Eger Rallye 2016 Salánki Gábor_057A 12-es kategória dobogójáért harcolt Bodogán Feri és Molnár Tomi, miközben az abszolút értékelésben is közel álltak a pontszerzéshez az Eger Rallye-n, amikor a differenciálmű megköszönte az addigi lehetőségeket és az ötödik gyorsaságin megállásra kényszerítette Feriéket. A srácok azonban nem tétlenkednek, motort revízióztatnak, javítják a hibákat, fékerőszabályzóval és még sok apró nyalánksággal készülnek az április végi Miskolc Rallye-ra, ahol újra a 12-es géposztály élmenőinek a bajszát kívánják megrángatni. Bodogán Ferivel beszélgettünk.

Rallye2.hu: Hogyan készültetek az Eger Rallye-ra?

Bodogán Ferenc: Úgy gondoltuk, hogy maximálisan sikerült felkészülni az évad nyitóversenyére mind fizikálisan, mind technikailag. Nem éreztünk semmiben sem hibát, bár az Eger Rallye-t megelőző néhány napunk elég sűrűre sikerült. A dekorációs munkákkal éppen csak elkészültünk akkorra, amikor felkerekedtünk és elindultunk Egerbe.

Eger Rallye 2016 Salánki Gábor_347

Rallye2.hu: Ahol a következő dolgok történtek veletek… 🙂

Bodogán Ferenc: Nagyon boldogok voltunk és végtelenül örültünk, hogy eljuthattunk ismét az Eger Rallye-ra, mert korábban is tudtunk már itt remek részeredményeket felmutatni, de igazán nagy sikerrel a tarsolyunkban még soha nem térhettünk haza a hevesi megmérettetésről. Ezért is vágtunk úgy neki a 11. Eger Rallye-nak, hogy szeretnénk dobogóra állni a géposztályunkban, ami egyébként a Rallye2 Bajnokság legnépesebb kategóriája volt a versenyen. Ezt utólag már tudjuk, hogy nem sikerült, mert az ötödik gyorsaságin a differenciálművünk feladta a küzdelmet, lefogazott, ez pedig a versenyünk végét jelentette. Amíg mentünk jól éreztük magunkat, nagyon mosolygós volt a hangulat a kocsiban, annak ellenére, hogy több technikai probléma is nehezítette az életünket De az ügyes szervizcsapatunk, amit csak lehetett megjavított, mi pedig önfeledten toltuk tovább. Köszönet a munkájukért és támogatóink segítségéért! De a diffi az ötödik gyorsasági közepén megálljt parancsolt nekünk. A verseny előtt megfogalmazott terveink ekkor még hellyel-közzel megfeleltünk, 1-2 másodpercnyire voltunk a negyedik helytől, kis szerencsével és nagy lendülettel még volt esélyünk akár kupákkal a kezünkben zárni a hétvégét. Figyelmesen, megfontoltan versenyeztünk, akkora tempónk nem volt, hogy csúszkáljunk, mert kicsit bizonytalannak éreztem a két éves gumikat, amiket használtunk. Féktávon nem éreztem, hogy annyira jók lennének. A hátsó fékkel is volt gondunk. Az önbizalmunk talán a harmadik gyorsaságira jött meg, ott már úszkáltunk a hosszú nyújtott kanyarokban. Úgy vélem, hogy ha veszünk új gumikat, beállítjuk jól a fékeket és versenykörülmények között tudunk tesztelni a Miskolc Rallye előtt, akkor nem lehet Borsodban nagy problémánk.

Rallye2.hu: Akkor tehát innentől a miskolci felkészülésé a főszerep.

Bodogán Ferenc: Így van, minden erőnkkel készülünk a Miskolc Rallye-ra. Várhatóan két új fejlesztéssel gazdagodik addig az autónk. A fékerőszabályzót már megvásároltuk a Ladánkba, megpróbáljuk a rajtig beszerelni és jól beállítani a hátsó fékhatást, hogy előre maximális fékerőt tudjunk kifejteni. Ezen felül új lesz a kuplungunk és a vezérműtengely. Jelenleg Orbán Norbinál van a motorunk revízión, a verseny előtt egy héttel kapjuk majd vissza, reméljük, ekkor ki is tudjuk majd próbálni az újításokat, javításokat egy kis teszt keretein belül. 20-30 kilométernyi tesztet terveztünk, ahol a gumikat is vallatóra fognánk, szeretnénk velük is megismerkedni a Miskolc Rallye előtt. Kaptam most néhány egészen jó állapotú Pirellit, ha ezek beválnak, akkor maradnánk a Pirellinél és természetesen felszerelkeznénk belőlük, újakkal Miskolcra. Nagyon szeretnénk beleszólni a géposztályunk küzdelmének az elejébe és legalább érmes helyen zárni a viadalt. Nagyon hiányzik már nekünk egy ilyen jó nagy csata. Egerben már kaptunk belőle ízelítőt, ezt nagyon élveztük, de Miskolcon szeretnénk a célban és a dobogón ünnepelni a versenyünk végét.

Salánki Gábor

Köszönjük a segítséget:

IT’S LOGISTICS, Ventil Épületgépészeti Kft. ventil-team.hu; IT-PNG System Kft. Business Solutions Hungary Kft, Agrihő Energia Kft.; Szitár-Net; IVANICS CSOPORT, Ivanics Kft., www.ivanics.hu;

 

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!