Péter Palkó és Varga Kristóf egy szempillantás alatt rákapott tavaly a Mikulás Rallye ízére, így a fiúk megfogadták, hogy ebből a mókából 2021-ben sem akarnak kimaradni. Péter Palkóval beszélgettünk.

Tavaly, amikor bajnoki futam volt a Rally2-nek a Mikulás Rallye, akkor indultatok először rajta, ám a kezdeti félelmeitek ellenére hamar beleszerettetek.

Nehéz szívvel indultunk el 2020-ban a Balaton közeli pályákra, mert tartottunk tőle, hogy az autónk tönkre megy a híres-hírhedt szakaszokon és újjá kell építenünk a futam után. Sokaktól hallottuk, hogy a lőtér autógyilkos, de kellemesen csalódtunk, mert ésszel versenyeztünk, így technikai hibák nélkül teljesítettük a 2020-as Mikulás Rallye-t, amit az elsőtől az utolsó méterig nagyon élveztünk. Rögtön utána megfogadtuk, hogy 2021-ben, és amíg csak tehetjük minden évben visszatérünk Veszprémbe. Tökéletes bulifutam, ennél jobb évzárót aligha képzelhetnénk el magunknak.

Mik a tervek?

Tavaly még aszfaltos futóművel autóztunk a laza talajon, az idei évre viszont sikerült beszereznünk négy murvára való rugót az amúgy elég alacsony Civic alá, ezek szerintem jó szolgálatot fognak tenni a lőtereken. Különösebb céljaink nincsenek, a kategória nem nekünk lett kitalálva, nem fogjuk az eredményeket nézni. Tekergetjük a gátlókat, igyekszünk megtalálni a legjobb beállításokat. Just for fan kategóriában megyünk, törekszünk majd a látványos autózásra. Az lesz a lényeg, hogy a csapattal együtt jól érezzük magunkat, megörvendeztessük a nézőket, és a Hondánkat beosztva a célban fejezzük be a bulifutamot.

Ha nyertek a géposztályban, akkor megígéred, hogy megfürdötök a Balatonban? 🙂

Még szép! 🙂 Ha így lesz, akkor azt is megígérem, hogy erről fotót és videót is fogok azonnal küldeni. De nem félünk a hideg víztől, mert a győzelemre elég kevés esélyt látok, hiszen, mint mondtam nem is a legnagyobb serlegek megszerzése lesz ezúttal a feladatunk.

Rallye2.hu – Salánki Gábor

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!