A döcögős márciusi kezdés után nagyon rákapcsolt Fábián Donát, és az Eger Rallye-n, Paukovics Lillával a jobb1-ben a legjobb Ladás párosként szakították át a képzeletbeli célszalagot. Fábián Donáttal beszélgettünk.

Orfűn mindössze egy szakaszt mentetek. Egerben ettől feltételezhetően többre vágytatok.

Az Orfűn abszolvált egyetlen gyorsasági után itthon hamar szétszedtük a motort, ami újra fel lett programozva, ennyi történt. A tervünk Egerben sem változott, ugyanaz volt, mint Orfűn. Sokat, konkrétan a célig akartunk menni és gyorsan, ezeket az elképzeléseket ezúttal sikerült is megvalósítanunk. Bencsik Pisti nem ért rá, így Paukovics Lilla ült be a helyére, az Eger Rallye-ra.

Nagyot fordult veletek a világ, és ez nem csak az eredményeitekre igaz. Mi történt veletek a pályákon?

Izgalmasan indult a verseny, mivel az Egerszalók-Eger pálya végén, szombaton este „nyomtunk” egy arab driftet, hatodikban, padlógázon, mert egy kicsit elszámoltam magam. Talán három éve autóztam itt utoljára, és emlékeztem arra, hogy elfér benne úgy és annyival, ahogy most is odaértünk. Csak annyit fejlesztettünk azóta az autón, hogy kb. 20 kilométer/órával többel estünk be a célkanyarba, mint korábban, és emiatt csúsztunk meg.

Sok volt és hibáztam is, mert elvettem a gázt egy pillanatra és ez már elég volt ahhoz, hogy megelőzzön minket a kocsi hátulja. Ezen nincs mit magyarázni, egyedül én voltam a ludas. Úgy aludtunk el, hogy baj nincs, de lesz mit ledolgoznunk a következő napon. Vasárnap szerencsére semmilyen problémánk nem nagyon adódott. Bátor kifejezetten tetszett, azt tudtam, hogy szimpatikus lesz, szeretem azt a gyorsaságit, valamint a hasonlóan tempós pályákat.

Ez meg is látszott az eredményeinken, ott tudtunk jobb időket menni. Sirok is jól alakult, csak az új aszfalton nagyon csúszkált az autónk, ezért nem tudtunk annyira közel menni az elejéhez, mint amennyire szerettünk volna. Egyetlen lassítóérintésünk volt, ekkor a futóművet is sikerült megütni, de ezen kívül semmilyen gondunk nem volt, hála az égnek. Lilla tökéletesen olvasta az itinert, tette a dolgát hiba nélkül, köszönöm, hogy segített nekem, jó volt vele a közös munka.

A P12-ben másodikak, a Lada Kupában elsők lettünk, ezzel maximálisan elégedettek voltunk. Zsebe Gabiék nagyon gyorsak voltak, velük nem tudtunk mit kezdeni, de Baksai Laciékkal jókat meccseltünk, főleg a futam legvégén.

Hol folytatjátok a Rally2 Bajnokságot?

Kazincbarcikán. Két hónap szünet van a két verseny közt, addig megpróbálunk majd egy kisebb tesztet, vagy edzést beiktatni a programunkba, hogy formában tartsuk magunkat. De a következő éles bevetés biztosan a Kazincbarcika Rallye lesz. Tavaly nem indultunk Borsodban, ám sok jót hallottunk a versenyről, így idén nem szeretnénk semmiképpen sem kihagyni.

Rallye2.hu – Salánki Gábor

Köszönjük Szponzoraink támogatását és segítségét!

LLRacing, Optimus 92 Kft. Shell Helix Ultra, Mobil Credit Kft,

Köszönjük a Borsod Talent Motorsport Egyesületnek!

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!