Fábián Daninak és Kaszás Zolinak hiányoznak a kiélezett, sok résztvevős ladás csaták ezért elhatározták, hogy 2022-ben visszatérnek a Rally2 Bajnokság mezőnyébe. Fábián Dániellel beszélgettünk.

2021-ben a Rally2 Bajnokságban nem álltatok rajthoz, de nem akasztották szögre a sisakot. Merre jártatok, mi történt veletek tavaly?

A Mercarius Rally1 ORC Bajnokságban próbáltunk szerencsét, ott autóztunk néhány versenyen. Jó volt sokat menni, élveztük ott is a futamokat, de be kellett látnunk, hogy egy-egy ORC-s megmérettetés jóval több időt, több anyagi ráfordítást, és úgy összességében mindenből több energiát igényel, mint a Rally2, és ezek nem mindig álltak elegendő mennyiségben a rendelkezésünkre.

Ezért döntöttetek úgy, hogy 2022-ben újra a Rally2 Bajnokság P12-es kategóriájában próbáltok szerencsét.

Igen. Ezen kívül a magasabb nevezői létszám is csábító a számunkra, nagyobb csatákat ígér úgy általában, és ezek az izgalmas erőpróbák hiányoztak nekünk tavaly. Azt hallottuk, hogy a P12-ben idén nagyon sok hasonló, illetve erős autó lesz, jó kezű pilótákkal, ügyes navigátorokkal, velük szeretnénk minél többet és jobbat csatázni.

Készen áll a tervek megvalósításához a sporteszköz is?

Még dolgozunk rajta. Jelenleg azt várjuk, hogy visszakapjuk a motorunkat, amit elküldtünk egy alapos revízióra, ám amint hazatér az erőforrás, azonnal beépítjük a helyére. Sok híja nincs a kocsinak, de az egyértelmű, hogy elég jelentős dolog az, amire még várnunk kell. Reméljük, hogy most már hamarosan megkapjuk a motort, mert a bajnokság rajtja előtt kellene menni vele néhány tesztkilométert. Ezeknek a teszteknek az időpontját majd csak akkor tudjuk pontosan megmondani, ha már a helyére került a motor, valamint bejárattuk és felprogramoztuk azt. Valószínűleg Kunmadarason, vagy egyéb szervezett teszteken fogunk felkészülni az évnyitó Orfű Rallye-ra, és a szezonra.

Csak a P12-be tértek vissza, vagy a Lada Kupába is?

A mi autónkban egy Suzuki motor van, így csak két fronton, az abszolútban és a P12-ben fognak minket értékelni.

Jelenleg még csak ideiglenes versenynaptár áll a rendelkezésetekre. Ennek alapján mire készültök?

Azt tervezzük, hogy minden Rally2-es versenyen részt veszünk. Nekünk ez a versenynaptár tervezet kedvezőnek mondható, hiszen több verseny van hozzánk – Debrecenhez – közelebb, mint távolabb. Szeretnénk elkezdeni az évet Orfűn, aztán kihasználnánk az Északi Régióba tervezett futamokat, Ózdon, Egerben, Kazincbarcikán mindenképpen szeretnénk ott lenni, de a Mecsek környékére, és a Vértes Rallye-ra is szívesen utazunk el, ha úgy alakul végül a Rally2 Bajnokság 2022-es végleges menetrendje.

Mi lenne a cél?

Nyilván a lehető legjobb eredmények elérése lesz a célunk a versenyeken, de miután elég sok időt kihagytunk a Rally2-ben, így nagyon nehéz az év elején megfogalmazni, vagy megsaccolni azt, hogy hová érhetünk oda az évad végére. A testvéremék sem mentek 2021-ben a Rally2-ben, így segíteni ők sem tudnak ebben a kérdésben. Arra fogunk törekedni, hogy minél előkelőbb pozíciókat foglalhassunk el a szakaszok és ezáltal a futamok végén is.

Rallye2.hu – Salánki Gábor

Köszönjük Szponzoraink támogatását és egész éves segítségét!

LLRacing, Optimus 92 Kft. Shell Helix Ultra, Mobil Credit Kft, Houesmarket Kft.

Köszönjük a Borsod Talent Kft-nek!

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!