Ruszó Krisztián és Geró Gábor egyáltalán nem lehet szomorú az Ózd-Eger Rallye után hiszen remek eredményekkel zárták a futamot, de a páros csöppet sem jókedvű, pedig a csodálatos kupáik bőven adnának okot nekik az örömre. Ruszó Krisztiánnál beszélgettünk.

Orfűn még Geró Gabi nélkül kellett elkezdened a 2021-es bajnokságot, Ózdon viszont már együtt mehettetek. Mi volt a terv a versenyre?

Igazából nem változtattunk azokon a terveken, amikkel Orfűre elindultunk, mert ott sikeresen tudtuk teljesíteni az elképzeléseinket. Igazából az összetettben, a P12-es kategóriában, és a Lada kupában is győzelmi reményekkel vágtunk neki az Ózd-Eger Rallye-nak, de mindenképpen törekedni akartunk arra, hogy a lehető legjobb eredménnyel zárjuk a versenyt.

Három, kettő, egy. Nem elrajtoltatni akarlak, hanem az ózdi helyezéseiteket soroltam fel. Hogy sikerült a verseny?

Pénteken délután az ózdi Városi stadionban, egy salakpályás prológgal vette kezdetét a verseny, amiről azt gondolom, hogy nagy szükség volt már rá a nézőknek és a versenyzőknek egyaránt. Én személy szerint szeretem, ha van prológ. Jól éreztük magunkat a salakon, és jól folytatódott szombaton reggel a versenyünk, mivel a Sáta-Kiskapudi tető szakasz az egyik kedvenc gyorsaságim és ezen kezdtük meg az igazi versenyzést. Egy abszolút negyedik hellyel nyitottuk a napot, mindössze 3,1 másodperccel maradtunk el a szakaszgyőzelemtől. Azt éreztük, hogy abban benne volt minden, biztosak voltunk benne, hogy ennél jobbat nemigen tudunk autózni azon a gyorsaságin. Átgurultunk Királdra, de a második szakasz etap lett, ez pedig nemcsak nekünk, hanem az egész mezőnynek kedvét szegte. Hosszú és jó gyorsasági lehetett volna. A szervizben sok dolga nem volt a csapatnak, lényegében az időjárás jelentéseket böngésztük, és gondolkodtunk rajta, hogy milyen gumival menjünk ki a következő körre. Nem változtattunk az eredeti felálláson, és Sátán így is sikerült javítanunk három másodpercet önmagunkhoz képest. Ezen kifejezetten meglepődtünk, örültünk, hogy találtunk még benne egy kis időt. Királdon vétettem néhány kisebb hibát, amik 5-6 másodpercet jelenthettek a végén, de még ezekkel együtt is az abszolút harmadik helyen sikerült zárnunk a szakaszt. Hatalmas csata alakult már ki ekkorra a P12-es kategóriában, a tizedmásodpercekért vívtunk, nem spórolhatunk sehol sem, nyomtuk neki, ahogy a csövön kifért. A szervizben második nekifutásra még komolyabb dilemma alakult ki, hogy esni fog e az eső, vagy sem? Biztos, ami biztos felraktuk az intermédia gumikat az utolsó körre.

Végül eleredt az eső, aminek én örültem, viszont a sátai gyorsaságit valamiért a szükségesnél is jobban elspóroltam. Mondtam is Gabinak a céljában, hogy nem értem, hogy ez miért történt. Szeretek esőben menni, tudtam, hogy az esős körülményekhez megfelelő gumik vannak fent az autón, ezért igen mérges voltam magamra. Már csak az utolsó gyorsasági volt hátra, Királdon, amit nagyon vártunk, de ez is etap lett. Most nem kívánnék róla beszélni, mert nagyon sok kipontozott rész lenne az interjúban, ha megfogalmaznám a teljes véleményemet. Mindössze annyit fűznék hozzá, amit a RallyeRádió élő műsorában is elmondtam: Királdon sokkal jobb feltételek között autózhattunk volna, mint 2018-ban, a Nyíregyháza Rallye szakaszain, ahol a nehézségek ellenére minden további nélkül megrendezték a gyorsaságikat. Szeretünk versenyezni, versenyezni utaztunk el Ózdra, mi szívesen teljesítettük volna a záró szakaszt is. Rajtunk nem múlt, mi mentünk volna, és úgy gondolom, hogy ez nem csak mi hangulatunkat tépázta meg. Nem mondhatom el azt, hogy jó szájízzel tértünk haza. Az eredményekkel igazából elégedettek vagyunk, hiszen az abszolút értékelésben a harmadik, a P12-es géposztályban a második, a Lada kupában pedig az első helyen értünk célba. Végre nézők előtt, ami számunkra óriási pozitívum.

A Salgó Rallye-ra eljöttök?

Egyelőre nem tudjuk. Most ott tartunk, hogy alaposan át kell gondolnunk még ezt a dolgot, ami az ózdi események tükrében komoly kihívás. Amennyiben meg tudjuk emészteni júniusig az Ózdon tapasztaltakat, akkor előfordulhat, hogy leadjuk a nevezésünket a Salgó Rallye-ra, mert egyébként szívesen részt vennénk a következő futamon.

Rallye2.hu – Salánki Gábor

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!