Lőrik László és Balogh Péter jó tempóban ismerkedett meg a Mecsek Rallye-val és akár kategóriát is nyerhettek volna, ha a technika ördöge nem rondít bele egyetlen mozdulattal a szűkös, de értékelhetőnek induló P13-as géposztály elképzeléseibe. Lőrik Lászlóval beszélgettünk.

Diósgyőrben kezdtétek meg az idei bajnokságot, nem volt könnyű dolgotok, de sikerült célba érnetek. Milyen tervekkel indultatok neki a Mecsek Rallye-nak?

Az igazság az, hogy Pécsett túl sok lehetőségünk nem volt a mellélövésre, nagy tervek megálmodására, mert mindössze hárman voltunk a nevezési listán a P13-as géposztályban, így amellett, hogy a kategóriában jól akartuk érezni magunkat és vívni akartunk egy kicsit a srácokkal rámentünk arra, hogy célba érjünk. Minél biztonságosabban és az abszolút értékelést is fél szemmel figyelve, bár tudtuk, hogy ott nekünk, a P13-as autóval nem teremhetett babér.

@rallye2.hu

Lőrik László-Balogh Péter Mecsek Rallye 2024 Rallye2 Gy1 6-os út-Trefortpuszta Rally rallye rallycar rally rallyecar rallying rali

♬ eredeti hang – Rallye2.hu/ORB2.hu – Rallye2.hu/ORB2.hu

A végelszámolásnál mégis sikerült megszereznetek az ötödik helyet, ami azért nem mutat rosszul. Milyen volt a versenyetek?

Sajnos Ikotics Mátyásék autója megállt a gépátvétel után, így ketten maradtunk péntekre a kategóriában, úgyhogy a P13-ban szerzett első helyünk ellenére pont nélkül távoztunk a Déli régióból. Az idők egyébként azt mutatták, hogy jók lettünk volna, de sajnos kihullottak mellőlünk a versenyzőtársak, így nem tudtunk egy normálisat versenyezni. Jó lett volna, hogyha legalább abszolútba beleszámít a P13, mert akkor lett volna értelme küzdeni, így hiányzott az igazi tét. Lényegében csak teszteltük az autóba beszerelt újításokat és rámentünk a maximális biztonságra, mert különösen nem volt hová, vagy miért hajtani magunkat.

Mi történt veletek azon kívül, hogy célba értetek?

Pályafutásunk során először jártunk versenykörülmények között a pécsi pályákon. Az autóban nagyon jól éreztük magunkat. Ezúttal a fiammal mentem, ezen a futamon ő navigált nekem és azt beszéltük, hogy ő is nagyon jól érezte magát. A pályák túlzás nélkül mondhatom, hogy isteniek voltak, mert nagyon hasonlóak azokhoz, amik itthon, a Mátrában vannak, emiatt otthonosan mozogtunk rajtuk. Minden kilométert élveztünk, az autó pedig tökéletesen működött. Az egyik nagyobb ugrató okozott némi meglepetést, azt benéztük, kicsit alul írtuk, ott meglepődtünk, de a következő körre rendesen fölírtuk az itinerben.

Ezen kívül semmi gondunk nem volt. Egyedül az rontotta az összképet, hogy kiestek a többiek és ezáltal komolyan csorbult a verseny szelleme. A céldobogó nagyon szép, nagyon jó helyen lett felállítva, az ikonikus Széchenyi tér gyönyörű volt, a környezet csodálatos, remekül éreztük magunkat a Mecsek Rallye-n. A csapat pedig nagyon jó fej volt, ugyanolyan elánnal locsoltak minket a pezsgővel, mintha jó nagy kupákat és maximális pontszámot szereztünk volna. Ez jó hangulatot adott a futam végének, köszönjük ezt és a munkát is a srácoknak!

@rallye2.hu

Mecsek Rallye 2024 Rallye2 Gy3 6-os út-Trefortpuszta Rally rallye rallycar rally rallyecar rallying rali

♬ eredeti hang – Rallye2.hu/ORB2.hu – Rallye2.hu/ORB2.hu

A Székesfehérvár Rallye-ra el tudtok-e jönni?

Tervezzük, igen, ám ott sem jártunk még. Szépen, apránként próbáljuk meg bejárni, feltérképezni a magyar pályákat, aztán majd meglátjuk, mi sül ki belőle. Reméljük, hogy Székesfehérváron már jóval többen leszünk.

Rallye2.hu/ORB2.hu – Salánki Gábor

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!