Rallye2.hu
logo
…csak a Rallye2 -ről szól!

Ruszó Krisztián: Az elmúlt évünk lendületét szeretnénk 2021-re átmenteni

Ruszó Krisztiánnak és Geró Gabinak két kívánsága volt a Rally2 Bajnokság rajtja előtt, mégpedig az, hogy az összetettben és a P12-es kategóriában is dobogóra állhassanak az év végén. Ez sikerült a miskolci párosnak, sőt, a fiúk még a Lada kupában is megszerezték a bronzérmet. Az elmúlt esztendő rég várt sikereiről és a 2021-es tervekről beszélgettünk Ruszó Krisztiánnal.

Mit terveztetek 2020-ra és mit sikerült megvalósítanotok az elképzelések közül?

Az elmúlt négy évben elég sok műszaki problémánk volt, emiatt igencsak hullámzó volt a teljesítményünk. A hibák kijavítása, a sok munka után nagy reményekkel vágtunk neki a tavalyi szezonnak. Bizakodtunk abban, hogy végre elhagy minket a technika ördöge, és az abszolút értékelésben, valamint a P12-es géposztályban is dobogós helyezésekért harcolhatunk. A hosszú pechszéria után kizárólag a versenyzésre akartunk koncentrálni, miközben gyorsan megyünk. Ez szinte teljes egészében megvalósult, az évünk pedig a hármas szám jegyében zárult, hiszen a Rally2 Bajnokság összetett értékelésében, a P12-es géposztályban és a Lada kupában is bronzéremmel zártuk a szezont. Szerettünk volna ettől még előrébb végezni, de a Mikulás Rallye-ra már nem tudtunk eljutni.

Mi volt a legjobb és a legrosszabb pillanata 2020-nak a számotokra?

A legemlékezetesebb az volt számunkra az elmúlt évből, hogy tudtunk gyorsasági szakaszokat nyerni a Rally2 abszolút értékelésében, mivel ez már elég régen fordult velünk elő. A Vértes Rallye utolsó szakaszára tudnám azt mondani, hogy savanyú volt a szőlő a végén, mert a rajtjában még az abszolút harmadik helyen álltunk, de a célba már az abszolút ötödik helyen értünk be, annyira szoros volt a mezőny. De még így is kupákat gyűjtöttünk Móron. A Pálháza Rallye-n ért a legrosszabb élmény, a hatalmas ködben nem volt túl jó menni. De Erdőbényén így is sikerült szakaszt nyerni, úgyhogy az sem volt annyira rossz, inkább csak kellemetlen.

Mik a tervek 2021-re?

A csapat, az autó és Geró Gabi is marad velem, nem tervezünk változást ezen a téren. Jelentős küzdelmet folytatunk azért, hogy el tudjunk indulni idén is a bajnokságban. Az eddigi munkánk gyümölcseként azt mondhatom, hogy a fél szezonunk talán megvan, úgyhogy még nem dőlhetünk hátra, nem éppen rózsás a helyzetünk. Természetesen nem adjuk fel, keményen harcolunk tovább, hogy a gyorsaságikon is harcolhassunk. Reméljük, hogy jó szokásunkhoz hűen az utolsó percben ezúttal is összeáll minden körülöttünk, és teljes szezont futhatunk 2021-ben, a Rally2-ben. Az elmúlt évünk lendületét szeretnénk az idei évre is átmenteni. Az abszolútban és a kategóriában is jó lenne előrébb lépni. Sokat már nem tudunk fentebb kúszni a ranglétrán, így legalább a dobogó második fokára, de leginkább a tetejére vágynánk, oda lenne a legjobb az idei év végén felállni.

Orfűn ott lesztek?

Nagyon szeretnénk ott lenni, dolgozunk rajta, hogy ott legyünk az évnyitó futamon. A Mecsekben egyszer, maximum kétszer versenyeztem eddig, nem sokszor jártam még a környéken. Ettől függetlenül, ha el tudunk indulni Orfűn, akkor szeretnénk egy szép eredménnyel kezdeni az évet, hiszen, ha kettőt akarunk előre ugrani az év végén, akkor már a szezon elején sem lesz lehetőségünk lazulásra.

Rallye2.hu – Salánki Gábor

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük