Tamás Gyuszó és Sztrakon Bence egy kicsit bealudt a Mecsek Rallye reggelén, de aztán belehúztak és megszerezték idei harmadik dobogós helyezésüket az ORB2-ben. Tamás Gyulával beszélgettünk.

Diósgyőrben, hazai pályán az abszolút második hely lett a tiétek. Ezután milyen elképzelésekkel utaztatok az ország túlsó végébe, Pécsre?

Úgy vágtunk neki az útnak, hogy szeretnénk nyerni a Mecsek Rallye-n, bár soha nem versenyeztünk még arrafelé. Tavaly ugyan indultunk, de kb. 2 kilométer után kiestünk, nem sok helyismeretünk volt. Emiatt az egyik szemünk sírt, a másik pedig mosolygott, mert szeretünk a környékre menni, jó Pécsen lenni, szép a város, tudjuk, hogy jók a pályák, igazi rallye szakaszok, de eddig versenytempóban nem sokat mentünk még rajtuk, nagyrészt idegen volt a környezet mindkettőnknek.

@rallye2.hu

Tamás Gyula-Sztrakon Bence Mecsek Rallye 2024 Rallye2 Gy1 6-os út-Trefortpuszta Rally rallye rallycar rally rallyecar rallying rali

♬ eredeti hang – Rallye2.hu/ORB2.hu – Rallye2.hu/ORB2.hu

A kitűzött cél nem jött össze, de ezúttal is dobogóra álltatok a futam végén, sok pontot gyűjtöttetek a bajnokságban. Milyen volt a verseny?

Az első szakasz végén hamar rájöttünk, hogy jócskán le vagyunk maradva a legjobbaktól, mert Baksai Laciék, Rónavölgyi Endréék is megelőztek minket, de még Ruszkai Attiláék is előttünk végeztek, pedig ők most mentek először a Citroen-jükkel. Meglepődtünk, hogy a rajthoz álló nyolc páros ennyire erősnek bizonyult. Felköthettük a gatyánkat, a kis létszám ellenére nem panaszkodhattunk, tudtunk jókat csatázni. Pécsvárad szerintünk eléggé hasonlított Trefortpusztához, pont olyan keskeny, dobálós, gyors és ritmusos volt. Kicsit azt éreztük, mintha ugyanazon a szakaszon autóznánk, csak a közepén megpihentünk volna egy kicsit.

Semmilyen kalandunk nem volt, a kilométerek eseménytelenül teltek, csak a váltótartó bak lazult fel egyszer, de az sem okozott különösebben nagy kalamajkát. Az egyik szakasz vége felé éreztem, hogy a váltó löki vissza a kezemet, de ki tudtunk jönni, a szervízben pedig meghúzták a négy csavart a fiúk, onnantól minden rendben volt. Ezt nem mondhatjuk túl nagy kalandnak, eseménynek.

Akármennyire volt maréknyi a mezőny, a bronzérem az bronzérem, a harmadik helyen értetek célba. Tudtatok neki örülni?

Jobb lett volna a megszokott méretű mezőnyben versenyezni, de az abszolút értékelésben a dobogós eredménynek örültünk, ám a géposztályunkban nem kaptunk pontokat, sajnos kevesen voltunk a pontosztáshoz, a végére ráadásul egyedük maradtunk a 6-os kategóriában. Ez utóbbit nagyon sajnáljuk.

@rallye2.hu

Tamás Gyula-Sztrakon Bence Mecsek Rallye 2024 Rallye2 Gy3 6-os út-Trefortpuszta Rally rallye rallycar rally rallyecar rallying rali

♬ eredeti hang – Rallye2.hu/ORB2.hu – Rallye2.hu/ORB2.hu

A Székesfehérvár Rallye-n ott lesztek e?

Igen, egész évet tervezünk, mert van mit megismernünk az országban, Székesfehérvár környékén sem versenyeztünk eddig, újdonság lesz a verseny helyszíne. Felkészülünk alaposan és ott is megpróbálunk majd az élre törni, remélhetőleg akkor már egy jóval népesebb mezőnyben.

Rallye2.hu/ORB2.hu – Salánki Gábor

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!