Spindler Jenő és Csizmadia Csaba jobb kezdésről aligha álmodhatott a Rally2-ben, hiszen Orfűn maximális pontszámmal, két szakasz, és nem mellesleg abszolút és kategóriagyőzelemmel indították a 2022-es évet. Spindler Jenővel beszélgettünk.

Hogyan készültetek az Orfű Rallye-ra és mit vártatok a Rally2-es visszatéréstől?

Alapvetően annyi volt a célunk, hogy egy jót autózzunk, jól menjünk, élvezzük a futamot, nem gondoltuk azt, hogy egy ilyen szenzációs eredmény fog kikerekedni a visszatérésünkből. A verseny közben mentünk a saját tempónkban, de amikor megláttuk az időeredményeket, akkor összeszedtük magunkat, és reménykedtünk abban, hogy az igyekezetünk végül egy első hellyel párosulhat.

Sikerrel jártatok, és az abszolút győzelemmel azonnal letettétek újra a névjegyeteket a csöppet sem gyenge mezőnyben. Hogy láttátok belülről az évnyitó futamot?

Szerintem nem lepődik meg senki sem akkor, ha azt mondom, hogy minden nagyon jól alakult számunkra Orfűn. Jól éreztük magunkat, ilyen versenyekre lenne szükség a Rally2-ben. Ha legalább 5-6 ilyen kiváló futam lenne az évben, akkor egy remek bajnokság kerekedhetne 2022-ben. A pályákon különösebb kalandunk nem volt. Reggel viszont a hideg aszfalt minket is meglepett egy-két helyen, ám a rutinomnak köszönhetően tudtam kompenzálni a váratlan szituációkat.

Tudtam azt is, hogy mikor kezdenek el melegedni a gumik, így tudtunk már az első szakaszon is egy aránylag jó időt menni, a dobogó harmadik fokán kezdtük a napot. A második szakasz, a hetvehelyi nem annyira feküdt a mi kocsinknak, kevés oda a végsebessége a 208R2-nek. Vicceltem is, hogy hiányzik belőle a hatodik fokozat. Jól jött volna a hatos, mivel csak öt sebesség van a Peugeot-nkban, de egyébként egy nagyon jó technika. Kimondhatom, hogy értünk is hozzá, ismerjük, mert magunknak szereljük, tökéletesen működött végig a kocsi, bár a beállításokkal még bíbelődhetnénk egy kicsit. Igaz ahhoz többet kéne benne ülnünk. Az első körünket az összetett harmadik helyén zártuk, a másodikat a másodikon, és a harmadikat, a célban már az elsőn.

 

A géposztályunkban minden gyorsaságin mi voltunk a leggyorsabbak, az elejétől a végéig vezettünk a 6-os kategóriában. Hetvehelyen sokat utaztunk tiltáson, de az utolsó körben, a power stage-n beleadtunk apait-anyait, abban nem volt több, leküldtük, ahogy tudtuk. Sikerült is megnyernünk, így nem csak a futamgyőzelmet szereztük meg, hanem a záró szakasz elsőségéért járó plusz pontokat is.

Nagy volt az öröm a célban, fülig ért a szátok, amikor átvettétek az abszolút és a 6-os kategória győzelméért járó serlegeket…

Tagadhatatlanul nagy volt a boldogság, mindketten vidámak voltunk. 20 évvel ezelőtt is sikerült már Rally2-es futamot nyerni, most pedig fantasztikusan sikerült az újra bemutatkozásunk. Azt gondolom, hogy a technikánk, az autónk, és nem utolsó sorban a csapatunk kiváló a Rally2 Bajnokságra, érzésem szerint erre a szintre a legideálisabb.

A rajt előtt is beszélgettünk, akkor azt mondtad, hogy csak néhány futamra fogtok idén ellátogatni. Evés közben jön meg az étvágy, azt tartja a mondás, és már aludtál is a sikerre. Hogy gondolod most?

Nyilván egy ilyen szuper kezdés után óhatatlanul megfordul az ember fejében, hogy mégis megnyomjuk az évet. De én továbbra is azt mondom, hogy megvárjuk a következő futamok versenykiírását és miután átnéztem, hogy milyen pályákon versenyezhetünk egy-egy versenyen, majd aztán döntünk az adott verseny sorsáról. Orfűn jól éreztük magunkat, belekóstoltunk a siker ízébe, tetszett, de egyelőre még nem mondok ki olyasmit, hogy teljes bajnokságban gondolkodunk.

Rallye2.hu – Salánki Gábor

 

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!