Székesfehérvár Rallye 2015.06.14 Rallye2 Salánki Gábor_634Jót s jól autóztak a Papp testvérek Laci és Csabi Volvójukkal a Székesfehérvár Rallye-n, és a célban még jó hírek is várták őket. Bár az elején még nem érezték a ritmust és nem vették át az ütemet a végén mégis az ő nevüket dübörögte győztesként a hangfalból egy üzenet a kétkerék meghajtásúak csoportjában és az abszolútban sem kellett szégyenkezniük, hatodikak lettek. Papp Lacival beszélgettünk a fehérvári hétvégéjükről.

Rallye2.hu: Mit kellett tennetek azért, hogy ott tudjatok lenni a székesfehérvári versenyen?

Papp László: A felkészülésünk során akadtak gondunk, kezdjük rögtön az idővel. A váltónk legutóbb megadta magát az Iseum Rallyen, ezért szét kellett szednünk. Sajnos a dolgok általában mindig úgy alakulnak, hogy a versenyautó javítása, építése marad a legvégére. Nem volt ez másképp ezúttal sem: az utolsó nap tudtuk csak berakni a váltót. Szerencsénk volt, mert minden flottul működött benne és nem adódott vele semmilyen gondunk. Ezt pedig köszönjük a szervizes srácoknak és támogatóinknak is, hogy ott lehetünk a versenyeken.

Rallye2.hu: Hogy sikerült a pályabejárás, mit tapasztaltatok a tréningen?

Papp László: Érdekes volt elsőre, mert mi még soha az életben nem mentünk ezeken a gyorsokon. Egész pontosan kettőn nem jártunk még soha. Rendesen, a szabályokat betartva 50 km/órás sebességgel teljesítettük a szakaszokat és nagyon furcsa volt, hogy a versenyen teljesen mást adtak vissza, mint, amit a pályabejáráson felírtunk. Okosan, megfontoltan kellett versenyezni emiatt az első körben. Az első hosszú 18 kilométeres Csákberényen nem is sikerült teljesen rátalálnom a jó ritmusra. Aztán az Oroszlányon és a Bakonycsernyén már sikerült helyrerázódni. A végére egészen megtetszettek a speciális szakaszok. A Csákberény-Kőhányás különösen. De a Bakonycsernye az nagyon rövid volt és nagyon sajnáltuk, hogy kivették belőle a falu utáni részt. Nem mentünk még rajta versenyen, de egyszer már felírtuk és akkor nagyon megnyerő volt. Csak akkor már nem jutottunk el odáig.

Székesfehérvár Rallye 2015.06.14 Rallye2 Salánki Gábor_187

Rallye2.hu: Kalandos verseny volt vagy csak nyugisan teljesítettétek a Székesfehérvár Rallye-t?

Papp László: Műszaki gondunk nem volt, az autónk jól bírta. Kaland ellenben került. Nem is kicsi! Az utolsó, hetedik gyorsaságin volt egy felúszásunk, elég tempós, igen nagy felúszás volt ez. De hála az égnek sikerült megfogni és ki merem jelenteni, hogy akkor úgy éreztük, hogy újjászülettünk. 🙂 Nagyon jó volt!

Rallye2.hu: Hogy éreztétek magatokat a versenyen?

Papp László: Minden rendben volt, pörgős, jó volt. Tetszett, jó meleg volt, az biztos.

Rallye2.hu: Szerintem az túlzás, hogy jó, de tényleg meleg volt. 🙂 Hogy bírtátok ti és az autó ezt a forróságot?

Papp László: Ahhoz képest mindhárman jól viseltük ezt a megpróbáltatást. Volt már rá példa, hogy ilyen kánikulában versenyeztünk. Biztos vagyok benne, hogy mindketten, Csabival együtt ledobtunk magunkról néhány kilót pár óra leforgása alatt.

Rallye2.hu: Az eredményetekkel elégedettek voltatok a célban?

Papp László: Igen, mivel megnyertük a kétkerék meghajtásúak kupáját és az abszolútban is elég jól szerepeltünk, de szerintem még tudunk gyorsulni, úgy érzem van még az autóban tartalék, amit minél hamarabb szeretnénk kiaknázni, gyorsulni tovább, ez a szándékunk. A verseny első felében talán egy kicsit bealudtunk, vagy valami más miatt nem sikerült olyan jól, mint azt szerettük volna. Talán a későn megtalált ritmus is lehet annak az oka, hogy nem olyan tempót mentünk, mint amilyet akartunk. A végére viszont egészen belejöttünk.

Rallye2.hu: Következő versenyetek?

Papp László: A Veszprém Rallye lesz. Nagy erőbedobással készülünk rá.

Székesfehérvár Rallye 2015.06.14 Rallye2 Salánki Gábor_114

Rallye2.hu: Szereted a Veszprém Rallye-t? Mik a tervek a versenyen.

Papp László: Eddig semmilyen rossz tapasztalatom nem volt a Veszprém Rallye-n, mondhatni, hogy szeretem. Úgy látom, hogy a Volvónk kifejezetten jól bírja a murvás versenyeket. Amikor építettük rendesen összeraktuk, nem sajnáltunk ki belőle semmit és talán emiatt nincs vele komolyabb bajunk. Úgy tervezzük, hogy mindenképpen célba akarunk érni Veszprémben és természetesen a lehető legjobb helyen.

Salánki Gábor

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!