Az F/1-es géposztály bajnokaként ünnepelhetett a hétvégi díjátadó ünnepségen a Varga Norbert-Jobbik Dániel duó, akik nem csak a kupákat vették át, hanem néhány információt is adtak arról a Rallye2.hu olvasóinak arról, hogy előreláthatólag miként alakul majd az idei évük. Megkérdeztem tőlük, hogy hogyan állnak az idei év előkészületei, de sokan másokhoz hasonlóan (ez nem célzás volt… 🙂 ) még a tavalyi év összefoglalójával is adósak voltak. Tehát téma az volt bőven. Dani ráadásul egy nagyon érdekes felkérést is kapott…

Rallye2.hu: Haladjunk „időrendben”. Beszéljetek nekünk arról, hogy miként készültök a 2011-es bajnokságra?

Varga Norbert: Az autónk az marad a régi jól bevált Ladánk, amit ugyan valószínűleg lecseréltünk volna, de sajnos az anyagi lehetőségeink ezt nem teszik lehetővé. Nagy változás eddig nem történt vele azóta, amióta célba értünk vele a Baranya Kupán, hiszen otthon leraktuk a trailerről és azóta is ugyanúgy van, hozzá sem nyúltunk. A Simon Gábor-Szigetvári Csilla pároshoz hasonlóan nálunk is a „baba projekt” van most az első helyen, de mi már előrébb tartunk, mivel bő egy hete megszületett a kislányom, tehát ezért sem volt még igazából időnk a Zsigulinkkal foglalkozni. De biztos vagyok abban, hogy hamarosan az autónkra is lesz időnk, és akkor gőzerővel nekilátunk a felkészítésének, hiszen nyakunkon az Eger Rallye, ahol mindenképpen szeretnénk elindulni, és folytatni a tavalyi sikersorozatunkat. Abban nagyon bízok, hogy idén több ellenfelünk lesz, mint 2010-ben és remélem, hogy mind a géposztályban, mind az F csoportban, mind pedig a Rallye2-ben többen leszünk, mint korábban. Mi nyitottak vagyunk a csatákra, várjuk a jelentkezőket adott a lehetőség a bajnoki címünk elhódítására. Persze arra mindenki felkészülhet, hogy nem adjuk ám könnyen, mert szeretnénk megvédeni ezt a gyönyörű és értékes trófeát. Jó lenne ugyanolyan nagyokat csatázni, mint pár évvel ezelőtt.

Rallye2.hu: Szavaidból ítélve továbbra is a Rallye2-ben gyűjtitek majd a versenykilométereket és remélhetőleg minden futamon láthatunk majd titeket…

Varga Norbert: Ez elsősorban pénzkérdés, de ha az anyagi lehetőségeink megengedik, szeretnénk végig versenyezni a teljes évet a Rallye2-ben.

Rallye2.hu: A tavalyi évről mit tudnál elmondani? Melyik versenyt kedvelted legjobban 2010-ben, kalandjaitok, élményeitek? Ami csak eszedbe jut erről a jól sikerült évről…

Varga Norbert: Mit is mondhatnék röviden?

Rallye2.hu: Mondhatod nyugodtan hosszan is… 🙂

Varga Norbert: 🙂 Igazából a tavalyi évünk is úgy indult, mint a 2009-es. Nagyon rosszul. A számunkra hazai versenynek nevezhető Eger Rallye-n kiestünk a 4. vagy 5. gyorsasági szakaszon, úgy, hogy vezettük a kategóriát másfél perccel, de a technika megadta magát. Az év folyamán sajnos sosem tudtunk igazán nyugodtan versenyezni, mert valamilyen kis problémánk mindig volt, meg sem fordult a fejünkben, hogy év végén mi még meg is nyerhetjük a bajnokságot. Egyáltalán nem nekünk állt a zászló… Talán az év második felében kezdtünk úgy felfelé jönni, hogy elgondolkozzunk azon, hogy lehet esélyünk a bajnoki cím elhódítására. Végül is sikerült megszereznünk az aranyérmet, amit úgy érzek, hogy kijárt már nekünk, hiszen 2009-ben is csak a mínuszolásnak „köszönhetően” csúsztunk le a dobogó legfelső fokáról. Azt, hogy melyik verseny volt a legjobb? Azt Danival máris megbeszéljük.

–         Dani! Neked melyik tetszett legjobban?

Jobbik Dániel: Nekem, annak ellenére, hogy kiestünk az Eger Rallye volt 2010-ben a kedvencem. Nekünk – mint ahogy Norbi is mondta- Eger hazai pálya, ezért ott az idén mindenképpen nyerni kell. Egerben eddig mindig valamilyen filléres hiba miatt estünk ki, de ezúttal nagyon szeretnénk visszaérni a Dobó térre, nem csak elrajtolni onnan. Pedig szerintem nagyon jól tudtunk menni. Fájt ez a kiesés, de számomra, számunkra mégis az volt az év versenye.

Rallye2.hu: És te, hogy érezted magad 2010-ben a Ladátokban, hogy láttad a szezont a jobb oldalról?

Jobbik Dániel: Jól éreztem magam az autóban, bár vegyesek az érzéseim az évvel kapcsolatban. Amikor megnyertük a bajnokságot Komlón, és beértünk az utolsó gyorsasági szakasz céljába rögtön beszéltem erről az érzésről Norbinak, mert úgy vélem, hogy 2009-ben sokkal többet kellett küzdenünk a bajnoki címért és a mínuszolás miatt mégsem lettünk bajnokok, csak másodikak. Most pedig kifejezetten rosszul indult az év és ezért nem is igazán gondoltunk a bajnoki cím megszerzésére, de a vetélytársaink problémái mégis a mi sikerünket eredményezték, és ezért is tudtuk a legjobb pozícióban zárni az évet. Nem mondom, hogy könnyű év volt, de az év végén már belefért némi lazítás is. Ilyen a sport. Néha a kevesebb is elég a győzelemhez. Idén viszont már egy kibővült csapatnak kell bizonyítanunk, hiszen most már Norbi kislánya is szurkol majd nekünk.

Rallye2.hu: Ha már így visszakanyarítottad a beszélgetést Norbihoz, szeretném tőle megkérdezni, hogy mi lett a neve a legifjabb tagnak a Varga családban?

Varga Norbert: A kislányomat Dorinának hívják, január 24-én hajnalban született, 3850 grammal és 57 cm-el.

Rallye2.hu: Gratulálunk az újdonsült apukának, és jó egészséget kívánunk a lányoknak! Dani felőled viszont érdekes híreket hallani mostanában. Valóban egy rallye-s videójátékban fogsz navigálni?

Jobbik Dániel: A hír valóban igaz. Az Rfaktor nevű játék fejlesztője keresett meg engem Nyünnyén keresztül. Ebben a játékban van Lada is, már letöltötték az autónknak a festését, szükség van a hangunkra és egyéb dolgokra is. Jól esett és meglepett a felkérés nagyon, hiszen egyfelől örömmel tölt el, hogy vannak még ilyen fanok, mint amilyen én is voltam anno, másrészt pedig én nem gondoltam volna saját magamról, hogy ennyire jól mondom az itinert. Egyelőre a királdi pályát fogom én diktálni a játékban.

Rallye2.hu: Köszönöm szépen a beszélgetést, és izgatottan várjuk a fejleményeket az ügyben. Ha kész lesz, reméljük megörvendeztettek majd minket egy videólinkkel…

Salánki Gábor

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!