Eger Rallye 2016 Salánki Gábor_386Egerben, a bátori elágazásban gondolta úgy Tóth PistiX és Sillye Zsolti Ladája, hogy elég volt a hosszú szünet utáni évadnyitó gyötrelmekből és a meghibásodott differenciálmű miatt inkább csak a pálya mellől kívánta tovább szemlélni az Eger Rallye eseményeit. A srácok viszont úgy gondolják, hogy az egri csorbát Miskolcon óhajtják kiküszöbölni és szeretnék végre már meglátni a céldobogót, mert mostanában ez nem sokszor adatott meg nekik. Tóth Pistit kérdeztük. 

Rallye2.hu: Milyen volt az Eger Rallye-ra a felkészülésetek?

Tóth István: Nagyon vártuk már, hogy elindulhassunk az évad első versenyére, de sajnos a felkészülésre nem tudtunk elegendő időt fordítani. A differenciálmű adta meg magát a Bátor-Terpes szakaszon, így nem érhettünk sajnos célba.

Rallye2.hu: Ez azt jelenti, hogy négy gyorsaságit és még egy kicsit teljesíthettetek. Hogyan emlékszel ezekre a kilométerekre vissza?

Tóth István: Nagyon élveztük az autózást a hosszú pihenő után, ráadásul az egri pályák a kedvenceim közé tartoznak. Annak ellenére, hogy nem könnyű gyorsaságik ezek és a felírásuk sem egyszerű a számomra. Minőségileg sem éreztem, hogy gond lenne velük, csak sajnos az autónk nem bírta. A negyedik gyorsaságin még minden rendben volt, átértünk az ötödikre, ahol egyszerűen a bátori elágazás után megállt a difi. Nem értettem, hogy miért. Vigyáztunk rá mindvégig, a dobbantóknál is ésszel mentünk, hogy ne csináljunk kárt, próbáltuk kímélni a kocsinkat. A felhordásokra is számítottunk, figyeltünk rájuk, nem akartuk a vasat összetörni, csak a célba érkezés lebegett a szemünk előtt, de meglepett, hogy jóval tisztább aszfalton autózhattunk, mint arra előzőleg számítottunk. A régi gumikkal volt egy kicsi kalandunk, de számottevő kicsúszás vagy megforgás nem hátráltatott minket a verseny során. Szerencsénk is volt, mert amíg versenyben voltunk nem kellett etapon autóznunk törölt gyorsasági szakasz miatt.

Eger Rallye 2016 Salánki Gábor_132

Rallye2.hu: A Miskolc Rallye nevezési listáján ti is szerepeltek.

Tóth István: Igen, leadtuk a nevezésünket a miskolci futamra, ahol nagyon szeretnénk végre célba érni, főleg azért mert a Miskolc Rallye a hazai versenyünk lesz. A pályák szerintem igazi miskolci klasszikusok lesznek, amik másabb vezetési technikát kívánnak, mint az egriek. Izgatottan várom a két hosszú gyorsaságit, a Mályinkát és a Sátát, mert azokon lesz idő bőven átszellemülni, igazán átérezni a versenyzés legszebb pillanatait. A célba érkezésen túl jó lenne, ha meg tudnánk örvendeztetni a szurkolókat, a Lada fanatikusokat és azokat a barátainkat, akik a kedvünkért látogatnak majd ki a pályák mellé. Remélem tudunk majd borsot törni, de hogy rallye-s módon fogalmazzam meg, egy kis kipufogógázt fújni a kategórián szereplő hondás vagy netán még a citroenes vetélytársaink orra alá is! 🙂

Salánki Gábor

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!