Eger Rallye 2016 Salánki Gábor_322Fekete Dani és Fekete-Tóth Gabi talán még maga sem sejtette, hogy milyen nagy fába vágja a fejszéjét, amikor a monitorról bájosan kacsintott rájuk álmaik Subaruja. Daniék megalkudtak a kocsira, majd munkának láttak, rengeteget hüledeztek az autóban található technikai megoldásokon, de végül annyit dolgoztak, hogy az Eger Rallye-n felvezethették a Rallye2 Bajnokság mezőnyét és kompromisszumok árán ugyan, de célba is értek. A Miskolc Rallye-ra tovább épül a Subaru, immár jó fékek is lesznek rajta, ami Fekete Danit – érthetően- nagyon boldoggá teszi. Őt kérdeztük egri kalandjaikról és a miskolci terveikről.   

Rallye2.hu: Szereztetek egy szép Subarut az Eger Rallye-ra. Hogyan sikerült felkészülnötök vele az évadnyitó versenyre?

Fekete Dániel: Az Interneten találtuk és sikerült megvásárolnunk, de rájöttünk, hogy az autó úgy mindent összevetve katasztrofális állapotban van. Nem térek ki az összes részletre, de azt megemlíteném, hogy egy másik típusnak a hajtáslánca és futóműve volt beszerelve a kocsinkba. Gyakorlatilag újra kellett építeni az egészet. Embertelen sokat dolgoztunk rajta, de a munka megérte, mert, amit mi csináltunk, az az Eger Rallye-n jól vizsgázott. A verseny helyszínén kellett szembesülnünk még azzal, hogy a fékek is csapnivalóak. Olyan érzésem volt, mintha egy holland fapapuccsal kellene megállítanom az autót, a motor sem muzsikált rendesen, nem volt túl nagy élmény az év első versenye.

DSC_0622

Rallye2.hu: Nagyon izgalmasra sikerültek a rossz fékekkel a gyorsaságik?

Fekete Dániel: Kalandosnak nem nevezném, mert nagyon odafigyeltünk arra, hogy ne történhessen baj. De még előfutóként sem volt jó érzés odalopakodni minden kanyarhoz. Nyilván mi sem ezért utaztunk el Egerbe. De, amint elkezdtem egy kicsit is élvezni az autózást rögtön beforogtunk valahová. Vezetési élményben nem adott sokat, de ettől eltekintve nem volt rossz. Szeretem a gyors, lobogós egri szakaszokat, ezért különösen rossz érzés volt, hogy a technikai gondjaink miatt nem tudtam őket úgy istenesen megtámadni.

Eger Rallye 2016 Salánki Gábor_024

Rallye2.hu: Miskolcra mit tudtok javítani az autón és egyáltalán láthatunk e titeket Borsodban is a Rallye2 Bajnokság mezőnye előtt?

Fekete Dániel: A fékeket megcsináltuk, de egyelőre ennyibe maradunk. Szépen apránként tudjuk gatyába rázni a vasat, ami ha elkészül biztosan rengeteg örömet fog szerezni nekünk. Miskolcon természetesen ott leszünk. Előfutóként kihasználjuk, hogy lazábbak a szabályok, alaposan le tudjuk tesztelni az autót, megismerhetjük minden apró részletét, tét nélkül. A pályák nagyon izgalmasnak tűnnek. Azt mondom, hogy másfelet ismerek közülük. A sátai gyorsaságin még nem jártam ebben az irányban és ezen a nyomvonalon, de a környéket ismerem. A Bükkszentlászló-Bükkszentkereszt régi ismerős nekem, de a Garadna-Mályinkán talán egyszer, ha jártam, akkor is etapon. A gyengébb motorral kifejezetten örülök, hogy előfuthatunk, mert így egyáltalán nem foglalkoztat a célban, hogy kitől mennyit kaptunk. Ha lehetne és ugyanezekkel a feltételekkel a mezőnyben mennék, akkor azért bosszantana, ha elkalapálnak, de éppen ezért lesz ez így jó nekünk, ahogy lesz. Megpróbálunk előfutói feladataink mellett csak a vezetésre, az autózásra koncentrálni. Persze érzem, hogy ez nem sokáig tartható, mert legbelül dolgozik bennünk a versenyszellem, de egyelőre ez így tökéletes. Jelenleg beérjük ennyivel, de szívből reméljük, hogy hamarosan elkészül a Subarunk és akkor élesben támadhatunk vele a saját géposztályunkban.

Salánki Gábor

 

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!