Simon György és Simon Tímea a kategóriatársain kívül a technikával is alaposan megküzdött Orfűn, de megérte, hiszen értékes pontokat gyűjtöttek a P12-es kategóriában és a Lada Kupában egyaránt. Simon Györggyel beszélgettünk.

Elég komoly túra kerekedett nektek az évadnyitó futamból. Hogyan készültetek az Orfű Rallye-ra?

Nem kevés időnkbe került mire Debrecenből áttettük ideiglenesen a székhelyünket a Rally2 Bajnokság évnyitó futamának a helyszínére, Orfűre, és szombaton este a hazafelé utunkat sem éreztük sokkal rövidebbnek. Túlzottan nem voltunk ismerősek a környéken, mert a mostani előtt mindössze két alkalommal jártam Pécs környékén, az egyik ilyen látogatás viszont éppen egy Rali-Túra futamon volt. A szerény tapasztalatok ellenére minél gyorsabbak akartunk lenni, de a kazincbarcikaihoz hasonló, fényes eredményekre véletlenül sem számítottunk. Legfőképpen hibamentesen szerettünk volna célba érni, és közben csatázni valamennyit az élmezőnnyel, a kategóriánk legjobbjaival. Úgy voltunk vele, ha ez összejön, akkor mi már boldogok leszünk.

Hogy alakult a versenyetek? Nem volt messze még egy serleg sem a végén…

Nagyon szokatlan és ismeretlen volt minden és igazából elmaradtunk attól a tempótól, amit elképzeltünk magunknak. Ebben szerepe volt annak is, hogy műszaki hibával küzdöttünk, valójában egy kisebbfajta csodaként éltük meg azt, hogy végül átgurulhattunk a célvonalon. A szervizben sikerült megoldanunk a problémát, de voltak olyan pillanatok, amikor azt mondtam, hogy az Orfű Rallye számunkra egy túlélőverseny.

A hátsó futóművet hegeszteni kellett, – köszönjük a kölcsön kapott trafót – elhagytuk a rugót, akadt bőven izgalom. Összességében azonban pozitív élményekkel zártuk a hétvégét, élveztük a versenyzést. Sokaktól hallottuk az indulás előtt, hogy a mecseki pályák fantasztikusak, ez most számunkra is bebizonyosodott. Igaz, a gumikkal nem bántak kesztyűs kézzel a gyorsaságik, azt szabályosan zabálták, de talán, ha a reggeli hidegben nem a puha gumikat rakjuk fel, hanem a közepeseket, akkor talán az abroncsok is kevésbé kopnak.

Mindig tanul valamit az ember pályákról, nekünk most ez volt a lecke. Az eredménnyel 100%-ig elégedettek vagyunk, nagyon örültünk a Lada Kupa negyedik helyének, a célba érkezésnek, a küzdelmünk után szerintem ez egy fantasztikus eredmény.

Megszerettétek annyira a „szomszédos” Déli régiót, 🙂 hogy ezután csak oda jártok versenyezni, vagy az Eger Rallye lesz a következő versenyetek?

Jó volt Orfűn, szép tájakat láttunk mire eljutottunk a csodálatos a Mecsekig, és ott is, de azért a csaknem hazainak mondható, a kertek alatt mindössze 130-140 kilométerre lévő Eger Rallye-t nem szeretnénk kihagyni. Egerben gyűjtögetjük majd tovább a tapasztalatot, a kilométereket és bízunk abban, hogy gyorsulni is tudunk a közeljövőben.

Rallye2.hu – Salánki Gábor

Köszönjük a segítséget támogatóinknak, illetve Sanyikának, és a Horváth Rallye SE-nek!

Édesanyánknak külön köszönet a finom pásztortarhonyáért és a gondoskodásért!

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!