DSC_0683Hazai versenyére készülődik Szepesi Marci és Gondos Peti, akik az Eger Rallye-n elért kategóriagyőzelmükkel alaposan feltették maguknak a lécet, és az ellenfeleiket is jócskán felhergelték sikerükkel. Biztos, hogy a borsodi legényeket nem olyan fából faragták, hogy pont saját szurkolótáboruk előtt hagynák kiénekelni a sajtot a szájukból, így bár Marci nem beszélt erről, de mindenki mérget vehet rá, hogy a kategóriájuk legnagyobb kupáiért fognak ezúttal is csatázni. Szepesi Marcellt kérdeztük.
Rallye2.hu: Hogyan sikerült az Eger Rallye-ra a felkészülésetek?

Szepesi Marcell: Nagyon kevés időnk volt a felkészülésre, de igyekeztünk ezt minél jobban kihasználni és a lehető legalaposabban felkészíteni a versenyautónkat az évadnyitó futamra. A munkánk sajnos behatárolta a lehetőségeinket, de amit kellett, azt rendesen megcsináltuk. Ám az autót próbálgatni, vagy tesztelni már abszolút nem maradt időnk. A pályák közül csak az egyik volt ismerős, az is pont az ellentétes irányba, mint, ahogy most teljesítenünk kellett, a többin pedig még soha nem jártam, új feladat volt ezeknek a megismerése és feltérképezése. De nem panaszkodok, elég jól sikerült a gyorsaságik feldolgozása, pontos itinerünk született.

Eger Rallye 2016 Salánki Gábor_354

Rallye2.hu: A versenyetek is ennyire sikeres volt?

Szepesi Marcell: Igen, de mozgalmasnak is nevezhetném egyben. Volt nekünk mindenünk Egerben! Öröm, bánat, siker és technikai probléma egyaránt. Úgy indítottuk a napot, hogy az átbeszélőnkben lemerült a vadonatúj és a biztonság kedvéért kicserélt elemünk. A második szakaszt is így abszolváltuk, majd a kocsiban valamilyen véletlen folytán megtaláltuk a régi használt elemeket, amivel életre kelt az átbeszélőnk. Made in „csájna”. 🙂 A harmadik gyorsaságin tehát már hallottam Petit, ami elég sokat javított a dolgon. Innentől sokkal jobb időket tudtunk autózni. A negyedik gyorsaságin egy lassítóban megforogtunk, egy traktorgumi pedig megütötte az autó hátulját. Ez a találkozó alaposan megbolygatta az autónk futóművét. Az egyenesekben emiatt folyamatosan korrigáltam, mert sétált a kocsi az úton, ezt pedig ellensúlyozni kellett. Ezen kívül más kalandunk nem volt. A célban a kategória győzelemnek nagyon örültünk, elégedettek voltunk az eredményünkkel, csak azt sajnáltuk, hogy az N csoport győzelméért idén már nem harcolhatunk.

Eger Rallye 2016 Salánki Gábor_079

Rallye2.hu: A hétvégén itt a hazai versenyetek, a Miskolc Rallye. Hogyan készültök, mit vártok a versenytől?

Szepesi Marcell: A futóművet mindenképpen meg kell igazítani, ha az elkészül nem hiszem, hogy túl sok teendőnk lenne ezen kívül. Alapjaiban véve rendben van a versenyautónk, megbízható minden részletében. A Bükkszentlászló-Bükkszentkereszt pálya az, ami ismerős nekem, azon már versenyeztem rallysprinten. De innen lesz ismerős számomra a Sáta-Sáta is. Ám Mályinkán még soha nem versenyeztem. Hazai pályának mondhatom azt is, de egy-egy hókocsizós estén kívül több információm nincs erről a gyorsaságiról. De biztos vagyok abban, hogy hó nélkül egészen másabb képet fog mutatni. Egerhez hasonlóan szeretnénk ezeken a gyorsaságikon is nagyokat csatázni a kategóriatársainkkal, nagyon boldogok lennénk, ha itthoni környezetben győzelemmel, vagy egy jó helyezéssel tudnánk megörvendeztetni szurkolóinkat, barátainkat. N csoport híján az abszolút értékelésre a tavalyinál egy picit több figyelmet fordítunk majd igyekszünk itt is minél előrébb végezni. Nagyon várjuk már a rajtot, hiszen az izgalmas és a klasszikus miskolci pályáknak köszönhetően elég tartalmas hétvégének nézünk elébe.

Salánki Gábor

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!