Rallye2.hu
logo
…csak a Rallye2 -ről szól!

Rónavölgyi Endre: Szép és megbízható autóval akarunk idén versenyezni

Rónavölgyi Endre és Aczél András egész évben szoros csatát vívott a 2WD kupában, ahol egy hajszálon múlt legtöbbször, hogy ki vezeti az értékelést. 2020-ban végül úgy alakult, hogy a fiúk győztek, így hamarosan hozzájuk csengethet be a futár a kétkerekesek legnagyobb serlegeivel. Az elmúlt évről, valamint a 2021-es tervekről beszélgettünk Rónavölgyi Endrével.

Mit terveztetek a 2020-as esztendőre és mit sikerült megvalósítani a tervekből?

Valójában mi csak belesodródtunk a bajnokságba, az előkelő helyezésekért folytatott csatákba, mert azt terveztük, hogy 2020-ban jó hangulatban, a magunk kedvére fogunk autózgatni. A Salgó Rallye-n, elég nagy meglepetésünkre Kováts Edittel sikerült nyernünk a 2WD kupában. Onnantól kezdve, vagy holtversenyben, vagy egyedül, de egészen vezettük a kupában az értékelést. Számunkra versenyről-versenyre lett egyre fontosabb a 2WD kupa sorsa. A végelszámolásnál a mi nevünk mellé került a legtöbb pont, ezért pedig azon az öt futamon, amin elindultunk elég sokat tettünk.

Ahol célba értünk, ott dobogóra állhattunk és voltak olyan versenyeink, amiken a várakozásainkat jócskán felülmúlva tudtunk autózni. A Miskolc Rallye prológján megszereztük az abszolút második helyet, előtte a Salgó Ralin abszolút nyolcadik helyezést értünk el az 1.6-os Saxoval, Pálházán pedig, az első szakaszon az összetettben tudtunk ötödik időt autózni. Igaz utána egy 20 filléres technikai hiba miatt ki kellett állnunk. Mindez jóval több volt, mint amire számítottunk, nem hittük abban, hogy ez így összejöhet.

Az elsőségetek ellenére mégis csapatot váltottatok a holtszezonban. Mire készültök 2021-ben?

Az jól látszik, hogy körülöttem mindig változik valami. 2019-ben Mészáros Érdi Nikivel teljesítettünk egy szezont, a Kia kupában. 2020-ra elővettem a régi Citroen Saxo-m, Kováts Edittel vágtunk neki az évadnak, majd Edit helyére Aczél András ült be. A Saxot a Vértes Rallye-tól a jelenlegi Hondánk váltotta.

Kicsit az az érzésem, hogy nem könnyű megmaradni veled huzamosabb ideig egy légtérben… 🙂 😉

😀 Éreznek még így páran, és még nem is tudod a sztori végét. 🙂 Az idei évre újra navigátort váltok, mert Andris visszatér Fehérvári Csabi mellé. Csabitól tavaly csak kölcsönbe kaptam Andrást. Nagyon bírom Csabát, de most az egyik szemem sír, a másik pedig nevet, mivel örülök a visszatérésének, de Andrással nagyon jó volt együtt dolgozni. Eperjesi Peti érkezik hamarosan a Hondám navigátorülésébe, ő is tapasztalt navigátor, szerintem vele sem lesz nehéz megtalálnom az összhangot.

Térjünk vissza a tervekhez, és persze a Hondához!

A PSZA Motorsport csapatával semmi gondunk nem volt, nagyon profin tették a dolgukat a srácok. Köszönünk nekik mindent! De 2021-ben a Kanyik Motorsporthoz „igazoltunk”, Ifj. Kanyik Anti és csapata fogja felkészíteni a Type-R-ünket. Ezt a döntést az év végén hoztam meg. A váltást kizárólag az indokolta, hogy az idei évünket eredetileg a Mitropa kupában képzeltük el, és Antinak, valamint a csapatnak is bőséges tapasztalata van ezen a téren, személyes tapasztalataik vannak a sorozatról. Tavaly egyetlen banális hiba miatt kellett versenyt feladnunk, azt is két perc alatt megjavította a PSZA-s csapat, nagyon megbízható volt a kocsink.

Az autó igazából nem változik télen, semmilyen fejlesztés nem történt, viszont tavaly felújítottuk a lengéscsillapítókat, új futóműalkatrészek, új fékek, új motortartók, új kuplung került be, át lett fésülve az elektromos rendszer, ellenőrizték a srácok a motort, és csinosítgattunk is egy kicsit az autón mielőtt csatasorba állítottuk. Ezekből a tételekből látszik, hogy az üzembiztosságra fordítottuk a legnagyobb figyelmet, jelenleg pedig azon vagyunk, hogy ezt még tovább fokozzuk. Az autónk külseje fog megújulni. Hamarosan érkezik hozzánk Csányi Botond, aki biztosan csodát tesz majd a Hondánkkal. Szeretnénk szép, és megbízható autóval róni a gyorsaságikat, úgy néz ki, hogy kezdésként a Rally2 Bajnokságban.

Teljes évadra készültök?

Ahogy fentebb említettem – a Mitropa kupával kezdtünk el elsőként szemezni. A mitropás szezon kezdete viszont egyelőre elmarad. Várjuk a híreket, meglátjuk, hogy hogyan alakul a helyzet, mit engednek meg a szabályok. Az biztos, hogy március közepén, az Orfű Rallye-n mi ott leszünk a Rally2 Bajnokság rajtjánál. Most előre szólok, hogy tényleg ott leszünk. 🙂 😉

Az oké, hogy ott lesztek, de nem is mentek haza? 🙂

De igen. 🙂 Úgy tervezzük, hogy a futam végén, remélem, hogy serlegekkel megrakva. Akármilyen jó is Orfűn, de a család mégiscsak hazavár minket.

Rallye2.hu – Salánki Gábor

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük