A Salgó Rallye rajtja előtt azt kérdeztük az ORB2 versenyzőitől, hogy milyen elképzelésekkel érkeztek az év második futamára? Legtöbben jókedvűen, vidáman akarnak versenyezni, a cél a cél, de tuti vannak a párosok közt olyanok is, akik az abszolút elsőségért jöttek, csak nem akarják a versenyzőtársak orrára kötni legféltettebb titkaikat. 🙂

Baksai László: Nincsenek nagy terveink, ahogy Nyergesújfaluban sem voltak, de szeretnénk úgy szerepelni a Salgó Rallye-n, hogy Pécsre még a 201-es rajtszámmal érkezhessünk meg. Szeretnénk minden másodpercét kiélvezni ennek az előkelő rajtszámnak. Ettől függetlenül tudjuk, hogy hol a helyünk, tisztában vagyunk azzal, hogy jókora szerencse is kellett a Nyerges Rallye-n a győzelmünkhöz, a vetélytársainknak technikai hibái is voltak, vagy nem indultak, de persze mi is siettünk. Élvezzük a versenyzést, élvézzük ki, hogy elől megyünk, ez a legfontosabb, a többi pedig a célban kiderül.

Kocsis Imre: Szerencsére a Nyerges Rallye-ról épségben hazavittük az autót így nem kellett sok időt ráfordítanunk a felkészítésére. Várjuk már nagyon a verseny rajtját, a ceredi pályán ebből az irányból még nem mentünk csak a másikból, onnan is a Suzukival. Szuháról fogalmunk sincsen, azt sem tudjuk mire számítsunk. Szeretnénk nagyon pontos itinert írni, hibamentesen, felszabadultan versenyezni, és az élmezőnyben autózni.

Fábián Lóránt: A Salgó Rallye előtt egy héttel szétment a váltóban a nyelestengely, ez megpecsételte a sorsunkat, de egy márkatársunk, Kerék Norbi felhívott és felajánlott nekünk kölcsönbe egy tartalék alkatrészt, azért, hogy tudjunk menni Salgótarjánban. Rettentően hálásak vagyunk neki, gyorsan be is szereltük a tőle kapott alkatrészt. A javítás közben derült ki, hogy a kuplung is szétszakadt, azt Laci, a navigátorom szerezte be Kovács Szabiéktól, Budapestről. Elég sok követ kellett megmozgatnunk azért, hogy most itt lehessünk, de sikerült, így is a tervek a szokásosak. A P13-as géposztályban dobogóra szeretnénk állni.

Zsebe Gábor: Elég dolgos két és fél héttel a hátunk mögött érkeztünk meg Salgótarjánba. Egész pontosan nem is a mi számunkra volt nagyon munkás az elmúlt időszak, hanem Galambos Gábornak, aki revíziózta és megjavította a Nyerges Rallye első szakaszán tönkre ment motorunkat, így neki és másoknak köszönhető, hogy itt lehetünk a Salgó Rallye-n. Hálásak vagyunk mindenkinek, aki bármit is tett ezért! Kicsit elszomorított a nyergesújfalui kiesésünk, mert hat verseny szerepel az ORB2 idei versenynaptárában, ezekből pedig nem lehet mínuszolni, így nekünk öt versenyből kell összehoznunk az év végi jó eredményt. Azt gondolom, hogy immár nem csak a saját kezünkben van a sorsunk. Szeretem magunknak intézni a dolgainkat, most viszont másra is figyelni kell. Ugyanolyan lendülettel akarunk menni Nógrádban, mint amilyennel április végén Lábatlanon elrajtoltunk, bízunk benne, hogy ezúttal semmilyen gondunk nem lesz, és lényegesen jobban sikerül a második versenyünk. Az összetett értékelés első öt helyének az egyikét szeretnénk elcsípni vasárnap estére.

Rónavölgyi Endre: Most már tényleg szeretnénk célba érni, mert ez sem a tavalyi Zemplén Rallye-n, sem az évnyitó Nyerges Rallye-n nem sikerült, műszaki hiba miatt. Ez azért volt különösen bosszantó, mert az abszolút értékelés elejében, jó pozícióban autóztunk, jó helyről kellett mindkétszer búcsúznunk. A Nyerges Rallye pályáin ráadásul soha nem mentem, az időeredmények ennek tükrében kifejezetten biztatók voltak. A Salgó Rallye pályáit sokkal jobban ismerem, remélem, hogy az erős mezőnyben itt is tudjuk majd tartani – lehetőleg egészen a célig – az eddigi jó helyezéseket.

Tamás Gergely: Ha a kocsink jó lesz, nem lesz gondunk, akkor mindenképpen a mezőny elejében szeretnénk autózni. Ceredet ismerem, mentem rajta többször, nagyon tetszik, Bátonyterenye pedig szintén az egyik kedvencem, 2020-ban egészen jól mentünk rajta, kiválóan sikerült akkor a Salgó Rallye. Mondhatnám azt, hogy érjünk célba az a fontos, de nem csak ez a terv. Szeretnénk jól és eredményesen is autózni a Salgó Rallye-n.

Ikotics Mátyás: Tanulni szeretnénk a Salgó Rallye-n, nincsenek komoly elvárásaink, de mindenképpen szeretnénk célba érkezni. Az összes gyorsaságit teljesíteni akarjuk, lehetőleg hibamentesen. Eközben fel szeretnénk mérni, hogy mik azok a dolgok, amiben esetleg gyengébbek vagyunk, mint a vetélytársaink. Molnár Fannival fogok indulni, nem versenyeztünk még együtt, ez is újdonság lesz, ismerkedünk majd az autóban. Maximálisan bízok benne, rendkívül lelkes, tehetséges, fiatal lány, aki az édesapjától, Molnár Zolitól rengeteget tanult, tuti, hogy sokat tud majd hozzátenni a versenyünkhöz. A cél a versenytáv teljesítése, az erőviszonyok, valamint a saját képességeink felmérése, és természetesen a tisztes helytállás, egy tisztes célba érkezéssel.

Bartók Bence: A Nyerges Rallye-n fellépő motorproblémát sikerült orvosolni, úgy tűnik, hogy a Salgó Rallye-ra minden összeállt. Laca jó munkát végzett a javítás során, sokkal jobbnak éreztük az erőforrást, mint, amilyen előtte volt, az autó készen áll a versenyzésre. Lacának és mindenki másnak köszönjük, aki tett azért, hogy a Ladánkkal ott lehessünk szombaton a rajtvonalnál! A legfőbb elvárásunk az, hogy szeretnénk célba érni, az eredményt majd meglátjuk, az számunkra jelen helyzetben másodlagos. A lényeg, hogy teljesítsünk minél több, de inkább az összes gyorsaságit, az autónk megbízhatóan működjön, és tudjunk a későbbiekben is tervezni vele.

Molnár Ferenc (Lada VFTS): Mi csak célba szeretnénk érni ezen a hazai versenyen. A hét elején még motor sem volt az autóban, így mi már attól is boldogok vagyunk, hogy ott lehetünk a rajtvonalnál.

Zoltán Kevin: Éppen annyi a tervünk a Salgó Rallye-ra is, mint amennyi a Nyerges Rallye-ra volt. Érezzük jól magunkat, teljesítsük az öt gyorsasági szakaszt és rendben legyen minden. Kilométereket szeretnénk gyűjteni, Robival folytatjuk az összeszokást, és eközben élvezni szeretnénk azt, amit csinálunk.

Endrődi László: Reméljük, hogy több szerencsénk lesz a Salgó Rallye-n, mint amennyi Nyergesújfaluban volt. Az autót megjavítottuk, finomítottunk rajta egy kicsit, így nagyon szeretnénk vele átgurulni a céldobogón és pontot, pontokat szerezni szombaton este. Ez a legfontosabb célkitűzésünk.

Bartha Nándor: A Nyerges Rallye-tól, és az ott elért eredményünktől most egy kicsit felbuzdultunk. Az évnyitó futam bebizonyította, hogy rendben van az autó, Magyarországon is képes célba érni, így még komolyabban készültünk a Salgó Rallye-ra. Fontos, hogy célba érjünk, de a kiváló kezdés után szükségünk van a jó eredményekre is. Egy neves, jókezű pilóta tesztelte az elmúlt hétvégén, az Esztergom Classic-on a kocsit, nagyon büszkék vagyunk arra, hogy Ifj. Tóth Jánosék ránk gondoltak, amikor szükségük lett egy Peugeot 206-os versenyautóra. A versenyt elmondásuk szerint nagyon élvezték Janikáék, és célba vitték a kisautónkat. Terveink nincsenek, jókat akarunk enni a szervizben, szeretnénk jól érezni magunkat, vidáman versenyezni, az eredményt meg majd meglátjuk vasárnap este. Elvárások nélkül, de amennyire tudunk, annyira igyekezni fogunk.

Molnár Ferenc (Honda): A Nyerges Rallye-n azért nem indultunk, mert nem készült el a váltónk, de most már minden rendben van, örülünk, hogy végre itt lehetünk. Még nem a végleges az a váltó, amit beszereltünk, de sikerült összehoznunk egy olyan variációt, amivel tudunk menni, bízunk benne, hogy jó lesz az autó. A motor sem volt tökéletes, de azt is megjavítottuk. Összeállt, megvan az ereje, nyomatéka, szépen szól. Régen versenyeztünk már, vissza kell szoknunk a Hondába, újra fel kell vennünk a ritmust. Szeretnénk Kása Feri barátommal jót autózni, miután alaposan bejártuk és felírtuk a pályákat. A cél, hogy célba érjünk, kikapcsolódjunk és jól érezzük magunkat a Salgó Rallye-n.

Riskó Dani: A Nyerges Rallye után, – ahol egy gyorsaságit mentünk, és két pontot szereztünk a P13-ban – kicsit nagyobb reményekkel utazunk Salgótarjánba. Hozzánk szerencsére elég közel van a helyszín. Mindenképpen a kategória dobogóján szeretnénk végezni, szombaton össze kell magunkat szedni, ennek éppen itt lesz az ideje. Azt sem titkolom, hogy az első hely megszerzése lenne a legjobb a számunkra, bár tudjuk, hogy mindenkinek a maximális pontszám begyűjtése a legideálisabb. Ceredet ismerem, a Szuha-Bátonyterenyén viszont emlékeim szerint én még csak egyszer mentem, akkor is műszaki hibával. A belső kamerás felvételek alapján tetszenek a ránk váró gyorsaságik, az ilyen típusú pályák jönnek be nekem, úgyhogy a műszakilag rendben lévő autónkkal, nagy reményekkel várjuk a startjelet.

Illés Zoltán: Hazai pályán indulunk. Én helyi vagyok, Dió is salgótarjáni betyár volt, most már pásztói, de ismerősek vagyunk mindketten a környéken. Nagyon erős a 6-os kategória, ahol indulunk, mindenképpen törekszünk majd arra, hogy minél jobb eredményt érjünk el szombaton. Reméljük, hogy a mezőny első felében tudunk végezni az autóval, amivel úgy gondolom, hogy minden oké. Pályák nagyon jók, szeretjük mindkettőt, egyedül azt sajnáljuk kicsit, hogy az ORB2 nem megy Mátrakeresztesen, mert kifejezetten kedveljük azt a gyorsasági szakaszt.

Strider Zoltán: Szeretnénk a Nyerges Rallye-n mutatott jó formánkat tovább vinni a Salgó Rallye-ra is. Az évnyitón azt gondolom, hogy jó csatát vívtunk a mezőny elejével, ezúttal is ez lenne a cél. Dáviddal kiválóan összeszoktunk, remekül tudtunk együttműködni az autóban. Adódtak kisebb problémáink, de mindig törekedtünk a megoldásra, és úgy látom, hogy sikerült egy hullámhosszra kerülnünk. Kíváncsiak vagyunk a pályákra. Ceredet nagyon várjuk, én elég sokat autóztam már rajta mindkét irányba és szeretem is. A szakasz végén lévő néhány kilométert nem ismerem, de úgy vélem, hogy meg tudjuk oldani, nem lehet gond. Számomra a Szorospatak lesz a komolyabb feladat, reméljük, hogy az út megfelelő állapotú lesz, és sikerül rá jó itinert írnunk. A többit meglátjuk, hajrá, nyomni fogjuk a gázt.

Fábián Donát: A tervek a szokásosak. Készültünk ezerrel, szeretnénk jól érezni magunkat és minél gyorsabban közlekedni a szakaszokon. Próbálunk majd erőt meríteni és táplálkozni a kiváló nyergesújfalui részeredményeinkből, Salgótarjánban igyekszünk majd hasonló tempót autózni, mint az évnyitó futamon.

Ábel László: A terveink jók, mondhatni, hogy a szokásosak. Jó kedvűen akarunk versenyezni, és nyerni szeretnénk a kategóriánkban, főleg úgy, hogy a Salgó Rallye szakaszai nagyon tetszenek nekünk, szeretjük őket. A lényeg, hogy jól érezzük magunkat.

Czékmány Norbert: Miután a Nyerges Rallye-n sikerült leküzdeni az első kört, született néhány, számunkra biztató szakaszeredmény. Abban azért reménykedünk, hogy fogunk még gyorsulni és van még bennünk tartalék. Kérdés, hogy mikorra és mennyit sikerül ebből mozgósítani, dolgozunk az ügyön. Pontosan emiatt a következő néhány versenyen az az első számú tervünk, hogy fokozatosan magasabbra emeljük a lécet és ezzel együtt emeljük a komfortzónánk határán. Lassan, de biztosan kintebb toljuk. A terv első állomása lesz a Salgó Rallye, ami két teljesen különböző pályán zajlik, egy igazi jó rally-s kihívás lesz, nagyon várjuk már! 🙂 A kategóriában a dobogós helyek valamelyike, és az abszolút első öt hely bármelyike – ezt tudjuk most kitűzött célként helyezésekben megfogalmazni. Az autó ezt tudja, a csapat minden tagja megteszi a tőle telhetőt, szóval nekem kell még fejlődnöm, hogy sikerüljön is az elképzeléseket megvalósítani.

Kóródi Koppány: Nagyon várjuk a szombati rajtot. A legendás Cereden már kiskorom óta szeretnék menni, végre ennek is eljött az ideje. Idén ez lesz az első versenyünk Tatara Ákossal, akivel tavaly, a Zemplén Rallye-n álltunk először együtt rajthoz, és ott már sikerült is összeszoknunk. Az autónkat télen felkészítettük, kapott néhány fejlesztést, ezeket is szeretnénk alaposan kipróbálni a Salgó Rallye várva várt hétvégéjén.

Szabó Zoltán: Nem versenyeztem még korábban a Salgó Rallye-n, csak Cereden mentem egyszer, de az is már régebben volt. Lesz bőven mivel megismerkednünk, de ettől függetlenül szeretnénk a P13-as géposztály dobogóján végezni. Az autónkat felkészítettük, már nagyon várjuk a szombati gyorsaságikat.

Furák Ádám: Tanulni szeretnénk, ez a legfőbb célunk. A rövidre sikerült Nyerges Rallye-n nem tudtunk kellő kilométert gyűjteni. Bíztunk egy jó eredményben az évadnyitón, de sajnos csak az első két szakaszon tudtunk célba érni. Az autót azóta megjavítottuk, a váltót szétszedtük, a hibát elhárítottuk. Újult erővel várjuk a Salgó Rallye rajtját, ahol szeretnénk kamatoztatni azokat a tapasztalatokat, amiket korábban gyűjtöttünk. Nyergesújfaluban a részeredmények biztatók voltak, de tudjuk, hogy maradt bent idő, és vétettünk hibákat is. Ha ezeket sikerül a Salgó Rallye-n kijavítani és tudjuk legalább azt a tempót hozni, amit a lábatlani és a tatabányai szakaszon produkáltunk, akkor nem lesz okunk panaszra a hétvégén, és jó szájízzel fogunk hazatérni.

Zagyva Lajos: Az a tervünk, hogy részt vegyünk minden lehetséges versenyen, úgy, hogy Dorkát ez a lehető legkevésbé zavarja az érettségizésben. A Nyerges Rallye-n ezért nem indultunk el végül. Az érettségi éppen folyamatban van, az írásbelin már túl van Dorka, de készül a szóbelikre, így elég szűkös az az időintervallum, ami a versenyzésre a rendelkezésünkre áll. Most éppen van egy kevés szabadidő, ebbe szuszakoltuk bele a Salgó Rallye-t, amin semmilyen más tervünk nincs azon kívül, minthogy Dorka tanuljon, versenykilométereket és tapasztalatot gyűjtsön ezeken a szenzációs gyorsaságikon. Semmilyen elvárás nincs senki felé, az a legfontosabb, hogy végig tudjunk menni a teljes versenytávon, célba vigyük az autót. Május 26-án, pénteken, azaz holnap lesz a lányom 18 éves, ennek az örömére szeretnénk autózni majd a szombati napon.

Simon György: Szeretnénk a Salgó Rallye minden gyorsaságiján hibák, műszaki problémák, valamint kalandok nélkül végre végigmenni, mert a Rallye2 Bajnokságban azt sem tudjuk, hogy mikor láttuk utoljára a céldobogót. Nagy álmunk mostanában az, hogy a kocsi egészen a célig vigyen minket, eredménytől teljesen függetlenül. Ezzel mi már maximálisan elégedettek lennénk.

Lakatos Tamás: Mi már szerdán megérkeztünk, a fakultatív átvételen megkaptuk a szükséges eszközöket és dokumentumokat. Máskor is úgy érezzük, de most teljesen úgy látjuk, hogy fel vagyunk készülve. Mindegyik olyan alkatrészt, amelyik rossz volt, azt újra cseréltük a Peugeot-ban, reméljük, hogy ez lesz az első olyan versenyünk, ami teljesen technikai hibáktól mentes lesz és egyedül rajtunk múlik, hogy hogyan jutunk el a célba. Ezt kívánom leginkább magunknak. Szorospatakon, ebben az irányban én még soha nem mentem, nem is láttam, ma minden kiderül. Cered, a Rali Túrás időszakból mindkét irányból ismerős. Letréningezzük, aztán meglátjuk. Mindent meg fogunk tenni a jó eredményért, bízunk benne, hogy végre mellénk áll a szerencse, mert már nagyon kijárna belőle egy kicsi nekünk is.

Fróna János: A Nyerges Rallye-t hamar feladtuk egy műszaki hiba miatt. Az elsődleges feladat a versenytáv abszolválása lesz a Salgó Rallye-n, úgy, hogy a kocsit sérülésmentesen vigyük el a célig. A pályákat ismerem, mert már régóta versenyzek, vagy a Rali Túrában, vagy a Rallye2-es pályafutásom alatt mindkettőn mentem már. Szeretnénk felszabadultan, vidáman egy jóízűt versenyezni.

Ivony Csaba: Nagyon várjuk a Salgó Rallye rajtját, szeretnénk kicsit gyorsabban menni, mint Nyergesújfaluban, mert itt már nem maszatolhatjuk el annyival a dolgot, hogy tesztelni jöttünk, mivel ez nekünk hazai pálya lesz. A ceredi szakaszon többször jártunk már, a Mátrának pedig egy kis részét ismerjük, néhány évvel ezelőttről. A lényeg, hogy gyorsuljunk és célba érjünk szombaton.

Várnai Dávid: Hiányzott az autósport, mert nem igazán tudtam vele foglalkozni az elmúlt hónapokban, idén remélem többet próbálkozhatunk. Legutóbb tavaly szeptemberben, a Mediterrán Rallye-n ültünk a Ford Fiesta-ban, akkor Timár Tomival. Most visszaül mellém kedves barátom, Szabó Tomi, azaz Maller. Nagy terveink nincsenek, az autónk nem régen készült el, felkészülni komolyabban nem tudtunk, tesztversenyt is valamikor tavaly mentünk a Rába Ringen, mivel borzasztón akadozik még idén is hozzá az alkatrész ellátás. Az egyikre például négy hónapot vártunk, addig az autó darabokban állt. A hosszú szünet miatt van bennem egy egészséges félsz, de azért szeretnénk haladni is a pályákon. Versenyezni akarunk, az eredményeket nyilván nézni fogjuk, de valószínűleg nem ez lesz pályafutásunk leglegleg versenye. A Salgó Rallye-t annak ellenére is nagyon szeretjük, hogy 2020-ban, a második szakaszon elég komolyan levettünk egy fát, a Hondánk emblémájával. Tesztelni nem tudtunk, de majd az első szakaszon a tesztre is sort kerítünk, kipróbáljuk rendesen a kocsit. Majd improvizálunk, jó lesz újra versenyezni.

Szetei Norbert: A salgótarjáni pályákból a Zagyvaróna-Cereden mentünk már többször, a Historic Bsjnokságban, de így Tótújfaluig kibővítve még sosem. A másik gyorsasági újdonság lesz ebben az irányban, így még nem mentünk rajta. Tudunk két új gumit rakni az autóra, megpróbálunk ismét az elejével autózni. Ez lesz a fő cél. A 6-os kategória nekünk a fontos, úgyhogy mindent bele fogunk adni, hogy az elejében ott lehessünk.

Rallye2.hu/ORB2.hu – Salánki Gábor

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!