DSC_0667Remek eredménnyel nyitotta az évet Egerben Zsebe Gabi és Sándor Norbi, akik az eredetileg a 7-es kategóriába sorolt Skoda Feliciával ezúttal a 6-osban támadtak és értek célba a géposztály harmadik helyén. Gabiék számára ugyan már rutinfeladat, hogy a sajátjuknál egyel nagyobb kategóriában kell helytállniuk, hiszen 2015-ben is sokszor kényszerültek ilyen helyzetbe az akkori A/5 kevés indulója miatt. Reméljük idén ez a tendencia végre megszakad és a Zsebe-Sándor páros is végre a saját ellenfeleivel mérheti össze a tudását. No nem, mint ha a nagyobb köbcentisek közt nem tudnának kiemelkedőt alkotni… Zsebe Gabit kérdeztük az Eger Rallye-ról.

Rallye2.hu: Milyen volt a felkészülésetek az Eger Rallye-ra?
Zsebe Gábor: Kicsit döcögősen sikerült a felkészülésünk az évadnyitó versenyre, mert az Eger Rallye előtt két héttel eltört a motorban a főtengely, így eléggé kapkodni kellett azért, hogy ott tudjunk lenni a versenyen. De szerencsére és a szervizcsapatunk áldásos munkájának, valamint a támogatóinknak köszönhetően készen lettünk az indulás előtti este.

Rallye2.hu: Izgalmasan kezdődött az Eger Rallye-tok, az ötödk kilométernél már kétkerékre állítottad a Skodátokat. Mi történt?
Zsebe Gábor: Semmi különös. Kicsit szűkre sikerült a kanyarvétel, útban volt a gumi. 🙂

Rallye2.hu: Rossz helyre rakták… 🙂
Zsebe Gábor: Hamarabb fordultam be, mint kellett volna. De, ahogy nézegettem az összefoglalókat és a fotókat nem én voltam az egyedüli. 🙂

Eger Rallye 2016 Salánki Gábor_046

Rallye2.hu: A többi gyorsaságitok is ennyire kalandos volt?
Zsebe Gábor: Ennyire nem. Összességében minden rendben volt, pláne ha azt is figyelembe vesszük, hogy milyen rohamtempóban készülődtünk az Eger Rallye-ra. Műszaki problémák nélkül, flottul teljesítettük a versenytávot. Az első gyorsaságira menet még elég hideg volt, 1-2 Celsius fok, ha lehetett reggel, a hét órai rajt után, ami az első szakasz elejét még izgalmassá tette. De ilyen a rallye, sikerült megoldanunk a feladatot. A többi gyorsaságink az tényleg hibamentes volt, nem tudok semmilyen izgalomról vagy kalandról beszámolni nektek. Az eredményünk némileg meglepetésként ért minket. A nevezési listán a géposztályunkba, négy páros neve szerepelt, ám mire elrajtoltunk sajnos csak ketten maradtunk a kategóriában, amit idén 7-esnek hívnak. Természetesen a verseny előtt nagyon boldog voltunk, hogy meg lesz a kategóriánk, de nem így lett ezért újra fölsoroltak minket egyel nagyobb kategóriába, az 1600 köbcentisek közé. Itt értünk el harmadik helyezést, ami szerintem egy elég szép eredmény, a mi kis Skoda Feliciánkkal. Sándor Norbival tökéletes volt most is az összhang, mint mindig és ennek főleg akkor láttam igazán a hasznát, amikor a számomra teljesen ismeretlen pályákon tökéletesen terelt végig. Nagyon jó itinert írtunk, ez lehetett a sikeres szereplésünk egyik titka. Az autóban és bennünk is van még egy kicsi. Lehet tovább finomítani, biztosan találhatunk még néhány másodpercet, ám nem sok tartalék van már benne. Ezt azért igyekszünk majd megtalálni. De szükségünk is lehet erre a kis gyorsulásra, ha idén is a nagyokkal kell összemérni az erőnket. Örülnénk, ha a saját géposztályunkban mérethetnénk meg magunkat, mert ha nem, akkor sajnos már év közben el kell gondolkodni egy autó és kategóriaváltáson. Én igazi versenyzőtípus vagyok, imádok küzdeni, hajtani a jobbnál jobb eredményekért, de egyenlő feltételek mellett. Kategória nélkül viszont hátrányban vagyunk az 1.6-osok között.Eger Rallye 2016 Salánki Gábor_336

Rallye2.hu: Ezek után ott lesztek e a Miskolc Rallye-n?
Zsebe Gábor: Jó lenne, de sajnos nem. Szívesen versenyeznék a miskolci pályákon is, ezért az egyik szemem sír, as másik pedig nevet. Sír, mert nem leszünk ott, de ugyanakkor nagyon boldog vagyok, mert az autózás helyett a nagyobbik fiam ballagásán fogok részt venni április utolsó hétvégéjén. A Szombathely Rallye-t természetesen tervezzük, tavaly is nagyon jó kis versenyt hoztak ott össze a rendezők. Veszprémbe viszont nem megyünk, mert nem szeretjük az ottani pályákat ezzel az autóval. A többit majd meglátjuk. De szeretnénk a Rallye2 Bajnokság nyolc futamából haton rajthoz állni. Ha netán Szombathelyen valamilyen problémánk adódna, ami miatt ki kellene állnunk, akkor esetleg elgondolkodunk a veszprémi induláson, mert úgy már Miskolccal meglenne a két mínuszolható versenyünk és nem akarnánk továbbiakat begyűjteni.

Salánki Gábor

Köszönjük a segítséget!

Szedibau Kft., Nestro Kft., Klippel Kft., Barkácskuckó, Merlinhardver.hu, WES Kft., Akvila-s Kft., Szőke Szervíz Kft., GMA Gép Kft., Platán Bt., Taneco Kft., Tarax Kft., Akinho Pizzéria, Terramax, Méh-Lak Bt., V-Profi, V-Boys, Bland László számítástechnika Bakos Judit e.v.

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!