Zsebe Gábor és Mohácsi László szeretett volna a legjobb öt közt célba érni az Orfű Rallye-n, de az első szakasz végén, amikor ránéztek az órára, akkor gyorsan átírták az elképzeléseiket, és még a hirtelen felemelt lécen is ügyesen átugrottak. Zsebe Gáborral beszélgettünk.

Mit vártatok az Orfű Rallye-tól?

Hazai verseny volt nekünk az évnyitó, ennek megfelelően jó eredményt vártunk tőle. Egymás közt szoktunk természetesen beszélgetni a versenyzőtársakkal és hallottuk a híreket, így tudtuk előre, hogy idén jóval erősebb lesz a Rallye2 Bajnokság mezőnye, mint tavaly volt, sejtettük, hogy sokkal nehezebb lesz a dolgunk 2022-ben, valószínűleg ezért vártuk izgatottan a nevezési lista megjelenését. Ügyes és jó versenyzőpárosok érkeztek a mezőnybe, nívós csapat állt össze Orfűre, ami után csöppet sem meglepő módon komoly verseny alakult, már rögtön a verseny legelejétől kezdődően.

Kategóriát nyertetek, az abszolút értékelésben dobogóra állhattatok. Szerintem jól alakult az évkezdetetek, hiszen hiba nélkül abszolváltátok a versenytávot. Milyen volt belülről az Orfű Rallye nektek?

Kevés volt a tavalyi évben a versenykilométerünk, ezért volt egy kicsi drukk bennem a rajt előtt. A hazai versenyünkön szerettünk volna jól teljesíteni, a nevezési lista átböngészése után úgy taksáltam az erőviszonyokat, hogy ha a Top5-be beférnénk, az már egy kimagaslóan jó eredménynek számítana.

Az első gyorsasági szakasz végén, amikor az órára néztünk, akkor kaptuk fel a fejünket, hogy hoppá-hoppá! Nem tudtuk, hogy mi találtunk le nagyon jól az Abaliget-Árpádtetőn, vagy a vetélytársaknak nem adta ki valami, de meglepődtünk, hogy Geiger Mátéék mögött a második helynek örülhettünk. A váratlanul jó tempónk örömére elkezdtünk kapaszkodni még a Top5-nél is jobb pozíciókba, aminek az lett a vége, hogy a legjobb háromban találtuk magunkat a nap végére, bronzérmet szereztünk az összetett értékelésben, a P12-es géposztályban pedig elsőként szakítottuk át a célszalagot. Miután Geiger Mátéék – sajnos – kiestek és átvettük tőlük a vezetést a P12-ben, azután érzésem szerint egy percig sem volt veszélyben a kategóriagyőzelmünk. Az utolsó körre már sikerült annyi előnyt kiautóznunk, hogy oda tudtunk figyelni mindenre, vigyázhattunk a vezető helyünkre.

A célig meg akartuk tartani itthon ezt a szenzációs eredményt. Gratulálunk mindenkinek, aki célba ért, és köszönjük szépen a rendezők munkáját, hálásak vagyunk, amiért idén is egy szuper futammal indíthattuk el ismét a rallyeszezont. Láttuk a szurkolókat is a pályák mentén, Árpádtetőn érzésem szerint sokan voltak, jó volt úgy autózni, hogy azt éreztük, hogy van érdeklődés arra, amit csinálunk.

Nagy volt az öröm a célban, ezt láthattuk, hallhattuk, de hogyan tovább? Hol folytatjátok az évet?

Természetesen a Rally2 Bajnokságban, az Eger Rallye-n. De, mint korábban mondtam az idei évben nem tervezünk teljes szezont. Eger után a következő futamunk valószínűleg a Mecsek Rallye-n lesz, egyedi rajtengedéllyel az ORC mezőnyében. Augusztus végén meglátjuk, hogy hogyan állunk szabadidővel, és ennek függvényében részt vehetünk akár a Vértes Rallye-n is, de később a nagy kedvenceimen, az Ózd környéki szakaszokon is ott lehetünk. A többi pedig majd kialakul. Az biztos, hogy az autón szeretnék fejleszteni az év második felében, mert már kb. másfél éve nem történt rajta fejlesztés, úgyhogy ráfér már az alapos revízió és némi okosítás is. Egerben találkozunk!

Rallye2.hu – Salánki Gábor

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!