Vass Károly, valamint Szabó Lajos egyedüli MARB-os párosként nevezett a Veszprém Rallye-ra, de szépen helytálltak a brutális Balaton parti murván, mert nem csak szimplán célba értek, hanem jó tempót autózva, több Rallye2-es versenyzőt is sikerült megelőzniük a végelszámolásnál. Vass Károllyal beszélgettünk.

Több Veszprém Rallye-n is találkozhattunk már veletek, sőt idén Székesfehérváron is ott voltatok, a Rallye2 Bajnokság mezőnye mögött.

Fogarasi Attila, Toloczkó Peti és Papp Tomi barátaink unszolására, illetve biztatására álltunk rajthoz, ezen a két futamon, amiken a költségek féken tartása miatt, egyedi rajtengedéllyel, MARB-os versenyzőként vettünk részt. A fehérvári versenyünk jól sikerült, mert célba értünk, teljesítettük A-Z-ig a futamot és az egyedi rajtengedélyes párosok között a harmadikak lettünk. Nem volt rövid a székesfehérvári versenytáv, ezért a hírhedt veszprémi pályák előtt alaposan átnéztük az autónkat, megemeltük, módosítottuk a futóművet, mivel a murván más beállítást kíván meg a Ladánk, mint az aszfalton. Az elsődleges célunk az volt, hogy a majdnem 400 kilométeres Veszprém Rallye-t is maradéktalanul tudjuk teljesíteni. Már önmagában, a hosszú versenytáv miatt sem tűnt egyszerűnek a kihívás, nem véletlenül hívják sokan mini Acropolis Rallye-nak a veszprémi futamot. A végén az már csak a hab volt a tortánkra, hogy egész jó eredménnyel sikerült abszolválnunk a versenytávot.

Milyen volt a mini Acroplois Rallye nektek?

Kislődön és Hegyesden minden különösebb probléma nélkül indítottuk a futamot, Hajmáskéren – ami szerintünk a legsziklásabb volt – kaptunk egy lassú defektet, de ez alapvetően nem befolyásolta a teljesítményünket, ki tudtunk vele jönni a gyorsasági szakaszról. Sőt! Egészen a szervizparkig eljutottunk. Ott kellett csak lecserélni a defektes kereket. Technikai hibánk szerencsére nem volt, kalandunk is csak egyszer, mégpedig Hegyesden, az ötödik gyorsaságin. A pálya vége felé túlcsúsztunk. Annyira kijárt volt már a talaj, és olyan sok finom, apró homok volt az úton, hogy sokakhoz hasonlóan nekünk is meggyűlt vele a bajunk, de olcsón megúsztuk. A P12-es géposztályban a harmadik helyen értünk célba, de ezt MARB-os, egyedi rajtengedélyes versenyzőként természetesen nem vették figyelembe. A kocsink tökéletes volt, akár egyből a cél után oda mertük volna állni vele a következő versenyünk rajtjához.

Mondjuk az igazi Acropolis Rallye-éhoz? 🙂

Oda azért nem, de egy Veszprém Rallye-éhoz, vagy Székesfehérváréhoz hasonló futaméhoz igen. 🙂

Hol láthatunk titeket legközelebb?

A Baranya Kupát nem tudjuk most bevállalni, sem időben, sem pénzben. Sajnáljuk, hogy ki kell hagynunk Komlót, mert igen nívós futam, hosszú versenytávval, legendás pályákkal, szerintem nagy kedvencünk lenne. Az augusztusi, oroszlányi MARB rallysprint lesz számunkra a következő megmérettetés, az a térképen és árban is lényegesen közelebb áll hozzánk, ezért azt nem szívesen hagynánk ki.

Rallye2.hu – Salánki Gábor

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!