Rallye2.hu
logo
…csak a Rallye2 -ről szól!

Janovich Roland: A céljaink változatlanok

Janovich Roland és Csáthy Miklós számára 2020-ban egy hajszálon múlt a Rally2 Bajnokság abszolút elsősége, ezért a maximal crew párosa úgy döntött, hogy idén újra nekifut, és megpróbálja begyűjteni a Rally2-ben is a legnagyobb trófeákat. Janovich Rolanddal beszélgettünk.

De jó versenyautó hangokat hallani a telefonban! Próbálgatjátok a Ladátokat?

Nem, de valóban Ladázunk éppen. Kiskunlacházán vagyunk, a repülőtéren az FRT tesztnapján, ahová nem a zöld Ladánkat hoztuk el. Ezúttal Májki a saját VFTS-ével körözget, az öcsém pedig az A-s Ladájával autózik. Ők évközben segítenek nekem, én pedig most igyekszek segíteni nekik.

Rally3-as bajnokként érkeztetek meg tavaly a Rally2 Bajnokság mezőnyébe. Mik voltak az elképzeléseitek, és mit sikerült megvalósítani azokból?

A terv az volt, hogy minél hamarabb felzárkózzunk a Rally2-es versenyzőkhöz és az év végén szerettünk volna a Rally2-ben is bajnokságot nyerni. Erről sajnos két ponttal lecsúsztunk, Foczkó Ákosék ennyivel gyűjtöttek többet 2020-ban, mint mi. Úgy gondolom, hogy meglehetett volna az összetettben a bajnoki címünk, ha picivel több a tapasztalatunk, de ez volt az első Rally2-es esztendőnk, amiben végül nem maradtunk győzelem nélkül. A Lada kupában hozzánk kerültek a legnagyobb serlegek, a népes P12-es géposztályban, valamint az összetettben ezüstérmet szereztünk. Elégedettek lehetünk, nagyjából teljesítettük a terveinket, csak egy hajszál választott el minket az abszolút győzelemtől.

Mi volt az elmúlt évetek legjobb és legrosszabb pillanata?

A legrosszabb talán az volt, hogy a szezonnyitó Salgó Rallye-n még nagyon nem találtuk a ritmust, személy szerint én nem igazán éreztem jól magam azon a hétvégén az autóban. Ez meg is látszott az időeredményeinken. Volt olyan szakasz, ahol fél percet is kaptunk Ákoséktól és az nagyon sok volt. Ennek éppen az ellentéte volt pályafutásunk első murvás versenye, a Mikulás Rallye, hiszen ott másfél perces előnyt sikerült kiautóznunk öt gyorsasági alatt és megszereztük az első abszolút győzelmünket a Rally2-ben.

Mik a 2021-es tervek? Mire készültök idén?

Az autó, a csapat, és a navigátorom biztosan nem változik. A kocsin jelenleg is dolgozunk, készülünk a szezonra, de egyelőre csak revízióról van szó, év közben lehetnek fejlesztések. Motoralkatrészeket várunk jelenleg. Ugyanarra készülünk, mint a tavalyi év elején. Az összes versenyen célba szeretnénk érni, és a Rally2 Bajnokság abszolút első helyének a megszerzése a célunk. Ez sem változik.

 

Az Orfű Rallye-n neki is láttok a pontok gyűjtögetésének?

Igen, mindenképpen ez a tervünk.

Mennyire ismered a mecseki pályákat?

Mecsek Rallye-n még soha nem voltam, egyedül az orfűi pályát ismerem, a Rally3-ban versenyeztem már rajta. Ezen kívül az összes többi szakasz ismeretlen a környéken. Az Orfű Rallye szakaszai is, úgyhogy lesz bőven mire figyelnünk a közelgő évadnyitó futamon, és előtte a pályabejáráson.

Rallye2.hu – Salánki Gábor

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük