Fróna János és Németh Ádám hozta a szokásos jó formáját, de ezúttal a dobogó egyel fentebbi fokára állhattak fel a Diósgyőr Rallye zárásaként. Fróna Jánossal beszélgettünk.

Összetartó brigád a 2WD Kupáé, a többiekhez hasonlóan ti is Egerben versenyeztetek utoljára, onnan bronzéremmel tértetek haza. Mit terveztetek Diósgyőrre?

Az éves második hely még elérhető közelségben volt a számunkra, matematikai esélyünk nyílt arra, hogy előre lépjünk egyet. Mi leginkább arra akartunk törekedni, hogy célba érjünk biztonságosan, mivel nekünk a Diósgyőr Rallye majdnem hazai verseny volt sok szurkolunk és barátunk látogatott ki a szervízparkba, valamint a pályák mellé is. A második hely megszerzésében az év végén nem reménykedtünk, mert ahhoz valaki balszerencséjére, konkrétan Molnár Feri bácsiék kiesésére lett volna szükségünk, de nem kívántunk ilyen áron előre lépni. A rajt előtt a 2WD Kupa résztvevőivel szinte lezsíroztuk egymás közt a helyeket, egész évben Rónavölgyi Endrének mentek az élen, Feri bácsiék mögöttük, mi pedig mindig a bronzérmes pozícióban zártuk a versenyeket. Ez lett volna a megállapodásunk Diósgyőrben is, de Endréék az utolsó szakaszon szalagkorláthoz csapták az autójukat, kiestek, ezt nagyon sajnáltuk.

@rallye2.hu

Fróna János-Németh Ádám Diósgyőr Rallye 2023 Rallye2 Gy1 Mályinka-Garadna Rally rallye rallycar rally rallyecar rallying rali

♬ eredeti hang – Rallye2.hu/ORB2.hu – Rallye2.hu/ORB2.hu

Ti viszont egészen a DVTK Stadion-ig meneteltetek, ahol átgurultatok a céldobogón. Milyen volt számotokra az évzáró verseny?

Az autónk teljesen hibátlanul működött, egyetlen pisszenés nélkül tette a dolgát. Nem kapkodtunk, nem siettünk fejetlenül a versenyen, amit szerettünk volna, azt maradéktalanul teljesítettük. Borzasztóan nehezek voltak a pályák, de nagyon élveztük a versenyzést. Nem a mi autónk a legélesebb kés a fiókban, ennek ellenére mégis egészen jó időket tudtunk autózni. Ádám is jól érezte magát, az itinert végig tökéletesen mondta. Nagyon figyelnünk kellett az elsőtől az utolsó méterig, mert előttünk ladás versenyzőpárosok indultak, a Zsigulik pedig gazdagon felszórták nekünk az aszfaltot minden földi jóval. Gyakorlatilag nekünk kellett utat vágni, mert egy nyomott sem láttunk sokszor magunk előtt az úton, újra úttörők lettünk. 🙂 A felhordásos részekre nagyon oda kellett figyelni, veszélyes lehetett volna. A két napunk nagyjából hasonló volt, annyi volt köztük az eltérés, hogy szombaton valamivel gyorsabbak tudtunk lenni, mint vasárnap. A második napon már romlott a pályák minősége, azt gondolom, hogy emiatt lettünk 10-15 másodperccel lassabbak, mint egy nappal korábban. Kalandunk, kicsúszásunk, megforgásunk nem volt, egyszer-kétszer megindult ugyan keresztbe alattunk az autó fara, de ezt mindig tudtuk megfelelően kontrolállni. Árkot nem jártunk, lassítót nem romboltunk büntetést nem kaptunk.

Megszereztétek a második helyet Diósgyőrben, a 2WD Kupában, év végén pedig bronzérmesek lettetek. Elégedettek vagytok ezzel?

Teljesen. Ha valaki ezt az eredményt a Nyerges Rallye után felajánlotta volna nekünk, azt gondolom, hogy minden további nélkül ott helyben aláírjuk. Főleg azután, hogy az évnyitó versenyen még a féltengely is eltört, azt sejtettük, hogy nehéz év vár ránk. Sietnünk természetesen kellett, mennünk kellett egész évben, de arra is szükségünk volt ehhez a dobogós pozícióhoz, hogy az ellenfelek hébe-hóba hibáznak egyet-egyet.

Folytatás? Az idei évben versenyeztek e még valahol mik az elképzelések a 2024-es évvel kapcsolatban?

Idén szerintem mi nem indulunk sehol sem, 2024-re pedig már megvannak a terveink. Azt elárulhatom, hogy nagy tervek, de a részletekről egyelőre nem szeretnék még beszélni. Remélem annak is eljön hamarosan a maga ideje.

@rallye2.hu

Fróna János-Németh Ádám Diósgyőr Rallye 2023 Rallye2 Gy5 Bükkszentlászló-Bükkszentkereszt Rally rallye rallycar rally rallyecar rallying rali

♬ eredeti hang – Rallye2.hu/ORB2.hu – Rallye2.hu/ORB2.hu

Ti hozzátok A következő WRC Magyarországra? 😀

🙂 🙂 🙂 Majd meglátjátok…

Rallye2.hu/ORB2.hu – Salánki Gábor

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!