Üveges Sándor és Szegedi Krisztián nem onnan folytatta, ahol tavaly abbahagyta, Egerben megmakacsolta magát az autójuk, a tempójuk elmaradt a megszokottól. A fiúk azonban nem adták fel és addig nyüstölték a VFTS-t, amíg célba nem értek vele, és ha kupákat nem is, de értékes pontokat legalább gyűjtöttek az első idei versenyükön. Üveges Sándorral beszélgettünk.

Az Eger Rallye-n kezdtétek meg az évet, Orfűre nem jutottatok el. Mit vártatok az évnyitó versenyetektől?

Készültünk mi már az előző fordulóra Orfűre is, de sajnos megbetegedtem, és nem tudtunk részt venni a futamon. Az autónkon néhány átalakítást elvégeztünk és Eger után azt mondhatom, hogy sikerülhetett volna jobban is az évkezdetünk, mert konkrétan katasztrofális volt.

Kibontanád ezt a katasztrófát? Mi történt veletek?

Szombaton, az Egerszalók-Eger gyorsaságin – nem néztem az időket – de az emlékezetem szerint még tűrhető volt az eredményünk. Már ennek a gyorsaságinak a végén jelentkeztek apróbb problémák. Újra a karburátorral adódott gondunk, elállítódott, és ezt minden igyekezetünk ellenére sem tudtuk orvosolni.

Tehát már szombaton az az érzésem támadt, hogy az autó erejéből veszítettünk valamennyit, és ez az érzés egészen a célig elkísért minket. Összességében én sem voltam a dárda hegye, ezek pedig összeadódtak, amiből eredményként a P12-es géposztály hetedik helye, és a Lada Kupa 5. pozíciója kerekedett ki a végére. Valamilyen rejtélyes oknál fogva mindig volt dolga a szervizben a srácoknak, bütykölték a kocsit, hálásak vagyunk a segítségükért. Azt előre tudtuk, hogy az Eger Rallye pályái nem a Ladáknak kedveznek, de ettől mégis jobb eredményekre számítottunk.

Kalandunk egy volt, egy lassítót vittünk el. A problémák miatt feszültnek éreztem magam, nem a mi hétvégénk volt az Eger Rallye. Nagy vidámság nem volt a célban sem, de a rendezéssel elégedettek voltunk. A lényeg, hogy karcmentes autóval, az időtervnek megfelelően gurultunk át a céldobogón.

A hazai versenyetek jön, a Kazincbarcika Rallye.

Ennek megfelelően az autónk már felkészítés alatt áll, keresünk minden olyan hibát, amivel Egerben találkoztunk, és megpróbálunk Kazincbarcikán a legjobb formánkban odaállni a rajtvonal mögé, hogy gőzerővel támadjunk. Reméljük, hogy itthon semmi sem fog minket hátráltatni, már csak azért sem, mert elég jó verseny elé nézünk az előzetes információk szerint. Nagy nevekkel tarkított All Star csapat jön Borsodba és reméljük, hogy a tavalyihoz hasonló kiváló pályák várják a népes Rally2 és a Rally3 Bajnokság mezőnyét idén is.

Tavaly, a leggyorsabb borsodi versenyzőként a Kazincbarcika Rallye után kaptatok egy vándorserleget. Megvan ugye a kupa?

Megvan persze, de nem nagyon szeretnénk átadni senkinek, jó helyen van nálunk, nagy becsben tartjuk. Jó lenne legalább még egy évig őrizni, ha már mi szereztük meg elsőként ezt nívós trófeát. Mi sietni fogunk, mindent megteszünk majd azért, hogy a gyűjteményünket még hosszú ideig díszítse ez a különleges serleg.

Rallye2.hu – Salánki Gábor

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!