Strider Zoltán és Borsfai Dávid idén szeretne javítani a tavalyi abszolút hatodik helyén, aktívan készülnek az év és a Crumerum Rallye rajtjára. Strider Zoltánnal beszélgettünk.

Mi történt veletek, milyen volt nektek az elmúlt esztendő?

Összességében jól éltük meg 2023-at. Új navigátorral, Borsfai Dáviddal futottam neki az évnek, először mentünk együtt egy komplett szezont és azt gondolom, hogy hamar és jól összeszoktunk, remek versenyeket futottunk. Erős volt a tavalyi évben is az ORB2 élmezőnye, tényleg hajtani kellett, ha ott akartunk autózni az első háromban, négyben. Az nagyon komoly teljesítmény volt mindenkitől. Ettől meg nem lepődtünk, mert erre nagyjából számítottunk az év elején. Szerintem egész jól fel tudtuk venni a versenyt az ellenfelekkel. Nekünk a legnagyobb fájdalmunk az volt, hogy az Eger Rallye-n, – számomra éppen hazai pályán – megállt az autó alattunk, pedig a 201-es rajtszám is nálunk volt ekkor. Nyilván másoknak is voltak problémái, talán nem is tudok olyan párost mondani, aki hibamentesen, vagy kiesés nélkül végig tudta csinálni a szezont. Ha az egri versenyen célba érünk abban a pozícióban, ahonnan kiestünk, akkor az év végén is teljesen máshogy végzünk. De tudjuk, hogy, ha meg a volna, az sajnos a sportban nem létezik, ezért idén megpróbáljuk újra, aztán ezúttal hátha egy kicsit előkelőbb helyen végzünk. Győrben nagyon örültünk annak, hogy Dávid hazai futamán kupákat emelhettünk a magasba a céldobogón. Összességében a végső eredménnyel annyira nem voltunk megelégedve, nagyon hiányoztak azok a pontok, amit a technika elvett tőlünk, de nem lehettünk szomorúak sem.

Az idei évre mit terveztek?

Nagyjából ugyanaz a terv, mint 2023-ban. Túl nagy változások nem lesznek, ugyanúgy Dáviddal, ugyanúgy a Peugeot-val, és ugyanazzal a dizájnnal megyünk.

A képgaléria alatt a cikk folytatódik!

Teljes évet?

Igen és nem kérdés, hogy Gulf motorolajjal! 🙂  Bízunk benne, hogy meg tudjuk valósítani a tervet, az biztos, hogy most így indulunk neki. Jelenleg úgy látom, hogy ez menni fog, az a célkitűzés, hogy mind a hat versenyen ott legyünk.

Az évnyitó Crumerum Rallye-ra készültök már?

Annyiban készülünk, hogy az autó a napokban lett összerakva, a héten már voltam vele futóműállításon is például. Tervezünk egy tesztet, kisebb szlalomversenyt, vagy sprintfutamot, szerintem még februárban, hogy ha bármi gyerekbetegsége mégis maradt a 208R2-nek, akkor az mihamarabb kiütközzön. A váltó kapott egy felújítást, kicsit más beállításokkal fogunk idén menni, mint tavaly. Teljesen új a differenciálmű, érezhetitek, hogy tényleg foglalkoztunk télen a kocsival, szokásunkhoz híven. Ki kell próbálni és ezeket az újdonságokat ki is akarjuk próbálni Nyergesújfalu előtt, hogy a bajnoki rajton már semmi különösebb probléma nem merülhessen föl. Kimondhatom, hogy gyakorlatilag felkészülten várjuk a szezonnyitót. A Nyerges Rallye egyébként nekem tavaly alapvetően bejött. Voltak ugyan gyerekbetegségei ennek a futamnak is, de maguk a pályák, meg a futam kompaktsága, főleg az, hogy két napba belesűrítették az egészet, az nekem abszolút tetszett. Várjuk a versenyt. Azt nagyon sajnálom, hogy 2024-ben Eger nincs a versenynaptárban, és azt is, hogy a Salgó Rallye sincs benne. Közeli, kedvenc versenyeim ezek, de mese nincs ezúttal kicsit messzebbre kell majd utaznunk, ha versenyezni akarunk…

Rallye2.hu/ORB2.hu – Salánki Gábor

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!