ki kellett állnunk, ezt nagyon sajnáltuk, de egész évben jól éreztük magunkat. Év közben gyorsultunk, bízunk abban, hogy jövőre még határozottabban és még többször ott tudunk majd lenni a mezőny elejében. A 2023-as év végére tervbe van véve a Mikulás Rallye, egy bérautóval, teszteket tervezünk, illetve a Szilveszter Rallye-n is jó lenne részt venni. De még az is elég messze van. 🙂

Rallye2.hu/ORB2.hu – Salánki Gábor

@rallye2.hu

Tellér Antal-Tellér Antónia Diósgyőr Rallye 2023 Rallye2 Gy5 Bükkszentlászló-Bükkszentkereszt Rally rallye rallycar rally rallyecar rallying rali

♬ eredeti hang – Rallye2.hu/ORB2.hu – Rallye2.hu/ORB2.hu

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!