Fróna János és Dr. Oláh Orsolya több problémával is szemben találta magát a Vértes Rallye-n, de egyetlen percre sem vesztették el a kedvünket, mindent megoldottak, célba értek, vidámak voltak, és a nehézségek ellenére is élvezték az egész hétvégét. Fróna Jánossal beszélgettünk.

Mivel telt az időtök az Ózd-Eger Rallye óta?

Nem hanyagoltuk el a versenyzést, május óta Kunmadarason minden hónapban részt vettünk szlalom és sprint versenyeken, úgyhogy folyamatosan formában tartottuk magunkat. Szoknunk kellett az autót, ez a visszatérő évem, idén először megyünk együtt Orsival, meg kellett ismerkednünk a versenyautóban és a navigátoromnak is gyakorolnia kellett a szakmát.

Mik voltak a terveitek a Vértes Rallye-ra?

Nekünk elsősorban a cél volt a cél, az volt a lényeg, hogy átguruljunk a céldobogón, és ezt sikerült is megvalósítanunk. Jó lett volna, ha sikerül a 2WD kupában dobogóra állunk, pontot akartunk rabolni, de ez nem teljesen jött össze Nem szomorkodtunk emiatt, szerintem így is tökéletesen sikerült a versenyünk.

Mi történt veletek a gyorsasági szakaszokon?

Sok minden. Azt leszámítva, hogy kaptunk egy defektet és az autó fújta kifele a vizet, mert hengerfejes lett, egy fantasztikusan jó verseny volt számukra a Vértes Rallye. Szeretnénk sűrűn ilyen versenyeket látni a Rally2 Bajnokságban, hogy sok gyorsasági van, kevés etappal, pörgéssel. A pályákon a technikai problémák miatt sokat küszködtünk és ezek miatt történtek kalandok is.

A defektünk után találkoztunk olyan lassítóval, amelyikbe nem tudtunk volna szabályosan befordulni, így simán lehúztam mellé a fűre az autót, és ott gurultunk el inkább. Nem tudtam volna úgy irányítani a kocsit, hogy az jó legyen. Rengeteg büntetést kaptunk, három percet gyűjtöttük be ezekből, egyszer meg is forogtunk, majdnem nekitolattunk egy hídnak. Ettől függetlenül, mint mondtam, minden percét élveztük a hétvégének.

A folytatásban mire készültök?

A Komlóra Rallye-ra nem kell menni, ez már biztos, de Kunmadarasra még tuti, hogy ellátogatunk idén. Azt egyelőre nem tudom megmondani, hogy a Nyíregyháza/Pálháza/Zemplén Rallye-ra – fogalmam sincs milyen néven fut majd – egyedi rajtengedéllyel benevezünk e? Mindenesetre elgondolkodunk rajta.

Rallye2.hu – Salánki Gábor

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!