Cseke Péter és Csikós Borbála idén is ott volt az Orfű Rallye-n és ha már rajthoz álltak az évnyitón, akkor folytatták a tavalyi év hagyományait és idén is begyűjtöttek egy szép trófeát a Lada Kupában. Cseke Péterrel beszélgettünk.

Milyen tervekkel, vágyakkal indultatok az orfűi csatába?

Tudjátok már jól, hogy nekünk soha nincsenek túl komoly elképzeléseink egy-egy futam előtt, és Orfűn sem volt ez másképpen. Szerettük volna nagyon élvezni a versenyzést, azt, hogy végre elkezdődik a szezon, de mindezt úgy, hogy közben tisztességgel helyt állunk a megerősödött Rally2-es mezőnyben is. Az autónk egyben volt. A motorja esett át nem csak egy nagy revízión, hanem némi fejlesztésen is, – köszönet érte a Kálmán Racing Szerviznek – ennek köszönhetően jó erőbe került az Orfű Rallye rajtjára. Ezen kívül még egy kicsit átnéztük a VFTS-ünket és felkerekedtünk az évadnyitó versenyre.

Ahonnan most sem kellett üres kézzel hazatérnetek, hiszen 2021 után idén is serlegeket szereztetek, ezúttal a Lada Kupa bronzérme lett a tiétek. Milyen volt nektek az Orfű Rallye?

Fantasztikus dolognak tartjuk, hogy a Rally2 Bajnokság mezőnye ennyire kicombosodott a téli szünetben, kis híján megduplázódott Orfűn a Rally2-esek létszáma – lehettünk volna még egy picit többen is – miközben a teljes mezőny majdnem 150 párost vonultatott fel. Hamar megtapasztaltuk, hogy nem csak nekünk, de mindenki másnak is fel kell kötnie a gatyáját, ha tartani akarja a lépést a mezőnyben.

Ez látszik az eredményeken is, ennél többet mi sem tudtunk volna kihozni a hétvégénkből. A régi, sikeres, visszatérő, versenyzőknek ugyanúgy örültünk, mint a feltörekvő, bátor fiataloknak. A pályák tetszettek, ebben a formában még nem mentünk rajtuk, a rendezés pedig tökéletes volt. Nekünk jól jött a pénteki és szombati rendezés mert ez lehetővé tette azt, hogy a hétfői munkakezdés előtt vasárnap pihenhessünk egy kicsit, egy nap szabadságot pedig így is, úgy is fel kellett áldoznunk az Orfű Rallye oltárán.

Az idő jó lett, bár reggel elég hideg körülmények közt indultunk neki a picit furcsa beosztású szervizből az első szakasznak. Napközben volt egy megforgásunk, ami természetesen némi időveszteséget eredményezett, de ezen kívül semmilyen kalandunk nem adódott, a beállításokkal sokat játszottunk. Ez hozott is némi időt és eredményt a konyhánkra, miközben próbáltuk a többieket utolérni. Ez volt, ahol több, volt, ahol kevesebb sikerrel jött össze. Nagyon örültünk a Lada Kupa harmadik helyének, de annak még jobban örültünk volna, ha minden kategória és márkatársunk a célban tudja befejezni a futamot, és nem esnek ki.

A verseny nem mindig csak a jó tempóról szól, hanem az autó beosztásáról is nekünk ez most sikerült, sajnáljuk, hogy a vetélytársaink közül többeknek nem. Mi mindenkivel a célban szeretünk találkozni, az a legtutibb érzés egy-egy futam után. Főleg, ha még szép eredménynek is párosul emellé.

Hol folytatjátok?

Egerben szeretnénk menni. Az mindig csak pénz kérdése, hogy az autónk rendben legyen egy-egy futamra. A jó hír, hogy Orfű után egyben van a Ladánk, még pénz is van a versenyzésre, úgyhogy nem látjuk akadályát annak, hogy a Rally2 Bajnokság második futamán, az Eger Rallye-n is ott legyünk, április legvégén.

Rallye2.hu – Salánki Gábor

Köszönjük a segítséget!

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!