Tárkányi Sanyi és Bugner Marci a rengeteg újdonság ellenére biztató részeredményekkel és sok friss tapasztalattal gazdagabban térhetett haza a Győr Rallye-ról. Tárkányi Sándorral beszélgettünk.

Hogyan kerültél vissza a Rallye2 Bajnokságba és mik voltak a terveitek a Győr Rallye-ra?

Nekem mindig is ott szerepelt a terveim közt, hogy rallye versenyen pilótaként álljak egyszer rajthoz, ehhez a feltételek most álltak össze, ráadásul sikerült hozzájutnom egy kiváló versenyautóhoz is. A P12-es géposztályba tartozó Lada VFTS-ünk teljesen új építésű, ismerkedni és gyakorolni akartunk vele. A fő célunk az volt Győrben, hogy felmérjük az erőviszonyokat, valamint azt készültünk kideríteni, hogy hová vagyunk jók a mezőnyben? Minden új volt. Az autó most mutatkozott be, én még soha nem vezettem igazi rallye-n – kizárólag navigáltam Szabó Norbinak pár éven keresztül – és a navigátorom, Bugner Marci még nem olvasott itinert ezelőtt. Az akadályokat jól vette, remekül vizsgázott. A pályák közül egyedül Nagyveleg lehetett volna ismerős, de az ORB2 nem ment rajta, a vasárnapi pályák környékén viszont eddig nem jártunk. A mély víz adott volt, már csak bele kellett ugranunk.

@rallye2.hu

Tárkányi Sándor-Bugner Marcell Győr Rallye 2023 Rallye2 Gy1 Tényő-Ravazd Rally rallye rallycar rally rallyecar rallying rali

♬ eredeti hang – Rallye2.hu/ORB2.hu – Rallye2.hu/ORB2.hu

Hogy sikerült ez a minden szempontból ismeretlen futam? Nem sok kellett hozzá, hogy a célban fejezzétek be, ez ráadásul nem is rajtatok múlt.

A tényői szakaszt egy lobogós, kemény pályának ismertük meg, a pályabejárás után tartottunk is tőle. Figyeltünk rá, mert nem lett volna jó a bemelegítő gyorsaságin kicsúszni, vagy dobni egy totálkárt, igazából ciki lett volna, ezért finoman kezdtünk. Hosszú féktávokat vettünk, mert éreztük, hogy a fék nem az igazi. Az előttünk rajtoló párost így is utolértük és nem mentünk rossz eredményt, pedig, ahogy mondtam sok helyen elspóroltuk, a biztonság volt az első. A P12-ben ötödik, a Ladások közt pedig egy negyedik hellyel nyitottunk, nem volt rossz az időnk. A Rába Ringet több, mint 20 kilométeresre alakították ki, kifejezetten technikás vonalvezetéssel, rengeteg kanyarral, ezért ennek a végére rendesen elfáradtunk. Tetszett és egy újabb jó eredménynek örülhettünk. Talán a belvárosi szakaszt vártuk a legjobban, de nem sikerült úgy, ahogy szerettük volna. Volt megforgásunk, az itiner nem lett hibátlan, mert nem tudtuk rendesen felírni a gyorsaságit. Ahogy hallottam másoknak is volt ilyen jellegű problémája. A fékünk továbbra sem volt az igazi, de figyeltünk rá, igyekeztünk megfelelően kezelni a problémát a sok padka közt.

Tényőn második nekifutásra már tudtuk, hogy mi vár ránk, igazi jó kis rallyepálya az, már élveztük. A Rába Ringen az első kör  ¾-edénél jött a baj,  üzemanyagellátási problémákkal találtuk szemben magunkat. Teljesen megszűnt a kapcsolat a tank és a motor közt, nem kapott benzint az erőforrás. Megpróbáltunk biztosítékot cserélni, bűvöltük az AC pumpát, de nem jöttünk rá a hiba okára. Emiatt kellett kiállni. Lelombozódva nem voltunk, alapvetően jó szájízzel zártuk a versenyt, – jobb lett volna persze a célban ünnepelni – mert látjuk, hogy hová vagyunk jók, megtapasztaltuk, hogy mit tud az autó, min kell fejlesztenünk, és min kell még csiszolnunk.

Sietnetek kell a munkákkal, mert nyakunkon a Diósgyőr Rallye.

Miskolc csak a B tervünk lenne, ha minden sikerül, mert mi az egy héttel későbbi, nyíregyházi, Rally Hungary-re szeretnénk nevezni. Persze erre még az illetékeseknek is az áldásukat kell adniuk, de szurkolunk, hogy összejöjjön. Ha ez nem sikerül, akkor viszont ott leszünk természetesen a Diósgyőr Rallye-n.

Rallye2.hu/ORB2.hu – Salánki Gábor

Szeretném megköszönni a segítséget első sorban a családomnak, a feleségemnek, a szervizcsapatnak a szervizelést, a nagyon odaadó munkájukat Tóth Kornélnak és Szabó Norbinak!

És természetesen a főtámogatónknak az AEROPLEX Légijármű Karbantartó Kft-nek, valamint a Tisztítószeres Kft-nek, és az Extra Palett Kft-nek!

 

És persze nektek, akik szurkoltatok, szorítottatok értünk a helyszínen, vagy akár online! Köszönjük srácok!

Folytatás hamarosan, tartsatok velünk!

Tárkányi Motorsport

#győrrally2023 #tárkányimotorsport

@rallye2.hu

Tárkányi Sándor-Bugner Marcell Győr Rallye 2023 Rallye2 Gy3 Győr City Stage Rally rallye rallycar rally rallyecar rallying rali

♬ eredeti hang – Rallye2.hu/ORB2.hu – Rallye2.hu/ORB2.hu

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!