Tamás Gergely és Paukovics Lilla minél előbb szeretne együtt ünnepelni a célban, ezért pedig rengeteget dolgoztak az elmúlt hónapokban a Renault Twingo R2-n. Tamás Gergellyel beszélgettünk.

Milyen volt az elmúlt évetek? Mi történt veletek? Hogy éltétek meg 2023-at?

Nem unatkoztunk, tele voltunk műszaki problémákkal, ezek pedig minden alkalommal nagyon rosszkor jöttek, alaposan megkeserítették az életünket. Év közben navigátort váltottam, Szász Tina helyére Paukovics Lilla érkezett. Az első, nyergesújfalui versenyen amiatt álltunk ki, mert azt gondoltuk, hogy a váltónkkal van valami. Nem vette visszafelé a fokozatokat, nem akartunk kárt tenni benne, holott tulajdonképpen csak egy rugó volt fordítva berakva. Egy ilyen bagatell dolog gáncsolt el minket, pedig valójában végig is mehettünk volna, mert semmi baj nem történt volna a váltóval. A Salgó Rallye-n a célban fejeztük be a futamot, ám Egerben újra kiestünk, mert eltört a kerékcsavar, és ezzel tulajdonképpen el is ment az évünk. Győrben még rajthoz álltunk, de ott a motorral lett valami, nem ment egy henger, nem volt értelme folytatni 2023 utolsó előtti futamát. Tömören ennyi az elmúlt szezonunk.

Amennyire tudom igyekeztetek télen a végére járni a dolgoknak és útilaput kötni a technika ördögének a talpára. Mit terveztek 2024-re?

Elsősorban azt tervezzük, hogy minden futamon ott leszünk az idén az ORB2-ben és szeretnénk már egy futamot a célban befejezni Lillával, mert ez még nekünk eddig, nem sikerült soha. Pedig már mentünk egy pár versenyt együtt, nagyon jó a kapcsolatunk, ügyes navigátor, jó vele együtt dolgozni. Úgyhogy ez az első számú tervünk, lesz rá hat versenyünk, persze nem az utolsón szeretnénk ezt a sikert elérni, hanem jóval előbb. Ezen kívül én szeretném még kipróbálni magam néhány rallycross futamon, a kisfiam pedig elkezdett gokartozni, úgyhogy ezeket a versenyeket is be kell mostantól írni a családi versenynaptárba.

A cikk a fotógaléria alatt folytatódik.

A rontás levétele március vége felé megtörténhet. A Crumerum Rallye-ra készültök már?

Természetesen. Ezért dolgozunk jelenleg is, készül az erőforrás, ott akarunk lenni Nyergesújfaluban a megújult, valamint kipróbált motorunkkal és a Twingo R2-vel. Ha Nyergesújfalun sikerülne a célba érés, akkor a Diósgyőr Rallye-ra már biztosan jóval felszabadultabban érkezhetnénk.

Rallye2.hu/ORB2.hu – Salánki Gábor

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!