Szabó Zoli és Nagyváradi Roland egy tavalyi főpróba után az Ózd-Eger Rallye-n már a Rally2 Bajnokságba nevezett, és megérte nekik, hiszen kupát érő pozícióban értek célba a Ladájukkal, a P13-as géposztályban. Szabó Zoltánnal beszélgettünk.

Milyen tervekkel jöttetek az Ózd-Eger Rallye-ra?

Esősorban szerettünk volna célba érni, mert ez volt pályafutásunk első Rally2-es versenye, amit egyébként sikeresen teljesítettük. Annyit pontosítanék még, hogy élesben, a mezőnyben volt ez az első Rally2-es megmérettetésünk, mert az Egyedi rajtengedélyesek géposztályában mentünk már a Rally2-ben, az elmúlt évben, az Eger Rallye-n, ahol két gyorsaságin autóztunk, mert utána technikai probléma miatt sajnos ki kellett állnunk.

Ezúttal sikerrel jártatok, teljesítettétek a versenytávot. Milyen volt a versenyetek?

Alapjaiban véve nagyon tetszett az Ózd-Eger Rallye, kiváló volt a prológ is. A salak egy kicsit csúszott, de abszolváltuk a bemutatkozó három kört. Szombaton, az első gyorsaságin is elég jó időt tudtunk autózni, ám sajnálatos módon, a következő szakasz etap lett. A szerviz után, a második körben, a harmadik, valamint a negyedik gyorsaságin újra jó időket tudtunk autózni a kategóriánk harmadik, és negyedik helyén sikerült teljesíteni a szakaszokat.

A nap egyetlen megrendezett királdi gyorsaságiján volt egy kis problémánk a hajtással, de azt sikerült a második szervizben orvosolni. Ekkor nem nagyon tudtuk, hogy milyen gumit válasszunk, mert leszakadt az eső, ezért inkább biztosra mentünk és intermédiákkal vágtunk neki a zárókörnek. Ez jó választásnak tűnt az ötödik gyorsaságira, mivel Sátán újra elég jó időt tudunk autózni, volt olyan páros, akiket utolértünk, de nem vesztettünk emiatt időt, figyeltek ránk, nagyon korrektül elengedtek minket. Sajnos a hatodik gyorsasági elmaradt, így ért véget az Ózd-Eger Rallye. Az 54 autóból álló mezőnyben az összetett értékelésben 15. helyet, a P13-as kategóriában pedig a bronzérmet szereztük meg. Kezdésnek ezzel elégedettek vagyunk, mert a futómű teljesen új volt, ezzel a gumitípussal még nem mentünk, úgyhogy tesztjelleggel szerintem nagyon jó volt.

A Salgó Rallye-val folytatódik a Rally2 Bajnokság. Ti is ott lesztek a rajtjánál?

Tudjuk, hogy közeleg a Salgó Rallye, de vannak fenntartásaink a versennyel kapcsolatban. Az ózdi események tükrében most azt mondom, hogy alszunk még azelőtt párat, mielőtt esetleg leadjuk a nevezésünket a soron következő Rally2-es megmérettetésre.

Rallye2.hu – Salánki Gábor

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!