Erdélyi Gyuri és Kovács István pályafutása során először ment a Ladájával murván, de amellett, hogy remekül helytálltak az autógyilkos veszprémi szakaszokon és célba értek, keményen megfizették a tanulópénzt is a rossz beállítások miatt. Gyurinak, a verseny végén eléggé tele lett a hócipője, ám miután aludt párat a történtekre úgy gondolja, hogy kicsit tapasztaltabban, előbb-utóbb szívesen visszatérnének a murvára, és akár Veszprémbe is. Erdélyi Györggyel beszélgettünk.

Legutóbb Egerben láthattunk versenyezni titeket, sok idő eltelt azóta. Hogyan készültetek a Veszprém Rallye-ra?

A Miskolc Rallye-n szerettünk volna még részt venni, de sajnos nem tudtunk elutazni Borsodba. Murván, és így értelemszerűen a veszprémi gyorsaságikon sem mentünk még soha Ladával. A szervizcsapatunk első ízben volt közös a Pethő Tyutyuékéval, és mint mindig Zachár Laci barátom is ott volt velünk a Veszprém Arénánál. Sok videózással kezdtük meg a felkészülést, de a videók nem adták vissza azt, hogy miként kellene beállítanunk a futóművet, így azt kifejezetten keményre hangoltuk.

Nehéz volt úton tartani az autót? Sokat pattogtatok?

Az még hagyján, mert valahogy megküzdöttünk a kocsival, de eközben hat felniből, hat ment tönkre. A második kör vége felé, a szakaszok utáni etapokon már megálltunk, helyi lakosoktól kalapácsot kérni, hogy egy kicsit helyre tudjuk pofozni a gyorsaságikon szerzett, javíthatónak látszó sérüléseket. Autógyilkos hely Veszprém, a pattogás mellett ezt is igyekeztünk szem előtt tartani a tempónk megválasztásánál. Régi típusú Bilstein gátlóink voltak, ezekkel szinte minden pillanatban a levegőben járt az autónk hátulja, vagy valamelyik kereke, nem lehetett így élvezni a versenyzést. Abból a szempontból viszont nagyon élveztük a Veszprém Rallye-t, hogy egy ízig-vérig murvás verseny volt, régen szerettük volna már a laza talajon is kipróbálni a Ladánkat. Később, valamikor még jó lenne itt menni, csak sokkal másabb beállításokkal. Technikai hibánk nem volt, megforgásunk sem, mert a folyamatosan elpattogó kerekek miatt óvatosak voltunk, nem tudtam úgy nyomni a gázt, ahogy igazából szerettem volna. Az eredményünkkel nem voltunk elégedettek, mert az utolsó előtti helyen végeztünk a P12-es kategóriában. Kizárólag annak örültünk, hogy célba tudtunk érni a sok megpróbáltatás után, amit az autónk alapjaiba véve jól bírt, csak a felnik nem tolerálták az extrém igénybevételt. Hús tökéletesen felprogramozta a hibátlan Katona motorunkat. A hétvégénk egyik fénypontja az volt, hogy a szervizcsapatunk olyan irgalmatlanul finom pörköltet főzött, bográcsban, hogy életünkben nem ettünk még ennyire finomat. A lányoknak is sok puszit küldünk érte még egyszer! Köszönjük szépen.

Ha Veszprémben ennyire ügyesek voltak a szakácsok, akkor szerintem a Baranya Kupán, a mecseki levegőn se rontják majd el a pörköltet. 😉 Ott lesztek? Meg tudjátok kóstolni Komlón?

Nem is rossz ötlet! 🙂 De valószínűleg mi nem megyünk a Baranya Kupára, bár ezzel a kérdéssel most megingattál. 🙂 Füredi Andrisék oroszlányi MARB rallysprintje a következő biztos pont a versenynaptárunkban. Hozzájuk mindig el szoktunk menni, szeretjük a rendezvényeiket. Előtte pedig Fodor Krisztiánék szerveznek egy kisebb versenyt Táton. A Rallye2-ben, a bajnokságunk már oda van, így különösebben nem kell idegeskednünk miatta. A Salgó Rallye-t majd meglátjuk…

Rallye2.hu – Salánki Gábor

Partnereink:

CloneGsm., BiotechUsa., Well Done., IÉJ zrt., Dynamic Design Kft., 3Dream Soft Kft., Festékszertár Festékmester Kft., MOON 42 Kft.., Prometrik Kft., Stage light theatre szociális szövetkezet, Centrum Oil Kft. Göd, Gumicentrum, Élet&Stílus Magazin, Fuky csoki

 

 

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!