Székesfehérvár Rallye 2015.06.14 Rallye2 Salánki Gábor_072Az A/5-ös géposztályban a második helyen ért célba Székesfehérváron Zsebe Gabi és Sándor Norbi, akik az ezüstérem mellé Nagyvelegen még két szakaszgyőzelmet is besöpörtek Skoda Feliciájukkal. Gabiékat Veszprémben ugyan nem, de az azt követő Baranya Kupán biztosan újra láthatjuk majd, de Zsebe Gáborral ezúttal a Székesfehérvár Rallye-ról beszélgettünk.  

Rallye2.hu: Hogy sikerült a székesfehérvári felkészülésetek?

Zsebe Gábor: Egészen jól! Szombathely után nem sok mindent kellett csinálnunk az autónkon, remek kondícióban várta a Skoda Feliciánk a székesfehérvári futam rajtját. Az alapvető és kötelező revíziókat kellett elvégeznünk, amit kellett cseréltünk, meghúzogattuk a csavarokat, tehát igazából túl sok, vagy inkább úgy mondom, hogy nagyon komoly tennivalónk nem akadt a verseny előtt.

Rallye2.hu: Az átvételek megvoltak, sikerült e jó itinert írnotok?

Zsebe Gábor: Azzal volt egy kevés bajunk. Nem sikerült a legpontosabb itinert írnunk, de óriási hibák nem voltak benne, mindent meg tudtunk oldani belőle, ahol pedig kellett javítgattunk rajta folyamatosan.

Székesfehérvár Rallye 2015.06.14 Rallye2 Salánki Gábor_166

Rallye2.hu: Tetszettek a szakaszok? A 18 kilométeres hosszú szakaszról mi a véleményed?

Zsebe Gábor: Valójában én úgy érkeztem meg a verseny helyszínére, hogy volt némi fenntartás bennem a gyorsasági szakaszokkal kapcsolatban. Úgy gondoltam, hogy sem nekem, sem pedig az autónknak nem fognak teljes mértékben kedvezőek lenni ezek pályák. De megbarátkoztam a helyzettel, a rallye nem arról szól, hogy mindig a kedvünkre való szakaszokon versenyezhetünk.

Rallye2.hu: Nem kedvelte, de hogy bírta a Skoda Felicia a fehérvári gyorsokat?

Zsebe Gábor: Komolyabb gondunk nem volt, de nagyon sok versenyzőtársunkhoz hasonlóan mi is a víz melegedésével küzdöttünk a pokolian meleg időjárásnak köszönhetően. De alapvetően szerencsénk volt, mert ez volt 2015-ben az első olyan versenyünk, ahol semmilyen műszaki gond nem hátráltatott.

Rallye2.hu: A versenyetek hogy sikerült?

Zsebe Gábor: Rendben volt. Jó volt minden és, ami lényeges, hogy műszaki hibák és problémák nélkül tudtuk abszolválni a hét gyorsasági szakaszt. Érzésem szerint lehettünk volna még gyorsabbak is, de mi arra fektettük a legnagyobb hangsúlyt, hogy egy húzós, jó ritmusban autózzunk végig a szakaszokon, és ez véleményem szerint sikerült is. Túlcsúszás, becsúszás és egyéb kalandtól mentesen, két szakaszgyőzelemmel a tarsolyunkban simán érkeztünk be a célba.

Rallye2.hu: Ahol kedvetekre való volt e, amit a szpíker mondott? Elégedettek voltatok e az eredménnyel?

Zsebe Gábor: Mint mondtam, tudom, hogy mehettünk volna valamivel gyorsabban is, de volt egy stratégiánk, – a verseny előtt megbeszéltük a csapattal- mégpedig az, hogy csak akkor megyünk el a Székesfehérvár Rallye-ra, ha sikerül is azt befejezni. Ennek a fényében versenyeztünk. A kategóriában a másodikok lettünk, az abszolút is jól sikerült és ezzel úgy vélem, hogy elégedettek lehettünk. Ha siettünk volna lehetett volna jobb is, ez most így alakult. Ezért is nagyon hálás vagyok az egész csapatnak, a támogatóknak, illetve mindazoknak, akik bárhogy is segítettek abban, hogy ott tudtunk lenni a versenyen és a Rallye2 2015-ös futamain.

DSC_0622

Rallye2.hu: Következik a Veszprém Rallye, ott lesztek e?

Zsebe Gábor: Azt már az év elején eldöntöttük, hogy kihagyjuk, mert sem murvára való futóművem sem pedig időm nincs, hogy ott tudjak lenni a Veszprém Rallye-n. Ezért mi már az augusztus eleji Baranya Kupára készülünk. Nagyon várjuk, az nekünk hazai versenynek számít, ahol maximális erőbedobással támadunk majd a pontokért!

Salánki Gábor

Köszönjük a segítséget: Szedibau Kft., Nestro Kft., Klippel Kft., Barkácskuckó, Merlinhardver.hu, WES Kft., Akvila-s Kft., Szőke Szervíz Kft., GMA Gép Kft., Platán Bt., Taneco Kft., Tarax Kft., Akinho Pizzéria, Terramax, Méh-Lak Bt., V-Profi, V-Boys, Bland László számítástechnika

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!