Esős versenyre készülnek a Rally2 Bajnokság versenyzői az Ózd-Eger Rally ózdi szakaszain, de van, akik örülnének a csapadéknak, és van, akik nem igazán várják. Az viszont biztos, hogy a víz és a sár nagyon ki tudná színezni a csatákat a tempós, de dobálós pályákon. Megkérdeztük a versenyzőket, hogy milyen tervekkel érkeztek Ózdra.

Rónavölgyi Endre: Azt beszéltük meg Petiékkel, hogy egyszerűen jól fogjuk magunkat érezni. Úgy döntöttünk, hogy ez lesz a helyzet, azt pedig majd meglátjuk, hogy mi lesz a végeredmény, de mi biztos, hogy jókedvűen fogunk versenyezni ezen az úgy néz ki, hogy esős versenyen.

Márton Ferenc: Úgy gondoltuk, hogy az ózdi pályák jobban fekszenek nekünk, mint az egriek, így a Rally2-be neveztünk. A Rally3-ban már csak a parádsasvári futam lesz nekünk a közelben, így a Rally2-ben más terveink is vannak, a Salgó Rallye-n is készülünk rajthoz állni. Bízunk benne, hogy lesz Pálháza Rallye is, mert azon is szeretnénk részt venni.

Molnár Martin: Egyedi rajtengedéllyel indulunk, leginkább csak célba szeretnénk beérni. A tapasztalatszerzésen kívül nincs más konkrét tervünk. Célba érkezés, és tapasztalatszerzés. Ezek nekünk a legfontosabbak.

Siteri Sándor: Legutóbb még a Rali túrás időkben versenyeztünk a környéken, akkor jól sikerült a futam, összehoztunk egy első helyet, csak sajnos a kategóriatársak kióvtak minket a nap végén. Azóta új autónk lett, megpróbálunk vele minél sikeresebben célba érni.

Ratting Tamás: Köszönjük a kérdést! Kaptunk egy lehetőséget, hogy egy CitroenC2R2 Max-al el tudunk indulni a Rally2 Bajnokság mezőnyében. Nagy célt nem tűztünk ki magunk elé, így a lényeg, hogy jól érezzük magunkat és célba érjünk.

Balázs Bence: Sokat fejlesztettünk az autón, új fékrendszert kapott, új motort szereltünk be, teljesen megváltozott a BMW-nk karakterisztikája. Kicsit teszteltünk, de még ismerkednünk kell a kocsival. Petrovszki Dani személyében új navigátorral fogok versenyezni 2021-ben, így az első verseny leginkább a kóstolgatásról fog szólni. Meglátjuk, hogy milyen az autó, reméljük, hogy a technika kibírja, nekünk pedig hangolódnunk kell még, fel kell vennünk egymással a ritmust, de szerintem rendben leszünk.

Ivony Csaba: A tervünk egyszerű, tesztelni jöttünk, mert az autónk természetesen az utolsó utáni pillanatban készült el. Ha ezek után bármi lesz belőle, akkor mi marhára boldogok leszünk.

Kóródi Koppány: Itthon vagyunk, én ózdi vagyok, abszolút hazai pálya, ezért nagyon vártam ezt a versenyt. Az autónkat még ma este pofozgatni kell, mert még nincs kész, de biztos, hogy megyünk, és élvezni fogjuk. Cél a cél!

Nagy Viktor: Jó a kérdés, mert nincsennek különösebb terveink. A Rally2 Bajnokságot terveztük az idei évre, de a Boldogkő Rallye-n kezdtük meg a szezont. Messze nem szeretnénk elutazni, inkább a hozzánk közel lévő futamokon készülünk részt venni. Ezért esett a választásunk az Ózd-Eger Rallye-ra. A lényeg, hogy célba érjünk.

Szabó Zoltán: Ez lesz az első, éles Rally2-es versenyünk, igyekszünk majd célba érni. A múlt évben elindultunk egyszer egyedi rajtengedéllyel, ezúttal már a mezőnyben fogunk rajthoz állni.

Krajnyák Petra: Stabilan szeretnénk autózni, a pontgyűjtés a célunk. Gyűjtenünk kell a kilométereket az új Ford Fiesta R2T-vel, mert sokat kell még tanulnunk az autóról. A pályák ismerősek, pici változások vannak, de szerencsére már autóztam mindegyiken.

Szilas Dorka: A legfőbb célunk, hogy jól érezzük magunkat és célba érjünk. Az autó rendben, minden szuper. A körgyorsasági szakasz ismerős, de a másik pályát még nem ismerem. Az elmúlt hétvégén apukámnak navigáltam a Hargita Rallye-n, most Ózdon pedig már vezetni fogok.

Marton Zoltán: Szerettünk volna megázni, ez már sikerült is. 🙂 Eddig jók vagyunk. Vadonatúj navigátorom, van, akinek tanulnia kell, úgyhogy tanulunk. Sikerült összeraknunk a Renault Clio-nkat, így Ózdon már a saját autónkkal állunk rajthoz.

Simon György: Szeretnénk technikai hibák nélkül célba érni. Miután összeraktuk az autónkat elég sok minden változott a kocsin, úgyhogy szeretnénk, ha nem is a leggyorsabban autózva, de mindenképpen átgurulni a célvonalon. Kunmadarason teszteltünk, ám igazából ez lesz az első éles bevetésünk.

Jobbágy Krisztián: Elővettük a VFTS-t, amivel eljöttünk most egy kicsit kocsikázni. A pályák ismerősek, de nem szeretnénk beleszólni semmibe, de szeretnénk jót autózni, nem feltétlenül csak keresztbe fogunk menni.

Tamás Gyuszó: Azokkal a tervekkel jöttünk, hogy szeretnénk nyerni a kategóriánkban, nem tudjuk, hogy ez hogyan fog sikerülni. Felkészültünk a vízre és az esőre, reméljük, hogy most már tényleg nem lesz jó idő.

Ifj. Fogarasi Attila: Próbálunk majd minél jobban sietni, de közben a kocsira vigyázni. Ezúttal sikerült időben végezni a felkészüléssel, az indulás előtt 4-5 nappal már kész volt a kocsink, minden rendben vele, és reméljük, hogy ugyanolyan jól alakul a számunkra minden, mint Orfűn.

Mészáros Zsolt: Mindenképpen a célban szeretnénk befejezni az ózdi versenyt. Bizakodóak vagyunk, felkészültünk, megpróbáljuk a lehető legjobbakat elérni.

Deli László: Jól szeretnénk érezni magunkat. Az autónkon nem fejlesztettünk túl sokat az elmúlt szezon vége óta. Felújítottuk a motort, de kell még vele törődnünk a Salgó Rallye-ig. a legfontosabb, hogy célba érjünk.

Bartha Nándor: Nagyon fáradt vagyok, mert nagyon sokat készültünk. Elméletileg jó az autónk, én is jól vagyok, de óvatosnak kell lennünk az első két szakaszon. Reméljük, hogy nem jön elő semmi probléma, de tudom, hogy az új építések alkalmával mindig akad valami, amit kell javítani, bizakodunk, hogy most nem lesz, erre készülünk testileg-lelkileg. Nekünk jól jön majd az eső, mert csökkenti a lóerő különbségeket, azt mondom, hogy a bátorságnak és a rutinnak kell az előtérbe kerülnie, az adja majd meg a nap végén az eredményeket.

Fróna János: Hosszú szünet után térünk vissza a Rally2-be, szeretnénk célba érni. Új az autónk, új a navigátorom, szeretnék visszatérni a régi kerékvágásba.

Üveges Sándor: Kocsikázni szeretnénk és jól érezni magunkat, más tervünk nincs. A Rally2-ben régebben szerepeltünk, mert sok dolgunk volt, de végre itt vagyunk, és ez a lényeg.

Molnár Ádám: Szeretnénk célba érni, és abban bízok, hogy az egyedi rajtengedélyes kategórián belül ki fog alakulni egy jó kis párharc köztünk és a testvéremék között. Meglátjuk… Csak essen le az eső, mi azt szeretnénk.

Geró Gábor: A pályákat mindketten szeretjük, mindenképpen szeretnénk célba érni. Ha sikerül célba érnünk, szerintem az eredmény is meglesz mellette.

Tatara Ákos: A célba érkezés a legfontosabb, és ezen belül a minél jobb szereplés. Ha jól tudom a pályák nagyjából ismerősek Buksinak, ő ment már rajtuk. A cél a célba érkezés, igyekszünk majd a lehető legtöbbet kihozni magunkból és az autónkból is.

Tellér Antal: Ez lesz a második Rally2-es versenyünk, szoknunk kell még a bajnokságot. Szeretnénk célba érni, és bízunk abban, hogy szárazak is lesznek a pályák, nem fog folyamatosan esni az eső. Tanuljuk még az egészet.

Bucsi József: Szeretnénk minél több helyen elindulni, és célba érni az idén. Ózdon is ez a tervünk. Az autónk jó, szeretnénk jól érezni magunkat.

Czékmány Norbert: Az első, Rally2 mezőnyébe nevezett versenyünk lesz ez az ózdi. Szeretnénk célba érni és alaposan kipróbálni a Vida csapat autóját, ami nálunk készült el. Tulajdonképpen nyolc hónapja nem mentünk versenykörülmények közt, így az acél, hogy élvezzük a versenyzést, valamint összemérjük a tudásunkat a formában lévő versenyzőpárosokkal.

Molnár Ferenc: A célunk az, hogy életben szeretnénk maradni.

Riskó Dani: A terv az, hogy hiba nélkül teljesítsük a versenytávot, és jól érezzük magunkat itthon, az egy napos hétvégén. Az ORC-ben akartunk indulni, de a rövidebb versenytáv talán jobban fekszik majd az autónknak.

Szetei Norbert: Meglátjuk, hogy milyen időjárás lesz, mi nem készültünk esős körülményekre. Nincs rá gumink, ezért bízunk abban, hogy elkerül minket az eső. Megpróbálunk majd sietni.

Nagy Zoltán (előfutó): Szórakozni fogunk a munkánk közben, a hangsúly a látványon lesz. A pályák ismerősek, az autónk pedig szerintem nagyon jó lett.

Mihályi Zsolt: A lényeg, hogy ott legyünk a célban, jól érezzük magunkat, aztán a többi majd kiderül, hogy mi lesz. Ennyi a tervünk.

Rallye2.hu – Salánki Gábor

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!