Fábián Donát és Madarász Szabi idén is egy autóban ül majd, de mint az várható volt, a debreceni pilóta hosszú évek után úgy döntött, hogy elhagyja 2024-ben az ORB2 mezőnyét. Fábián Donáttal beszélgettünk.

Hogyan emlékszel vissza 2023-ra? Milyen volt a kezdeti terveitekkel ellentétesen „kissé” kurtára sikeredett versenyszezon?

Igazság szerint keserédesek az emlékeink, mert azt kell, hogy mondjam, hogy vegyesen vannak a jó, valamint a rossz pillanatok a fejünkben. Sikerült versenyt nyernünk Salgótarjánban, az abszolút értékelésben, ám ezt az elsőséget később elvették tőlünk. Ha csak önmagunkat nézünk azt gondolom, hogy a teljesítményünkre, nem lehet panaszunk, mert amikor célba értünk, akkor jó helyeken tudtunk célba érni, ahol meg kiestünk, ott pedig, amíg mentünk, addig jó helyen versenyeztünk egész évben. Annak örülök, hogy bebizonyítottuk magunknak azt, hogy tudunk gyorsak lenni, az volt az egyik legfontosabb elképzelésünk az egész évvel kapcsolatban, hogy gyorsan autózzunk. Ezt a tételt kipipálhattuk. Nyergesújfaluban szimplán leállt az autónk, ami csak a mezőny elhaladás után indult be, szinte varázsütésre, a Mecsek Rallye-n borzasztóan rezonált a kocsi, Szabi már rosszul volt, inkább kiálltunk, de az Eger Rallye-n mindössze két másodperccel maradtunk le az újabb futamgyőzelemtől. Dióhélyban ez volt az évünk, arról a helyzetről, ami a Salgó Rallye kapcsán alakult ki köztünk és a Szövetség között a továbbiakban már nem kívánok beszélni.

A cikk a fotógaléria alatt folytatódik.

Az idei évről mit kívánsz beszélni? Mik a tervek 2024-re?

Azt rögtön leszögezhetjük, hogy teljes bajnokságot vagy a Szövetség által szervezett önálló bajnoki futamot semmiféleképpen nem tervezünk Magyarországon, 2024-ben. Külföldön fogunk rajthoz állni, több lehetőséget is feltérképeztünk, egyelőre úgy néz ki, hogy Romániában kezdjük meg a szezont. Ezen kívül, ha összejön, akkor Mitropa Kupán is kipróbáljuk magunkat. Összeállítottunk már egy saját kis versenynaptárt, aszerint fogjuk végigcsinálni az előttünk álló évet. Magyarországon legfeljebb kisebb, amatőr versenyeken tervezünk részt venni, mint amilyen a KZ Invest Kupasorozat. Itthon kizárólag a környékbeli sprintversenyekben gondolkozunk. Voltunk már sokszor ilyeneken, jó a hangulat, tudjuk, hogy ezúttal is jól fogunk szórakozni ezeken a megmérettetéseken. Erre legközelebb március 3-án, Kabán lesz lehetőségünk.

Rallye2.hu/ORB2.hu – Salánki Gábor

Köszönjük Szponzoraink támogatását és segítségét!

LLRacing, Optimus 92 Kft. Shell Helix Ultra, Mobil Credit Kft, FPH Consulting, Housemarket Kft.

Köszönjük a Borsod Talent Motorsport Egyesületnek!

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!