Zsebe Gabi és Mohácsi Laci szemezett az ORC-vel az idei évre, de látva a formálódó és igen erősnek ígérkező Rally2-es mezőnyt meggondolták magukat, így minden bizonnyal a Rally2-ben folytatják 2022-ben is a pályafutásukat. Zsebe Gáborral beszélgettünk.

Az eredményeket tekintve szépen zárult a 2021-es évetek. Hogy alakultak a versenyeitek, amiken részt vettetek?

Ha nagyon tömören akarom összefoglalni a tapasztalatainkat, akkor azt mondom, hogy amelyik versenyen részt vettünk, ott jól éreztük magunkat. Voltak döccenők, ezeket már korábban kielemeztük, de a végeredménnyel elégedettek vagyunk. 2014-15 óta aránylag jó érzékkel sikerül mindig kiválasztanunk azokat a versenyzőtársakat, és kategóriát, ahol jókat tudunk csatázni. Ez örömet és elégedettséget okoz, növeli az eredményeink sportértékét, amiből a tavaly megrendezett Rally2-es versenyek alacsony száma talán egy kicsit elvesz. Szomorúak nem vagyunk, az elmúlt 5-6 év gazdagon kárpótol minket mindenért. Utólag sajnáltuk, hogy a Kazincbarcika Rallye-n nem vettünk részt, mert ott akár a bajnoki címet is megszerezhettük volna a P12-es kategóriában. Meghívót kaptunk január 8-ára, a Rally Szakág díjátadó estjére, ahol a P12 ezüstérmét, valamint a Rally2 Bajnokság abszolút értékelésének bronzérmét vehettük át. Emlékeim szerint ezek a legelőkelőbb Rally2-es évvégi eredményeim a pályafutásom során.

Mit terveztek a 2022-es évre? A madarak az ORC-ről csiviteltek veletek kapcsolatban.

Igen, megfordult a fejünkben, hogyha nem is teljes szezont, de néhány versenyt inkább a ORC mezőnyében fogunk teljesíteni az idén, de a hírek és a hozzánk eljutott információk alapján azt gondoljuk, hogy egy nagyon erős Rally2 Bajnokság lesz a 2022-es. Halljuk, hogy jobbnál jobb versenyzőpárosok készülnek harcba szállni a Rally2-ben, és ezért egyre inkább valószínű, sőt a szívem legmélyén talán már eldöntött tény, hogy mi is újra a Rally2 mezőnyébe nevezünk. Nem akarunk kimaradni egy ilyen színvonalas küzdelemsorozatból.

Jönnek a fiatalok, ügyesek, gyorsak, jó kocsijuk van, mi pedig köztük érezzük jól magunkat. Az ifjú titánok mellett továbbra is itt lesznek a tapasztalt, régi Rally2-es motorosok, többek közt Baksai Laciék, Boroznaki Tibiék, Molnár Feri bácsiék. Szerintem lesz itt idén kihívás jó bőven, a P12-ben és az abszolút értékelésben egyaránt. Szeretjük az ilyesmit…

Hogy áll az autótok?

Dolgozunk rajta, bár lekopogom, hogy nem találtunk olyan nagyobb dolgot a mostani holtszezonban amit ki kellett volna rajta javítani, vagy cserélni. Viszont miután semmit nem fejlesztünk a télen szerintem egy pici technikai hátrányban leszünk a vetélytársainkkal szemben, ám számunkra a 2023-as szezon lesz majd a legfőbb csapásirány. Az idei év valószínűleg a felkészülésről fog szólni.

Hány versenyben gondolkodtok?

Nagyon várjuk már a végleges versenynaptárt, de ha minden jól megy, akkor a murvás Székesfehérvár-Veszprém Rallye kivételével mindegyik fordulón ott leszünk és ezeken a megmérettetéseken igyekszünk a lehető legtöbb pontot összegyűjteni az év végére.

Rallye2.hu – Salánki Gábor

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!