Hofbauer Tamás és Harmos Gergely a csalódást keltő Iseum Rallye, valamint a kategóriagyőzelemmel végződő székesfehérvári futamuk után nagyon várta már, hogy kiélvezhesse a murva minden méterét Veszprémben, de a Balaton partján egy filléres hiba tett keresztbe a suzukis párosnak. Tamásék érthető módon most nincsenek jó kedvükben, csak lélekben készülnek a Baranya Kupára, ahol – ha ott lesznek – megeshet, hogy valami nagy újdonsággal szolgálnak majd a szurkolóiknak. Hofbauer Tamással beszélgettünk.

Pilótaként, a mostani volt az első Veszprém Rallye-d. Hogyan készültetek rá?

Navigátorként szerencsére volt már némi rálátásom, hogy mi vár ránk a hírhedten kemény Balaton parti gyorsaságikon. Nagyon izgatottan vártuk a futamot, mert én köztudottan rajongok a murváért, de az előző murvás futamunkon, az Iseum Rallye-n nem sikerült jól a szereplés. Egy műszaki hiba okán idő előtt kellett kiállnunk, így Veszprémben szerettük volna bepótolni, azt a mókát, ami Szombathelyen elmaradt. Különösebb felkészülés nem volt, elég keveset lehetett pályát járni, de éppen a navigátor múltamnak köszönhetően ez nem okozott különösebb fejfájást.

Hamar véget ért a veszprémi erőpróbátok. Mi történt?

Elég nagy reményekkel álltunk oda a rajtvonalhoz, aztán annak ellenére, hogy úgy tűnt, hogy meglesz a 7-es kategória, mégsem lett meg, mert csak ketten kezdtünk neki a géposztályban a Veszprém Rallye-nak. Felsoroltak minket a 6-os géposztályba, ahol magasra tettük magunknak a lécet, úgy gondoltuk, hogy jó szerepléssel és biztos célba érkezéssel még ott is tudunk néhány pontot szerezni, ami jól jöhet majd a bajnokságban. Növelni szerettük volna az előnyünket a saját kategóriánk élén. Ez az elképzelés, az első két szakasz után úgy tűnt, hogy működni fog, mert a 6-os kategória hetedik helyén álltunk a kis Suzukinkkal. A kislődi és a hegyesdi szakasz is jól sikerült, amit lehetett, azt szerintem kihoztuk az autónkból, illetve magunkból is. De Hegyesd és Hajmáskér között, az etapon egyre erősebb üzemanyagszagot éreztünk. Megálltunk, és akkor láttuk, hogy egy filléres üzemanyagcső eldurrant, szabályosan dőlt befelé a lyukon, a benzin, az utastérbe. Emiatt nem tudtuk folytatni és a célban befejezni a Veszprém Rallye-t.

A Baranya Kupán, a másfélszeres szorzónak köszönhetően lesz módotok visszaszerezni párat a Veszprémben elhullajtott pontokból és ne feledjük, hogy továbbra is ti álltok a 7-es kategória élén.

A két murvás fiaskónk után bevallom, hogy jelenleg eléggé csalódottak vagyunk. Gondolkodunk a folytatáson, tervezzük a Baranya Kupát, de nem bocsátkoznék jóslatokba, hogy mire jutunk az ötletelés során. Nem tudjuk, hogy mit hoz a jövő, de ha ott leszünk Komlón, akkor a nevezési listán, a nevünk melletti sorokból minden egyértelműen kiderül majd. Könnyen megeshet, hogy komoly változás előtt állunk.

Rallye2.hu – Salánki Gábor

Köszönjük a segítséget:

CloneGsm, BiotechUsa, Well Done, IÉJ zrt, Dynamic Design Kft, 3Dream Soft Kft., Festékszertár Festékmester Kft., P92 RDI Kft., Win-win Kft, Prometrik Kft., Stage light theatre szociális szövetkezet

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!