Krajnyák Petra számára csak a navigátora lesz ismerős a Mikulás Rallye-n, hiszen ezúttal az Édesapja, Krajnyák Péter diktálja majd neki az itinert, a 102-es rajtszámú Can-Am-ben. Krajnyák Petrával beszélgettünk.

Legjobb tudomásom szerint nem mentél még soha a Mikulás Rallye-n.

Ez így van. De nem mentem még Veszprém Rallye-n sem, nem mentem még murván sem, nem mentem összkerekes autóval sem, nem versenyeztem CanAm-el sem, és nem mentem Édesapámmal sem. Úgyhogy lesz néhány újdonság nekem az előttünk álló hétvégén. Valószínűleg csupa ismeretlen dologról fog szólni a futam. Az előrejelzések szerint esőre, de lehet még hóra is készülhetünk, emiatt azt gondolom, hogy ezúttal tényleg elég nagy fába vágtam a fejszémet.

Teszteltetek nem is olyan régen. Sikerült megismerkedned legalább részben a kocsival? Milyenek voltak az első tapasztalatok róla?

Kb. 90 kilométert teszteltem az autóval a Mikulás Rallye előtti hétvégén, ezért már nem lesz teljesen idegen a kocsi. Lényegesen másabb érzés ebben a nyitott versenyautóban ülni, mint a Ford Fiesta R2T-nkben. Át kell majd állnom az elől hajtós autóról egy olyanra, amelyiknek mind a négy kereke kapar. Az ismerkedés jól ment, nem éreztem azt, hogy háttal ülök a moziban. Bízok benne, hogy jó lesz ez! Az időjárás miatt nem aggódunk, van fűthető mellényem is, de a teszten a réteges öltözetem alatt szinte melegem volt a volán mögött.

Mik a tervek a Mikulás Rallye-ra?

Nem várunk csodát, nem akarunk kiemelkedő eredményekért csatázni, csak a jókedvű autózásért állunk rajthoz ezen a bulifutamon. Apától kapom születésnapi ajándékként a részvételt, szeretnénk is úgy felfogni ezt a versenyt, mint egy nagy születésnapi bulit. Elvárás már csak azért sincs velem szemben, mert a kategóriánkban vannak olyan versenyzők, akik 20 éve ezt csinálják, nem gondolnám, hogy velük fogunk harcolni a másodpercekért. A hangsúly a vidámságon lesz, és azon, hogy egy kicsit belekóstoljak a tereprallye világába, ha már egyszer az apukám éppen ebben a szakágban tölti be a szakágvezetői tisztséget.

Rallye2.hu – Salánki Gábor

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!