Üveges Sándor és Szegedi Krisztián az első és az utolsó szakaszon tudott abszolút időt autózni a Kazincbarcika Rallye-n, de közte is gyorsak voltak, aminek köszönhetően Lada kupát, illetve P12-es géposztályt nyertek, de leggyorsabb borsodi párosként az övék lett a Greenplan Energy Kft által újonnan alapított vándorkupa is. Üveges Sándorral beszélgettünk.

Az Ózd-Eger Rallye-n láttunk titeket utoljára. Azóta versenyeztetek valahol?

Nem, mert Mórra nem utaztunk el, elég elfoglaltak voltunk a Vértes Rallye időpontjában, máshol pedig azóta nem volt Rally2-es verseny. Rally3-ban sem indultunk május óta.

Borsodiak vagytok, hazai versenynek mondhattátok a Kazincbarcika Rallye-t. Mi volt a tervetek az évzáró futamra?

Olyannyira hazai futam volt ez nekem, hogy én kazincbarcikai vagyok, ezért mindenképpen szerettünk volna keményen nyomni a gázt és behúzni a futamot. A pályák szuperek voltak, ráadásul tudtuk, hogy rengeteg ismerősünk, barátunk fog kilátogatni a rajthoz, a célhoz és a gyorsaságikra is. Szerettük volna kiszolgálni a szurkolóinkat.

Milyen volt a verseny? Elég mozgalmasan alakult szinte mindenkinek.

Egy-két kisebb kalandtól eltekintve nekünk nem volt vészes, egyszer sem csúsztunk túl, nem jártunk árokban, de éreztem olykor, hogy a határon vagyunk, éppen csak meg tudtam fogni a kocsit. Az első gyorsaságin abszolút időt futottunk, de utána a karburátorral adódott némi problémánk. Ha ezt hamarabb orvosoljuk, akkor még jobb lehetett volna a végeredmény. Ez az időeredményeinken is meglátszott, mert az első körünk eredményein nemhogy javítani nem tudtunk a második és a harmadik körben, de még többet is mutatott az óra. Az idő előrehaladtával általában gyorsulni szokott az ember, nem lassulni. Csak magas fordulaton tisztult ki a motor. A harmadik szervizben sikerült a problémát megoldani, és akkor újra erőre kapott a motorunk, így szakaszt tudtunk nyerni a power stage-en, az abszolút értékelésben. Szépen keretbe foglaltuk a versenyünket, de ebből is látható, hogy a karburátor problémája miért is aggasztott engem. A végeredménnyel teljesen elégedettek vagyunk, a legjobb öt közé bekerülni és dobogóra állni egy nagyon jó dolog.

A Kazincbarcika Rallye-val, a rendezéssel maximálisan elégedettek voltunk, a szervezők kitettek magukért, nagyon kellett egy ilyen remek futam az idei esztendő Rally2-es történései után. Régen éreztem ennyire jól magam verseny előtt, közben és után is. Minden klappolt, színvonalas rendezvényen vehettünk részt. A bronzérem mellé még meg tudtuk nyerni a P12-es géposztályt és a Lada kupát is. A célban mindezeken felül átvehettük a Greenplan Energy Kft által alapított vándorserleget is, amit egy évig a Kazincbarcika Rallye leggyorsabb borsodi párosa őrizhet. Ezek pedig mi voltunk. Természetesen a kupa mellé járó pénznyereménynek is nagyon örülünk, köszönjük szépen a felajánlást!

Azt hallottátok, hogy a pénzdíj is olyan, mint a vándorserleg? Vigyázzatok rá, mert jövőre azt is tovább kell adnotok. 🙂 😉

Nem hinném, hogy meglesz még akkor, szerintem addigra elköltjük. 🙂 2022-ben lesz reméljük bőven verseny, jó helyen lesz nálunk. Elég jelentős összegről van szó, soha nem hallottam róla, hogy itthon ekkora jutalmat kapott volna bármilyen kategóriában versenyző(páros). Motiváló lehet mindenkinek a jövőre nézve, példaértékű a kezdeményezés, még egyszer minden elismerésünk és köszönetünk érte a Greenplan Energy Kft-nek.

Vége az éveteknek, vagy indultok még idén valahol?

Egy kissé összeértek mostanság a dolgaim, ezért Pálházára aligha mehetünk el versenyezni. Most azt gondolom, hogy a következő versenyünk a Szilveszter Rallye lesz. Arra igyekszünk eljutni, és ha ott leszünk, akkor szeretnénk jól is érezni magunkat.

Rallye2.hu – Salánki Gábor

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!